Geçmişe yolculuk!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Sözlü Tarih Projesi” ni Bartın Anadolu Lisesi geçtiğimiz günlerde gönüllü sekiz öğrenci ile birlikte gerçekleştirdi.
Bu haber 2022-06-18 11:48:19 eklenmiş ve 148 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Sözlü Tarih Projesi” ni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

 

 

Yönerge doğrultusunda özellikle başarı ihtiyacı olan gönüllü sekiz öğrenci ile toplamda 16 öğrenci 70 yaş üstü büyükler ile görüştü.

 

 

Her bir öğrencinin bir kadın ve bir erkek olmak üzere ikişer kişi ile görüşmesi, görüşmecilerin istekleri ve öğrencilerin ders durumlarına göre, pandemi koşulları da dikkate alınarak ayarlandı.

 

 

“Hatırlamak ve hatırlatmak”

 

 

Amaç, resmi kayıtlara geçmeyen insanların bizzat kendi tarihinden yola çıkarak geçmişi Türkiye ve Dünya Tarihi paralelinde hatırlamak ve hatırlatmaktı. Toplumun her kesiminden farklı kişilerle görüşülmesine özen gösterildi. En genci 71, en yaşlısı 106 yaşında olup en kısa süren röportaj 13 dakika 22 saniye, en uzun süren röportaj 58 dakika 13 saniye oldu.

 

 

Geneli Bartınlı olan vatandaşlar ile görüşülerek kişilerin belleğindeki bilgiler yönergede belirtilen sorular doğrultusunda kayıt altına alındı. Birey ve aile hayatına dair bilgiler ve kişisel arşivlerinden örnekler alındı.

 

 

Proje kapsamında büyüklerin gençlerle görüşmesi ve kendi tarihlerine yolculuk yapmasının onlara iyi geldiği ve öğrencilerin de geçmişe dair çok şey öğrendikleri gözlemlendi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Milli Eğitim Bakanlığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›