“İktidar ve iktidar sözcüleri, gerçek enflasyonu gizliyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, bu haftaki değerlendirmesinde enflasyon rakamları ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dikkat çektiği TÜRGEV, TÜGVA, ENSAR, TÜRKEN gibi vakıfları mercek altına aldı. Nursultan Vakfı, Birinci Başkan Vakfı, Demeu Vakfı ve Elbasy Vakfı’nın Nazarbayev’in stratejisinin bir parçası olduğunu söyleyen Karakaş, enflasyon rakamlarına ilişkin de “İktidarın halkı, çalışanları, emekliyi enflasyona ezdirmeme vaatlerinin içi boş bir yalandan ibaret olduğu görülüyor. Hızla yoksullaşan geniş kitlelerin daha da yoksullaşmasına karşı tamamıyla duyarsızlaşan iktidar ve iktidar sözcüleri, gerçek enflasyonu gizliyorlar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerine dikkat çekerken “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinde kötüleşmenin ve düşüncelerini karşısındakilere hakaretle ifade etme dışında çaresizlik yaşamasının gerisinde, hızla altından kaydığını hissettiği iktidarı kaybetme korkusudur” dedi.
Bu haber 2022-06-07 11:55:59 eklenmiş ve 239 kez görüntülenmiştir.

 

Rıdvan Göçmenoğlu

 

 

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, haftalık değerlendirme toplantılarına devam ederken bu haftaki değerlendirmesinde enflasyon rakamları ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dikkat çektiği TÜRGEV, TÜGVA, ENSAR, TÜRKEN gibi vakıfları mercek altına aldı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in ABD’deki ‘paravan bir vakfa’ toplamda 1 milyar lira transfer ettiğini söylemişti. Bu vakfın, Ensar ve TÜRGEV’in ortak kurduğu TÜRKEN Vakfı olduğu belirtilmişti.

 

 

Karakaş, haftalık değerlendirme raporunda Kılıçdaroğlu’nun dikkat çektiği TÜRGEV, TÜGVA, ENSAR, TÜRKEN gibi vakıfları mercek altına aldı.

 

 

“Dört ayaklı servet aktarma modelinin ana organizasyonları”

 

 

CHP’li Karakaş, Nursultan Vakfı, Birinci Başkan Vakfı, Demeu Vakfı ve Elbasy Vakfı’nın Nazarbayev’in stratejisinin bir parçası olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

 

 

“Eski Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev vakıflar aracılığı ile zenginleşmişti. 2019 yılına kadar ülkeyi ailesi, yakın akrabaları, devlet şirketleri ve ihaleleriyle yarattığı ‘üçlü oligark’ şebekesi üzerinden yöneten Nazarbayev bu süreçte amaçları Kazak gençlerine burs vermek, okul, yurt, kreş, üniversite açmak hayır-hasenatta bulunmak olarak açıklanan 4 vakıf kurdu. Nursultan Vakfı, Birinci Başkan Vakfı, Demeu Vakfı, Elbasy Vakfı üstteki dört vakıf, Nazarbayev ailesinin dünyanın en zenginleri arasında yer almasına vesile olarak kurgulanan dört ayaklı servet aktarma modelinin ana organizasyonları. Nazarbayev bu vakıflar aracılığı ile servetine servet katmış.

 

 

“Milyonlarca dolarlık bağışların yurt dışına aktarıldığı iddia ediliyor”

 

 

Nazarbayev’in vakıflar için topladığı bağışlarla 8 milyar dolar servetin ve Türkiye’de beş yıldızlı tatil köyü ve golf kulübünden, Londra, Zürih, Viyana’ya kadar şirketlerin gizli sahibi olduğu ortaya çıktı. TÜRGEV, TÜGVA, Ensar, Türken bunlar da bizim tartışmalı vakıflarımız. Hayır hasenat kisvesi ile kurulan bu vakıflar aracılığı ile milyonlarca dolarlık bağışların yurt dışına aktarıldığı iddia ediliyor. Vakıf zinciriyle ile ilgili milyonlarca dolarlık bağışın ve yurt dışına para transferlerinin gündeme getirilmesiyle başlayan tartışmalardan panikleyen iktidar, tüm sözcülerini ekranlara sürerek vakıflarını ve amaçlarını aklama çabasına girişti. Nedense devletin trilyonlarca liralık varlığı, hazinesi, bankaları, arazileri-arsaları, tesisleri olmasına rağmen bir türlü kuramadığı okulları, yurtları, Kazakistan’da ve Türkiye’de yada benzer ülkelerde iktidarlar ve yakınları öncülüğündeki bu vakıflar kurmaya soyunuyor.”

 

 

“Gerçek enflasyonu gizliyorlar”

 

 

Mayıs ayı enflasyon rakamlarına da dikkat çeken Karakaş, “İktidarın halkı enflasyona ezdirmeyeceğiz sözü içi boş bir yalan. Akaryakıta neredeyse gün aşırı, bazı günler üst üste gece yarısı zamlarının yapıldığı, şeker, çay, et ve süt fiyatlarının yüzde 15-40 arasında zamlandığı Mayıs ayında aylık TÜFE artışının yüzde 2,98, yıllık artışın yüzde 73,50 oranında açıklanması halkın aklıyla, cebiyle, cüzdanıyla alay etmektir. İktidarın halkı, çalışanları, emekliyi enflasyona ezdirmeme vaatlerinin içi boş bir yalandan ibaret olduğu görülüyor. Hızla yoksullaşan geniş kitlelerin daha da yoksullaşmasına karşı tamamıyla duyarsızlaşan iktidar ve iktidar sözcüleri, gerçek enflasyonu gizliyorlar” dedi.

 

 

“Hakaret eden bir Cumhurbaşkanı, hiç görmedi”

 

İktidarın söylemleriyle halkı tahrik ederek gerginlik ortamı yaratmak istediğini savunan CHP İl Başkanı Karakaş, “İktidar, söylemleri ile halkı tahrik ederek, gerginlik ortamı yaratmak istiyor. İktidar, söylem ve eylemini sertleştirmeye yöneldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar ülkeyi yöneten 11 Cumhurbaşkanının hiçbirisinin aklına getirmeyi bile düşünmediği sözleri, hakaretleri, milletin Meclisinin çatısı altında millete sarf etmeyi siyaset sanan bir ruh kimliğine büründü. Saray’da yazılan, kapalı kapılar ardında prova edilen ve kurgulanan senaryoların amacı; daha fazla gerginlik, kavga, endişe ve karamsarlık tülünü toplumun üzerine çekmek! Bu ülke bugüne kadar; insana sözle ifade edilmesi utanç vesilesi olacak sözcüklerle milyonlarca kadına hakaret eden bir Cumhurbaşkanı, hiç görmedi. İktidar ittifakı, söylemini daha sertleştirmeye, toplumu ve farklı kesimleri tehdit- tahrik etmeye, hakaret ve aşağılayıcı ifadelerle insanların sabrını zorlayarak sokağı hareketlendirmeye hevesleniyor. Konser yasakları, festival yasakları, toplantı ve miting yasakları planlı bir tahrik etme sürecinin adımları olarak görülmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinde kötüleşmenin ve düşüncelerini karşısındakilere hakaretle ifade etme dışında çaresizlik yaşamasının gerisinde, hızla altından kaydığını hissettiği iktidarı kaybetme korkusudur” diye konuştu.

 

 

ETİKETLER : CHP Selim Karakaş
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›