“Yöresel yemeklerimizi yeniden gündeme getiriyoruz”

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Güzelcehisar Lav Sütunları Seyir Terasında düzenlenen açılış törenine katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Gizli kalmış ya da yapılırlığı azalmış yöresel yemeklerimizi yeniden gündeme getiriyoruz… Göreve geldiğimiz tarihten itibaren 9 yöresel yemeğimize coğrafi işaret kazandırdık. Ayrıca 3 yöresel yemeğimiz içinde başvuru yaptık. Şehrimizin tanıtımı açısından bu tip çalışmalara büyük önem veriyoruz. İlimizin önemli lezzet duraklarından biri olması için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Bu haber 2022-05-26 09:53:06 eklenmiş ve 131 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Güzelcehisar Lav Sütunları Seyir Terasında düzenlenen açılış törenine katıldı.

 

 

Türk Mutfağı Haftası her yıl belirlenen bir tema ile 81 ilde ve Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirlikler ve temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada tanıtım etkinlikleriyle kutlanacak. Türk Mutfağı Haftası boyunca düzenlenecek etkinliklerle Türk mutfağı sadece geçmişe ve geleneğe değil, geleceğe iz bırakan yaklaşımı ve tarifleriyle uluslararası ölçekte tanıtılacak. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Milletleri millet yapan ana unsurlardan birisi kültürdür. Kültürün maddi ve manevi unsurları vardır. Mutfak kültürü her ne kadar maddi kültür unsurları içerisinde yer alsa da manevi unsurlarla da beslenen bir ayağı vardır. Bir ayağı Orta Asya’ya bir ayağı Balkanlara, bir ayağı Anadolu’ya, bir ayağı ise Orta Doğu’ya uzanan Türk mutfağının kendine haslığını koruyabilmesi aynı zamanda kültürel kodlarımızla bağlantılıdır. Çünkü kültür bütünlük içerisinde kendini sürdüren bir unsurdur. Beslenme önemli bir olgu fakat bilinçli beslenme de önemli. Türk mutfağının sağlıklı beslenmeye uygun bir mutfak olduğunu söyleyebiliriz. Belediye olarak Bartın’ımızı gastronomi şehri yamak için çalışmalarımız devam ediyor. Gizli kalmış ya da yapılırlığı azalmış yöresel yemeklerimizi yeniden gündeme getiriyoruz. Turizm, kültür ve tarih şehri olan ilimizin mutfağına sahip çıkma noktasında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda da göreve geldiğimiz tarihten itibaren 9 yöresel yemeğimize coğrafi işaret kazandırdık. Ayrıca 3 yöresel yemeğimiz içinde başvuru yaptık. Şehrimizin tanıtımı açısından bu tip çalışmalara büyük önem veriyoruz. İlimizin önemli lezzet duraklarından biri olması için çalışmalarımız devam edecek” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın Türk Mutfağı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›