Kızılay’dan Tatbikatta Beslenme Hizmeti

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen Hafif Arama Kurtarma Tatbikatlarına katılan Türk Kızılay Bartın Şubesi, afetlerde beslenme kapasitesini göz önüne koyan çalışmasıyla göz doldurdu.
Bu haber 2022-06-14 13:54:01 eklenmiş ve 94 kez görüntülenmiştir.

 

Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Niyazi Demirkıran'ın öncülüğünde; Bartın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün eğitmen personelleri tarafından Arama Kurtarma Ekiplerine yönelik Hafif Arama Kurtarma Eğitimi verildi.

 

 

Eğitim çalışmalarını İl Müdürü Ahmet Yıldız ile Eğitim Şube Müdürü Süleyman İlhanoğlu titizlikle yerinde takip etti. Çok sayıda farklı senaryoların uygulandığı tatbikatta tüm kurumların koordinasyonu ve çalışmaları göz doldurdu. Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal öncülüğünde Kızılay ekibi de tatbikatta hazır bulunarak, tatbikata katılan onlarca kişinin gıda ihtiyacını karşıladı.

 

 

“İş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz”

 

 

Gerçekleştirilen tatbikatın önemine değinen Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, olası bir deprem anında Kızılay’ın gıda temini anlamında neler yaptığının gösterildiğini belirtti. Acıbal; “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz çok önemli bir tatbikata imza attı. Arama Kurtarma Ekiplerine yönelik Hafif Arama Kurtarma Eğitimi verildi. Bizler de Kızılay olarak tatbikatta hali hazırda bulunarak, gıda teminini sağladık. Afet anında koordinasyon çok önemlidir. O nedenle bu tür tatbikatlar kurumlar arası koordinasyonun geliştirilmesini sağlar. Afet anının canlandırılmasıdır. Böylesine bir eğitim programının düzenlenmesini sağlayan İl Müdürü Sayın Ahmet Yıldız’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bizler Kızılay olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Kızılay
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›