BARTIN ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI!

Görev yaptığı Kıbrıs’ta geçirdiği bir kaza sonucu şehit düşen Bartınlı Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya, baba ocağı Arıt’ta düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törende şehit yakınları güçlükle ayakta dururken ağıtları yürekleri yaktı. Şehidin eşi Sevgi Özkaya, eşinin tabutuna sarılarak, “Bizim ne güzel hayallerimiz vardı, bizi bıraktın gittin” diyerek ağladı.
Bu haber 2022-06-24 12:15:55 eklenmiş ve 93 kez görüntülenmiştir.

 

Acısı da ağıtları da yürekleri yaktı

 

 

Erkan Hızoğlu-Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı’nda görevli Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya, geçtiğimiz Salı günü birliğinde yaşanan bir kaza sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Bartınlı Uzman Çavuş Özkaya, şehit oldu.

 

 

Şehit Özkaya’nın acı haberi Arıt’a bağlı Balat köyündeki ailesine, Vali Nurtaç Arslan ve askeri yetkililer tarafından verilirken şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

 

 

Yürekleri acıyı kaldırmadı

 

 

Şehadet haberinin ardından babaanne Fatma Özkaya ve baba Mehmet Özkaya kalp krizi geçirdi. Torunun acı haberine dayanamayan 94 yaşındaki babaanne Fatma Özkaya, hayatını kaybederken cenazesi geçtiğimiz gün Balat’taki köy mezarlığında toprağa verildi.

 

 

Oğlunun acı haberinin ardından fenalaşan baba Mehmet Özkaya ise ilk müdahalenin ardından Bartın Devlet Hastanesine kaldırılırken Karabük’e sevk edildi.

 

 

Zonguldak Havalimanı’ndan törenle karşılandı

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden askeri uçakla Zonguldak Havalimanı’na getirilen Şehit Uzman Çavuş Fatih Özkaya’nın naaşı askeri törenle karşılandı.

 

 

Törene, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, protokol üyeleri ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Geçirdiği kalp krizi sonrasında sevk edildiği Karabük’te anjiyo olan şehit babası Mehmet Özkaya, sağlık durumu dolayısıyla havalimanındaki karşılama törenine katılamazken şehit annesi ve şehit eşi askeri personelin desteğiyle ayakta durabildi.

 

 

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları’na ait askeri uçakla getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından taşınarak cenaze aracına konuldu. Okunan duaların ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Bartın’a getirildi.

 

 

Baba ocağında helallik alındı

 

 

Askeri araç kazası sonucunda şehit olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığında görevli Topçu Uzm. Çvş. Fatih Özkaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı dün sabah Bartın Belediyesi Gasilhanesi’nden alınarak konvoy eşliğinde Balat köyündeki evine getirildi. Burada dualar okunduktan sonra helallik alınmasının ardından Şehit Özkaya için Arıt Köyü Merkez Mahallesinde bulunan Şehit Necdet Orhan Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde Kur’an-ı Kerim okundu.

 

 

Güçlükle ayakta durabildiler

 

 

Oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede anjiyo olduktan sonra taburcu edilen şehit babası Mehmet Özkaya cenaze töreni boyunca güçlükle ayakta durabildi. Şehidin geçtiğimiz Eylül ayında hayatını birleştirdiği ve hamile acılı eşi Sevgi Özkaya ise eşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit annesi Hatice Özkaya da oğlunun ardından gözyaşlarına boğulurken şehit yakınlarını sağlık ekipleri ve askeri personel sakinleştirdi.

 

 

“Hakkını helal et oğlum”

 

 

Oğulları Muharrem ve Adem’in tesellisiyle ayakta durmaya çalışan şehit babası, oğlunun tabutuna sarılarak, “Fatih’im bana hakkını helal et oğlum, beni niye bıraktın oğlum” dedi ve gözyaşlarına boğuldu.

 

 

“Bizim ne güzel hayallerimiz vardı”

 

 

Tören boyunca eşinin üniformasını çıkarmayan şehit eşi, hayat arkadaşının Türk bayraklı tabutuna sarılarak, “O gün bana gülümsedin Fatih, sana doyamadım. Seni bırakmam dedin, bıraktın gittin. Sen o gece çok güzel yemek yedin, ben sana daha ne yemekler yapacaktım. Bizim ne güzel hayallerimiz vardı, bizi bıraktın gittin” diyerek ağladı.

 

 

Bartın şehidini uğurladı

 

 

Şehit Özkaya için dün öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine şehidin yakınları, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Harekat, Eğitim ve Öğretim Başkanı Tuğneral Mehmet Ateş, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Miraç Akbulut, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, belediye başkanları, kaymakamlar, il müdürleri, askeri erkan, birçok siyasi ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Cenaze töreninin ardından şehidin naaşı Balat köyü mezarlığında dün vefat eden babaannesinin yanında toprağa verildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'deki görevi sırasında şehit olan Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya’nın ailesine başsağlığı diledi.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›