Şehit ateşi yürekleri dağladı

Bartın’a düşen şehit ateşi yürekleri dağladı. Uzman Çavuş Fatih Özkaya’nın şehadet haberini alan şehit babası Mehmet Özkaya, kalp krizi geçirirken babaannesi ise vefat etti.
Bu haber 2022-06-23 15:23:06 eklenmiş ve 86 kez görüntülenmiştir.

 

Baba kalp krizi geçirdi, babaannesi vefat etti

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde askerlik görevini yapan 2001 doğumlu Uzman Çavuş Fatih Özkaya, birliğinde yaşanan bir kaza sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Uzman çavuş Özkaya, kaldırıldığı hastanede  doktorların tüm  müdahalelerine  rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

 

Uzman Çavuş Fatih Özkaya'nın acı haberi Bartın’a bağlı Arıt Balat Köyü İzme Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. 31 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Fatih Özkaya’nın geçtiğimiz yıl Eylül ayında evlendiği ve eşinin de hamile olduğu öğrenildi.

 

 

Acı üstüne acı!

 

 

Evlatlarının acı haberini alan şehit babası Mehmet Özkaya, kalp krizi geçirirken hastanede tedavi altına alındı.

 

 

Şehit Fatih Özkaya’nın 97 yaşındaki babaannesi Fatma Özkaya’nın kalbi de acı habere dayanamadı. 97 yaşındaki babaanne Özkaya, dün sabaha karşı hayatını kaybederken dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

 

 

Şehit babası Mehmet Özkaya’nın da Karabük’teki bir hastanede anjiyo olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğunu bilgisi edinildi.

 

 

Cenaze töreni bugün

 

 

Şehidimizin cenazesi Kıbrıs’taki törenin ardından askeri uçak ile Saltukova’daki Zonguldak Havaalanı’na getirilirken bugün Arıt’a bağlı Balat Köyü İzme Mahallesi’ndeki babaocağında düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

 

 

Şehidimiz için taziye mesajı yayınladılar

 

 

Şehidimiz için Milli Savunma Bakanlığı, Bartın Valiliği, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tun, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere birçok bürokrat ve siyasi ile askeri erkan taziye mesajı yayımlayarak başsağlığı diledi.

 

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yayımladığı taziye mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 21 Haziran 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlarım dilerim” dedi.

 

 

Bartın Valiliği’nden yayımlanan mesajda da; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görevi sırasında yaşanan elim kaza sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit düşen ilimiz Balat köyü nüfusuna kayıtlı Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı dileriz” denildi.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Av. Yılmaz Tunç da yayımladığı taziye mesajında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu ağır yaralanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Bartın Balat Köyümüzden Uzm. Çvş. Fatih Özkaya'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da mesajında “KKTC’de şehit olan Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya kardeşimize rahmet, kederli ailesi, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›