17 milyon 247 bin 675 TL hibe desteği!

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı değerlendirme sonuçları açıklandı. 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Ajans koordinasyonunda geliştirilen Zonguldak ilinden 3, Karabük ilinden 3 ve Bartın ilinden 1 olmak üzere toplamda 7 projeye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 17 milyon 247 bin 675 TL kaynak ayrıldı.
Bu haber 2022-07-05 10:55:21 eklenmiş ve 176 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın’daki gençlere 3 ayrı kurs açılacak!

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı değerlendirme sonuçları açıklandı.

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) değerlendirme süreci sona erdi.

 

 

SOGEP'ten Batı Karadeniz'e 17 Milyon TL Hibe!

 

 

2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Ajans koordinasyonunda geliştirilen Zonguldak ilinden 3, Karabük ilinden 3 ve Bartın ilinden 1 olmak üzere toplamda 7 projeye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 17 milyon 247 bin 675  TL kaynak ayrıldı.

 

 

SS Kilimli Beldesi Merkez Belediye Sitesi Hisar Arkası Güney Karadon Bölüm Çamlık ve Subatan Mah. Su Ürünleri Kooperatifi’nin başvuru sahibi olduğu “Kilimli Balık ve Su Ürünleri Soğuk Hava Deposu- Mezat Alanı Projesi”nde Kilimli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kilimli Belediye Başkanlığı, Kilimli İlçe Özel İdare Müdürlüğü, Kilimli Köylere Hizmet Götürme Birliği, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ile Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü iştirakçi olarak yer aldı.

 

 

Proje ile kurulacak günlük 1,5 ton buz üretme kapasiteli soğuk hava deposu ile 36’sı kooperatif üyesi olmak üzere bölgedeki ruhsatlı balıkçı teknelerinin soğuk zincirde taşıdığı su ürünlerinin kalitesi yükselecek ve taşıma sürecindeki olası kayıpların önüne geçilerek maliyetler azaltılacak.

 

 

Sosyal Gelişmişlik Endeksi (SEGE) 2022 sıralamasına göre Zonguldak’ın en az gelişmiş ilçesi konumundaki Kilimli de oluşturulacak mezat alanında ise yöre halkı denizden sofraya taze ve minimum maliyetle deniz ürünleri tüketme imkânına sahip olacak.

 

 

“Defne’nin Yolculuğu”

 

 

Zonguldak İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi, S.S. Çatalağzı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu “Defne’nin Yolculuğu” projesinde Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çatalağzı Belediyesi iştirakçi olarak yer aldı.

 

 

En yüksek defne yoğunluğu Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde!

 

 

Proje ile en kaliteli defne yağının ve ülke genelinde en yüksek defne yoğunluğunun bulunduğu SEGE 2022 sıralamasında Zonguldak’ın en az gelişmiş ilçesi konumundaki Kilimli, Çatalağzı Beldesi’nde kurulu Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin atık su buharı kurutma amaçlı kullanılarak “Odun Dışı Orman Ürünleri Kurutma Tesisi ve Satış Merkezi” kurulacak.

 

 

Proje ortağı Eren Enerji MTAL defne yağını işleyerek hijyen ürünleri üretecek.

 

 

Zonguldak Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Özel Yetenekli Öğrencilerin Yüksek Teknolojide İstihdamına +8 Yıl Kazandıralım” projesinde Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Teknopark, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nin iştirakçi olarak yer aldı.

 

 

Proje ile üstün yetenekli lise ve üniversite öğrencilerin istihdamı hedefiyle Gömülü Sistemler Eğitim Laboratuvarına sahip bir eğitim merkezi kurulacak.

 

 

Merkezde proje Gömülü Sistem Elektroniği, Gömülü Sistem Yazılımı, Gömülü Sistem Siber Güvenliği, Gömülü Sistemlerde Yapay Zekâ, İnovasyon Eğitimi, Girişimcilik Eğitimleri verilecek, ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına hazırlık yapılacak.

 

 

Mesleki yetkinliklerini geliştirmelerine imkân!

 

 

Kardemir Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı’nın başvuru sahibi, Karabük Üniversitesi’nin ortak olduğu “Dijital Tabanlı Mesleki Eğitim Merkezi” projesinde KARDEMİR A.Ş. , Karabük Haddeciler Derneği, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü iştirakçi olarak yer aldı.

 

 

Proje ile Karabük’te ikamet eden genç işsizlerin, ilin ekonomisine yön veren demir-çelik sektöründe dijital teknolojiler kullanılarak mesleki yetkinliklerini geliştirmelerine imkân sağlanacak.

 

 

Proje kapsamında kaynakçılık simülasyonu ve vinç operatörü simülasyonu atölyeleri ile haddehane dijital ikizinin yer aldığı eğitim merkezi oluşturulacak ve hazırlanan müfredatta eğitimler verilecek. KARDEMİR A.Ş.’nin eğitmen kadrosundan yapılacak görevlendirmelerle merkezin sürdürülebilirliği sağlanacak.

 

 

“Tarım Birliği”

 

 

Karabük Eskipazar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başvuru sahibi, Eskipazar Belediyesi, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskipazar İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ortak olduğu “İyi Tarım Uygulamaları ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Genç İstihdam Projesi”nde Karabük Valiliği ve Eskipazar Kaymakamlığı iştirakçi olarak yer aldı.

 

 

 

 

 

Proje ile örtü altı sebzeciliği ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve kırsalda tarımsal alanda genç istihdamı hedeflenmekte.

 

 

Eskipazar ilçesinde ikamet eden 18-34 yaş arası 50 çiftçi adayına iyi tarım uygulamaları ve örtü altı sebze yetiştiriciliği eğitimleri verilecek ve 6 kadın 6 erkek olmak üzere 12 çiftçiye 5 yıl süreli 12 sera kiralanacak.

 

 

Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve proje süresinin bitiminden sonra da faaliyetlerin amaca uygun bir şekilde yürütülmesi için Eskipazar Belediyesi bünyesinde “Tarım Birliği” kurulacak.

 

 

Proje sayesinde kullanılmayan tarım arazileri üretime kazandırılacak ve seraların yakınında kurulacak satış alanı sayesinde vatandaşlar “tarladan sofraya” taze sebze tüketilebilecek.

 

 

“El ele doğal ürüne” projesi

 

 

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin başvuru sahibi, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi ve Karabük Ziraat Odası’nın ortak olduğu “El Ele Doğal Ürüne” projesinde Yenice İlçe Müftülüğü, Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Canvee Group ve Ela Doğal Gaz A.Ş. iştirakçi olarak yer almakta.

 

 

Proje ile Karabük’e bağlı köylerde 225 alanda 15-34 yaş arasında 20 kadın çiftçinin karabuğday üretimi yapması ve üretilecek karabuğdayın oluşturulacak Bereket Gıda Atölyesinde işlenerek glütensiz una dönüştürülüp satılması planlanmakta.

 

 

Proje kapsamında kurulacak olan Saklı Bahçe Kadın Kooperatifi’nde ise meyve yıkama, ayıklama ve kurutma tesisi oluşturulması, bölgeye has doğal meyveler, ıhlamur, sarı kantaron vb. bitkilerin işlenmesi öngörülmek.

 

 

Bartın’da ki gençlere 3 ayrı kurs açılacak!

 

 

Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nin başvuru sahibi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak olduğu “Mobilya Sektöründeki Teknolojik Makine Ve Programları Kullanabilecek Nitelikli Elemanlar Yetişiyor” projesinde Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Bartın Marangozlar, Mobilyacılar, Çekiciler ve İnşaatçılar Odası, Bartın İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve Öz-Madeş Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş. iştirakçi olarak yer almakta.

 

 

Proje ile Bartın’da mobilya teknolojileri alanında mesleki bilgi ve beceriye sahip gençlerin yetiştirilmesi amacıyla mesleki eğitim merkezi teknolojik ekipmanlarla desteklenecek, genç işsizlere, kadınlara ve engelli bireylere 12 kişilik gruplar halinde 3 ayrı kurs açılacak ve mobilyacılıkta evrensel olarak kullanılan autocad ve alphacam yazılımları öğretilecek.

 

ETİKETLER : SOGEP Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›