Bir ödül daha!

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, tez danışmanı Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile birlikte geliştirdiği "DIAGNOBOT: Teşhis ve Tedavi Amaçlı Zeki Robotik Rehabilitasyon Sistemi" başlıklı doktora tez projesi ile 7.TET AR-GE Proje Pazarı'nda ‘Akıllı Sağlık ve Medikal’ kategorisinde birinci oldu.
Bu haber 2018-11-21 10:27:27 eklenmiş ve 361 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Türkiye Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği tarafından 7.si düzenlenen ‘TET AR-GE Proje Pazarı’nda Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, tez danışmanı Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile birlikte geliştirdiği “DIAGNOBOT: Teşhis ve Tedavi Amaçlı Zeki Robotik Rehabilitasyon Sistemi” başlıklı doktora tez projesi ile 7.TET AR-GE Proje Pazarı'nda ‘Akıllı Sağlık ve Medikal’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Ülke genelinden 500'ün üzerinde proje başvurusunun yapıldığı yarışmada 86 proje sergilenmeye hak kazandı.

 

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen; teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren Teknofest’in ardından katıldığı 7.TET AR-GE Proje Pazarı'ndan da birincilik alarak ayrılan öğretim üyesi büyük bir başarıya imza attı.

 

Rektör Uzun: “Önemli gelişmelere yol açacağına inanıyorum”

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da Aktan’ı başarısından dolayı kutlayarak, “Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan katıldığı her platformda bizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Teknofest’in ardından katıldığı 7.TET AR-GE Proje Pazarı'nda da birincilik ödülü alarak bizleri gururlandırmıştır. Öğretim üyemizin doktora tez danışmanı Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile birlikte oluşturdukları ‘Diagnobot’un sağlık alanında önemli gelişmelere yol açacağına inanıyorum.” dedi.

 

“Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırma gayretindeyiz”

 

Bartın Üniversitesi’nde Ar-Ge iklimi oluşturma yolunda önemli mesafeler kaydettiklerini belirten Rektör Uzun, “2017-2018 akademik yılda  gerçekleştirilen II. Ar-Ge Proje Pazarı’nda 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden gelen 211 katılımcı yer aldı. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizle birlikte akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırma gayretindeyiz. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›