80 yaşındaki yaşlı kadın 7 ay içinde ikinci kez dolandırıcıların hedefi oldu!

Bartın’da yalnız yaşayan 80 yaşındaki yaşlı kadın 7 ay içinde yeniden dolandırıcıların hedefi oldu. Kendisini polis olarak tanıtarak arayan dolandırıcıların tuzağına yeniden düşen yaşlı kadının yardımına Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri yetişirken olayın faili şahısların biri Van’da biri ise İstanbul da yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bartın Adalet Sarayı’na getirilen şahıs, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda ise çok sayıda banka kartı, dolandırıcılık için kullanıldığı düşünülen iki adet cep telefonu, 11 bin 339 TL ve 2 bin dolar nakit para ele geçirilerek el konuldu.
Bu haber 2022-05-28 12:38:47 eklenmiş ve 138 kez görüntülenmiştir.

 

 

2 adet cep telefonu, 11 bin 339 TL ve 2 bin dolar nakit para

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Geçtiğimiz Eylül ayında Bartın’da yaşanan olayda 80 yaşındaki yaşlı kadın dolandırıcıların hedefi olmuştu.

 

29 Eylül 2021 tarihinde meydana gelen olayda; 80 yaşında yalnız yaşayan H.B. isimli kadın, ev telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan erkek şahsın “adınıza sahte kimlik çıkartılmış, sahte kimlik çıkaran şahıs altın çalmış ve çaldığı altınları sizin evde sakladığını söylüyor, sizdeki altınları incelemek için almamız gerekiyor” şeklindeki sözlerine inanarak dolandırıcıların tuzağına düştü.

 

Bir süre sonra evine gelen şahsa kapıyı açan yaşlı kadın, evde bulunan ziynet eşyalarını kendisini “polis” olarak tanıtan bu şahsa verdi.

 

Yaşanan bu olay üzerine Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesi ile Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda olayın faili şahıs, otobüs ile Adana’ya giderken ziynet eşyaları ile birlikte Ankara’da yakalatıldı.

 

Emniyette işlemleri tamamlanarak Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan şahıs Bartın Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak ceza evine gönderildi. Ele geçirilen ziynet eşyaları da 80 yaşındaki yaşlı kadın H.B.’ye teslim edilerek kısa süre içerisinde mağduriyeti giderilmişti.

 

 

Yine dolandırıcıların hedefi oldu

 

 

18 Nisan 2022 günü ise yine aynı mağdur 80 yaşındaki H.B. isimli kadın, ev telefonundan arayan ve kendisini yine polis olarak tanıtan erkek şahıs, aynı yöntemle ikna edilmeye çalışılarak bu kez FETÖ Terör Örgütü ile bağlantısının olduğu, konunun incelenmesi gerektiği, bu süre içerisinde ziynet eşyalarının devlet güvencesi altına alacaklarından bahisle kuyumcuya yönlendirildi. Ziynet eşyalarının paraya çevrilmesini isteyen dolandırıcılar bu kez paranın da belirttikleri hesaba havale ettirilmesi istedi.

 

Mağdur yaşlı kadın H.B. tarafından belirtilen hesaba 99 bin 400 TL paranın yatırılması ile yeniden Dolandırıcılık Olayının yaşanmasına sebebiyet vererek mağdurun başka bir dolandırıcılık grubunun hedefinde olduğu anlaşıldı.

 

Emniyet ve Savcılık harekete geçti

 

Emniyet güçlerinin ısrarlı takibi ile Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince elde edilen bilgiler doğrultusunda; Bartın Cumhuriyet Başsavcılığından gerekli talimatlar alınarak olayın faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalara derhal başlanıldı.

 

Emniyet ekipleri dolandırıcılık eylemini gerçekleştiren şahısların kimliklerini tespit ederken tüm gelişmeler Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi. Bunun üzerine Bartın Sulh Ceza Hâkimliğince faillerin yakalanması, suç unsurlarının aranması, tespiti halinde el konulması kararı alındı.

 

 

2 adet cep telefonu, 11 bin 339 TL ve 2 bin dolar nakit para

 

Yapılan inceleme ve araştırmalarda faillerden birisinin Van’da olduğu, diğerinin de İstanbul’da olduğu tespit edilirken, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince eş zamanlı operasyon yapılarak yakalandı.

 

Yapılan aramalarda ise çok sayıda banka kartı, dolandırıcılık için kullanıldığı düşünülen iki adet cep telefonu, 11 bin 339 TL ve 2 bin dolar nakit para ele geçirilerek el konuldu.

 

Her iki şahıs sevk edildikleri Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgulamalarının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

ETİKETLER : Bartın dolandırıcı asayiş emniyet yaşlı kadın
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›