“Sosyal devleti şaha kaldıracak projelerimiz var”

Bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bartın’a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sosyal devleti şaha kaldıracaklarını söylerken partisinin projelerini anlattı.
Bu haber 2022-06-02 12:19:21 eklenmiş ve 84 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın’da siyasette CHP kanadında büyük hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Grup Başkanvekili ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’yı ağırlayan CHP İl Başkanlığı, geçtiğimiz gün de CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile önemi temaslarda bulundu.

 

 

Bartın’ın kırmızı caddesi Hükümet Caddesi’nde halkın nabzını tutan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, “Halkın dilinde sadece hayat pahalılığı ve seçim çağrısı var” dedi.

 

 

Daha sonrasında geçtiğimiz aylarda eski erkek arkadaşı tarafından canice öldürülen Aziz Gülmez’in ailesini ziyaret eden Nazlıaka, “Bartın’ın Güzelcehisar Beldesi’nde Ercan Özkavlak tarafından canice öldürülen Azize Gülmez’in annesi İlknur Gülmez’i ziyaret ettik. Yüreği yanan annenin tek talebi: Adalet! CHP Ailesi olarak duruşmalarda ailenin yanında olup destek olacağız” diye konuştu.

 

 

Kozcağız’da çarşı pazar dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Kozcağız eski Belediye Başkanı Meliha Oktay’a da vefa ziyaretinde bulundu.

 

 

Ardından Ulus’ta İlçe Teşkilatı ve partili kadınlarla buluşan Nazlıaka, beraberindeki Bartın Kadın Kolları Başkanlığı Heyeti ve Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır ile birlikte son olarak Amasra’ya geçti. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ı makamında ziyaret eden Nazlıaka ve CHP’li heyet İlçe Başkanlığı’nda parti üyeleriyle sohbet etti.

 

 

“‘Yoksulsun sen yoksul kal’ anlayışı kalkacak”

 

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sosyal devleti şaha kaldıracaklarını söylerken partisinin projelerini anlattı. Nazlıaka, bu projeleri sıralarken şunları söyledi:

 

 

“Şu andan itibaren söyleyeceklerim partimizin sosyal devleti şaha kaldıracağı projelerdir. İktidara geldiğimizde uluslararası çalışma türünün 9 sigorta türünden biri olan aile destekleri sigortasını hayata geçirmektir. Bir aile destek kurumu kuracağız ve kurum ile yoksul olan tüm vatandaşlarımıza asgari ücretin altında ücreti olan tüm vatandaşlarımıza maddi destek sağlayacağız. Yardımlar artacak ve bu yardımlar kadın hesabına yatırılmak kaydıyla aile içerisinde kadını da güçlendirecek.

 

 

Aile destekleri sigortası kadını güçlendirmek adına, gelir dağılımdaki dengesizlikleri ortadan kaldırmak adına bizim olmazsa olmazımız olacak ve bunu yaparken AKP iktidarında olduğu gibi insanlar uzun kuyruklarla deşifre olmayacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek mantığıyla olacak. Adı aile destekleri sigortası olduğu için bana bazen şunu soruyorlar; ‘tek başıma yaşıyorum ne olacak?’ Hiç fark etmez tüm yoksul bireyler bu sigortadan faydalanacak. Burada bizim asıl amacımız şudur, aile destekleri sigortasından faydalanan bireyin yaşamı boyunca faydalanmasına ihtiyaç kalmayacağı bir Türkiye yaratmak. Yani o kişiyi üreten bir Türkiye’yle tekrar istihdamın içine katmak. ‘Yoksulsun sen yoksul kal’ anlayışı kalkacak.

 

 

“Emekli maaşı asgari ücretin altında olmayacak”

 

 

Emeklilerimiz için de bir projemiz var. Emekli maaşı asgari ücretin altında olmayacak. Ayrıca gelişmiş ülkelerde ki emekliler nasıl emekli olduktan sonra geziyor, tozuyor, hayatın tadını çıkartıyor, bizde aile destekleri sigortası kapsamında emeklilerimize Turizm Bakanlığıyla yapacağımız protokollerle geziler organize edeceğiz. Onlar da ikinci baharının keyfini çıkartacak.

 

 

“Birçok alanda kadınlarımızı taçlandıracağız”

 

 

Her seçim evet önemlidir ama bu seçim biz kadınlar için hayatidir. Çünkü her gün 3 kadının katledildiği her 3 kadından birinin şiddet türlerinden birine maruz kaldığı bir yerde yaşıyoruz. Ekonomik şiddet de bir şiddet türüdür, psikolojik şiddet, mobbing, flört şiddeti bir sürü şiddet türü vardır. Dolayısıyla biz kadınların bu ülkede, Atatürk Türkiye’sinde olduğu gibi güçlendirilmiş, hayatın her alanında eşit olarak gerçekleştireceğiz. Ayrıca İstanbul Sözleşmesini ilk bir hafta içerisinde iktidarımızda yine uygulamaya sokacağız. Hem kadın istihdamını arttıracağız, birçok alanda kadınlarımızı taçlandıracağız.”

ETİKETLER : CHP Aylin Nazlıaka
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›