Bartın Üniversitesi 16 sözleşmeli personel alımı yapacak

Bartın Üniversitesi birimlerine 2 Büro Personeli, 6 Destek Personeli, 2 Şoför, 4 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 1 Mühendis ve 1 Teknisyen olmak üzere toplam 16 sözleşmeli personel alınacak. 24 Haziran’da başlayan başvurular 18 Temmuz’a kadar devam edecek.
Bu haber 2022-06-27 10:06:13 eklenmiş ve 460 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Üniversitesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre Sözleşmeli Personel statüsünde istihdam edilmek Sözleşmeli Personel alımı yapacak.

 

 

Başvuru yapacak olan adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıma, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yaptırılacak olan arşiv araştırması sonucu olumlu olma, 2020-KPSS lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93, ortaöğretim mezunları için ise KPSS P94 puanına sahip olma şartları aranacak.

 

 

24 Haziran itibariyle başlayan başvurular 18 Temmuz 2022 tarihinde mesai bitimi itibariyle sona erecek. Adayların başvuru formu ve ilanda başvuracakları pozisyon için istenilen belgeleri eksiksiz şekilde müracaat süresi içerisinde Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen teslim etmeleri veya posta yoluyla göndermeleri gerekiyor.

 

 

Posta yolu ile başvuracak adaylar evraklarını “Bartın Üniversitesi Ağdacı Yerleşkesi Rektörlük Binası Personel Daire Başkanlığı Merkez/Bartın” adresine gönderecek. Süresi içinde yapılmayan, eksik belgeli başvurulardan veya postada meydana gelen gecikmelerden Üniversite sorumlu olmayacak.

 

 

Adaylar başvuru süreciyle ilgili olarak 0 (378) 223 50 24, 0 (378) 223 50 18 ve 0 (378) 223 50 33 telefon numaraları, personel@bartin.edu.tr adresi ile Whatsapp İletişim hattından yardım alabilecek.

 

 

Başvurularla ilgili ön değerlendirme sonuçları 8 Ağustos, nihai değerlendirme sonuçları ise 19 Ağustos’ta Bartın Üniversitesi resmi internet adresi https://w3.bartin.edu.tr/ üzerinden açıklanacak.

 

 

Başvuruda istenilen belgeler

 

 

Sözleşmeli Personel pozisyonlarına müracaat edecek adaylardan eksiksiz doldurulmuş başvuru formu, özgeçmiş, 2020 KPSS Sonuç Belgesi, 1 adet Fotoğraf, Adli Sicil Belgesi, güvenlik personeli için geçerli özel güvenlik görevlisi kimlik kartı, tecrübe istenilen pozisyonlar için meslek kodunu gösterir SGK hizmet dökümüyle birlikte resmi veya özel kuruluşlardan başvuru tarihleri içerisinde alınmış iş deneyim belgesi, Sertifika/Belge istenilen pozisyonlar için ilgili belgenin aslı veya onaylı sureti, askerlik durum belgesi, nüfus cüzdan sureti, diploma veya mezun belgesi, ehliyet istenilen pozisyon için sürücü belgesi, başvuru süresi içerisinde alınmış olması kaydıyla güvenlik görevlisi pozisyonları için beden kitle endeksini gösterir belgenin aslı, “Bu pozisyonda istihdam edilecekler vardiyalı çalışma sistemine göre çalıştırılacaklardır” şartı istenen pozisyonlar için görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı olmadığına ve vardiyalı olarak çalışabileceğine ilişkin resmî veya özel sağlık kurumlarından alınmış durum bildirir sağlık kurulu raporu istenecek.

 

 

Bu hususlara dikkat!

 

 

Adaylarla hizmet sözleşmesi yapılacak olup, sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri 1 ay içerisinde feshedilecek. “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Yeniden İşe Alınma başlıklı Ek 1 inci maddesinin (b) fıkrasına eklenen; “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmüne aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacak.

 

 

Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamaları gerekiyor. Ayrıca sözleşme yapmaya hak kazanan adayların sözleşmede belirtilen görev yerinde ikamet etme zorunluluğu bulunuyor. İdare ihtiyaca bağlı olarak eğitim öğretimin verildiği ilçelere kurum içi görevlendirme yapma hakkına sahip olacak. Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde özel şartlarını taşıdığı sadece bir ilana başvurabilecek. Birden fazla ilana başvurusu bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları iptal edilecek. Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge başvuru formuna eklenecek.

 

 

5 katı yedek aday belirlenecek

 

 

Yerleştirme işlemleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan adaylar arasından 2020 yılına ait KPSS (B) grubu sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacak.

 

 

İlan edilen pozisyon sayısının 5 katı kadar yedek aday belirlenecek. Asıl olarak atanmaya hak kazanan adayların başvuru yapmadığı, feragat ettiği veya adayın şartları taşımadığının tespit edilmesi halinde yerine ilan edilen yedek adaylardan şartları tutanların sırasıyla ataması yapılacak.

 

 

KPSS’de yüksek puan almak, ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına hak kazandırmayacak. Pozisyon için belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacak.

 

 

Eksik evrak, yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecek. Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacak olup atamaları yapılmış ise de atamaları iptal edilecek. Bu kişilere kurumumuzca bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecek.

 

 

Bartın Üniversitesi web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetinde olup kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. İlanda bulunmayan hükümler için genel mevzuat hükümleri uygulanacak.

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›