“Bartın ilk kadın muhtarı” son yolculuğuna uğurlandı

Bartın’ın Köyortası Mahallesi eski muhtarı ve Bartın’ın ilk kadın muhtarı 76 yaşındaki Aysel Özveren, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Özveren, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Bu haber 2022-07-18 09:33:18 eklenmiş ve 94 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Özveren için evinin önünde helallik alınmasının ardından Aşağı Camii de (Şadırvan Camii) cenaze töreni düzenlendi.

 

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Özveren ailesinin yanı sıra Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı ile siyaset ve iş dünyasından birçok isim ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Cenaze namazının ardından Özveren’in cenazesi Halatçıyaması Asri Mezarlığında toprağa verildi.

 

 

Bartın’da yaklaşık 40 yıl merkeze bağlı Köyortası Mahallesi muhtarlığı görevini yürüten Şenol Altan Özveren’in 2005’de vefat etmesinin ardından muhtarlık için 2006 yılında ara seçim yapıldı. Şenol Altan Özveren'in eşi Aysel Özveren de eşinden boşalan muhtarlık koltuğu için seçimde aday oldu.

 

 

Yaklaşık bin 200 seçmenin oy kullandığı seçimde, diğer erkek muhtar adayı rakibine 600 oy fark atarak seçimi kazanan Aysel Özveren, 2019 yılına kadar devam ettirdi. Bartın ilk kadın muhtarı olan Özveren, bir sonraki seçimde aday olmadı.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›