Bartın İŞKUR Grup ve Türkiye Birincisi

Aktif İşgücü Hizmetleri Kategorisi altında “Kadınların aktif işgücü piyasası programlarına katılmasını sağlamak” ve “Gençlerin aktif işgücü piyasası programlarına katılmasını sağlamak” olmak üzere 16 hedefin ikisinde Türkiye Birincisi olan Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, tüm hedeflerini gerçekleştirme oranlarına göre ise 8. Grup birincisi olarak açıklandı.
Bu haber 2022-07-13 15:23:33 eklenmiş ve 93 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İŞKUR İl Müdürlükleri 2022 Yılı Hedef Performans İzleme Toplantısı’na katıldı.

 

 

Ankara’da Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanı sıra Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan, İŞKUR Yönetim Kurulu Üyeleri, Bakanlık ve İŞKUR yöneticileri, Sosyal Paydaşlar ve 81 İl Müdürü ile birlikte Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Solak katılım sağladı.

 

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İŞKUR’un kutsal bir iş yaptığını, bir insana iş vermenin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu bildiklerini ifade ederek, Türk ekonomisi büyüdükçe istihdam yaratma kapasitesinin arttığını, bu artışı daha etkin şekilde değerlendirecek yeni programlar hazırladıklarını bildirerek “İşbaşı Eğitim Programlarını yeniden düzenledik. Daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yeni programları uygulayacağız. Dürüst, yaptığı işe saygı duyan, çalıştırdığı emekçiye saygısı olan işverenlerin bu yeni programlarımıza başvurmalarını, kendilerine sunulan imkanları değerlendirmelerini istiyoruz” dedi.

 

 

2010 Yılından beri hedeflerle yönetim anlayışına göre çalışan İŞKUR üst yönetimi, 2022 Yılı için belirlenen ve il müdürlüklerine bildirilen 16 hedefin altı aylık gerçekleşme durumlarını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in huzurunda açıklandı. Aktif İşgücü Hizmetleri Kategorisi altında “Kadınların aktif işgücü piyasası programlarına katılmasını sağlamak” ve “Gençlerin aktif işgücü piyasası programlarına katılmasını sağlamak” olmak üzere 16 hedefin ikisinde Türkiye Birincisi olan Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, tüm hedeflerini gerçekleştirme oranlarına göre ise 8. Grup birincisi olarak açıklandı.

 

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Ali Solak, Toplantının ikinci gününde 8. Grup İl Müdürleri olarak Genel Müdür Yardımcısı Cezmi Yarımdağ başkanlığında, İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Işık ve İstihdam Uzmanları ile etkin ve verimli bir teknik toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

 

 

Solak; İŞKUR Genel Müdürlüğünün bundan sonra daha çok istihdam odaklı bir yaklaşımı benimseyeceğini, yeni programlarla istihdam gerçekleştiren her bir işverenin yanında olmaya devam edeceğini, bu doğrultuda talimatlandırıldıklarını belirtti. Bartın özelinde de daha fazla sahada olacaklarını ve işgücü piyasasının kontrolünün İŞKUR’un elinde olduğunu ifade ederek, bir kişi bile istihdam eden işverenin kendileri için çok önemli olduğunu, gerek işgücü portföyü gerekse aktif ve pasif programları ile her zaman işverenin ve çalışanın yanında olduklarını vurguladı.

ETİKETLER : Vedat Bilgin İŞKUR
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›