Mavi Bayrak İnkumu semalarıyla buluştu!

Bartın Belediyesi’nin İnkumu Atıksu Arıtma ve Derin Deniz Deşarjı başta olmak üzere İnkumu’nda yaptığı çalışmalar neticesinde 3 ayrı noktasında bu yıl tekrar Mavi Bayrak almaya hak kazanan İnkumu Plajında, Mavi Bayrak göndere çekildi.
Bu haber 2022-06-07 11:52:35 eklenmiş ve 237 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj anlamına gelen Mavi Bayrak, İnkumu semalarıyla buluştu.

 

 

Hafta sonu gerçekleştirilen programla geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Karadeniz Bölgesi’nde sayılı sahiller arasında yer alan İnkumu sahilinde mavi bayrak göndere çekildi.

 

 

Mavi Bayrak almanın bir İl için onur olduğunu ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, mavi bayrak kriterleri hakkında da bilgiler verirken “Çevrecilik Milliyetçiliktir” anlayışıyla gerçekleştirilen çalışmalardan da bahsetti.

 

 

Mavi bayrağın da çevrecilik olduğunu dile getiren Başkan Akın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Bir sahil için bir İl, İlçe, Belde için Mavi Bayrak almak gerçekten onur. Çünkü Mavi Bayrağın 33 tane kriteri var o kriterin hepsini tamamlamanız lazım. Mavi Bayrak Komitesi tarafından da kabul edilmesi lazım. Kriterlerden en önemlisi atık suyun denize gitmemesi. Bartın’da bir fark var, burada atık su denize gitmiyor. Atık su arıtmamız var ama bir de ırmağımız var. Irmaktan da gelmemesi lazım. Bartın’da günde 14 bin ton atık su ırmağına giderken Bartın’da 2017 yılında faaliyete geçirdiğimiz atıksu arıtma tesisi ile artık bu atıksular şuan itibari ile ırmağa gitmiyor. O ırmaktan da kirli su Bartın’a gelmiyor. Burada İnkumu sahilinde de paket arıtma derin deşarjlı atık su irsali hatları yapılarak burada bu sağlandı. İkincisi burada tuvaletlerin olması gerekiyor. Üçüncüsü burada can kurtaranın olması gerekiyor. Burada 33 tane kriter var. Zorunlu olanlar var olmayanlar var. Kulelerin olması gerekiyor, onlar da önem arz ediyor. Can kurtaranlarımızın can kaybı olmamasıyla ilgilide bütün işlerin yapılması gerekiyor. Kitapçık yaptık. Bu kitapçığı dağıtacağız.

 

 

“Birçok şey yaptık”

 

 

Biz ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir’ diyoruz. Mavi Bayrak da çevreciliktir. Biz kenti sağlıklı çevreyle buluşturan Belediyecilik anlayışı içerisinde, üretken Belediyecilik anlayışı içerisinde bunları gerçekleştirdik. Bunlar hemen olmadı. 2009 yılında Belediye Başkanı olduk. 2017’de ancak arıtmayı yaptırdık. Çünkü çok büyük bir proje. Burada birçok bir şeyler yaptık.

 

 

“Bundan sonra da koruyup kollamak gerekiyor”        

 

 

2021 yılında Mavi Bayrak aldık. 2022 yılında tekrar Mavi Bayrak aldık. Dünyada 5 bin 42 Mavi Bayrak var, Türkiye’de 575 Mavi Bayrak var, Karadeniz’de 20 Mavi Bayrak var, Batı Karadeniz’de ise 5 tane var, 2’si Düzce’de, 3’ü Bartın’da İnkumu’nda. İnkumu’nda da sadece bir bölgesine almıyorsunuz. 3 ayrı bölgesine sağ taraf sol taraf ve orta tarafa alıyorsunuz. Yani her tarafın temiz olması gerekiyor. Sahillerin temiz olması gerekiyor. Can kurtaran anlamında baktığımızda da 4 yıldan beri can kaybı vermiyoruz. Bizim can kurtaranlarımız sabah saat 08:00’dan akşam saat 20:00’a kadar burada hizmet veriyorlar. O zaman içerisinde bir sıkıntı olursa can kurtaran hizmetlerinde itfaiye ekiplerimizin başkanlığında bu hizmeti burada sunuyoruz. Bundan sonra da bunu koruyup kollamak gerekiyor.

 

 

Çevre Haftasında etkinlikler yaptık. Bundan sonra çevremizi koruyalım. Bütün Bartın’ı, Türkiye’yi koruyalım. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ırmaklardan sadece 20 ton yağ topladı. 2 bin 280 ton ambalaj atığı toplandı. 120 kilogram atık pil toplandı ve bunlar ekonomiye kazandırıldı. Yani bunları hep beraber sahip çıkarak çevreyi korumuş, ekonomiyi korumuş, toprağımızı korumuş olacağız. Çöpler atık değildir çöpler ekonomidir. Mavi Bayrağımız hayırlı olsun.”

ETİKETLER : Mavi Bayrak İnkum
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›