24 bin Euro’luk dolandırıcılık macerası kısa sürdü!

Bartın’da yaşayan bir genci, kripto para ile yüksek kazanç elde edeceği vaadiyle kandırarak 24 bin Euro alan şüpheli 2 şahıs, Adana ve Mersin’de yakalandı. Bartın Emniyeti’nin titiz bir çalışması sonucu yakalanan şahıslardan biri adli makamlarca serbest bırakılırken biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu haber 2022-06-24 12:10:11 eklenmiş ve 94 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Emniyeti, Adana ve Mersin’de yakaladı

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da bir kişiyi kripto para kazanma vaadiyle dolandırarak 24 bin Euro alan 2 şüpheli, Emniyet ekipleri tarafından yakalandı.

 

 

Emniyet’ten yapılan açıklamaya göre; Bartın’da yaşayan 25 yaşındaki V. B.,12 Mayıs 2022 günü Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek başına gelen dolandırıcılık olayını anlattı.

 

 

Sosyal medya hesabı üzerinden kendisine ulaşan Z.K.’nın kripto paraya yatırım yaparak, kazanç elde edebileceği vaadine inanan genç, kendisine verilen farklı banka ve kripto para hesaplarına 24 bin euro yatırdı.

 

 

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan 25 yaşındaki V.B., durumu polise bildirerek, şikayetçi oldu. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma başlattı.

 

 

Yapılan çalışmalarda olayın şüphelilerinin 2 şahıs olduğu tespit edildi. Adana’da bulunan Z.K isimli şahıs ile Mersin’de bulunan M.G.K isimli iki şahsın yakalanması için her iki ilde de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Adana ve Mersin’de yakalanan şahıslar gözaltına alınarak ilimize getirildi.

 

 

Şüpheli şahısların yapılan ev, iş ve üst aramalarında; 4 adet cep telefonu, 2 adet tablet, 2 adet sim kart ve farklı bankalara ait 8 adet banka kartı elde edildi. 

 

 

Olayın şüphelileri yapılan işlemler sonrasında 22 Haziran 2022 günü mevcutlu olarak adli mercilere çıkarıldı. Şüpheli şahıslardan  M.G.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Z. K ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ETİKETLER : Bartın İl Emniyet Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›