AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL!

Bartın’da Zonguldak, Karabük, Amasra giriş ve çıkışları ile İnkumu yolunda hafta içi her gün ve hafta sonu Cumartesi günü sabah 08:00-11:30, öğleden sonra 15:00-18:30, akşam 20:30-21:30 saatleri arasında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameraları aracılığıyla emniyet kemeri uygulaması yapılacak.
Bu haber 2022-05-26 10:02:11 eklenmiş ve 559 kez görüntülenmiştir.

 

Dikkat denetimler artacak!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da meydana gelen bazı trafik kazalarında yaşanan ölüm ve yaralanmaların, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmamasından kaynaklı olduğu anlaşıldı.

 

 

Meydana  gelen trafik kazaları sonucu sürücü ve yolcuların ölüm ve yaralanmalarını ez az seviyeye düşürmek için emniyet kemeri kullanımı büyük önem taşırken Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, bu amaçla ilimizde sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanım oranlarını en yüksek seviyelere çıkartmak ve  kaza sonucu yaşanan ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek için Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları üzerinden Emniyet Kemeri denetimlerine ağırlık verilerek sürücü ve yolcuların trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanması hedeflediklerini açıkladı.

 

 

Bu amaç doğrultusunda ilimiz Zonguldak –Karabük, Amasra ve İnkumu yolları giriş-çıkış istikametlerinde bulunan  KGYS ve PTS kameraları üzerinden son iki hafta içerisinde yapılan denetimlerde somut verilere dayanarak emniyet kemeri kullanmayan 242 araç sürücüsüne yasal işlem uygulandı.

 

 

Yapılan denetimlerde amacın ceza yazmak değil sürücüler üzerinde her an her yerde denetime tabi tutulabilecekleri algısı oluşturularak, sürücü ve yolcularımız üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunu en üst seviyelere çıkartmak olduğu vurgulandı.

 

 

Bu kapsamda; Zonguldak – Bartın yolu giriş – çıkış, Karabük – Bartın yolu giriş – çıkış, Amasra – Bartın yolu giriş – çıkış, İnkumu – Bartın yolu giriş – çıkış olmak üzere Hafta içi her gün ve hafta sonu Cumartesi günü sabah 08:00-11:30, öğleden sonra 15:00-18:30, akşam 20:30-21:30 saatleri arasında KGYS ve PTS kameraları marifetiyle emniyet kemeri uygulaması yapılacak.

 

 

Sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusu ve emniyet kemeri kullanımını artırmak amacıyla yapılacak denetim ve uygulamalar Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

ETİKETLER : Zonguldak Karabük Amasra Emniyet kemeri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›