70 bin adet bitki dikiliyor

Meydan, refüj, park bahçe, yeşil alan ve yol kenarlarında Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bakım-onarım, yabani ot biçme, ağaç dikimi ve bitkilendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Bu haber 2022-05-25 09:25:16 eklenmiş ve 72 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından meydan, refüj, park bahçe, yeşil alan ve yol kenarlarında gerçekleştirilen bakım-onarım, yabani ot biçme, ağaç dikimi ve bitkilendirme çalışmaları devam ediyor.

 

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından çevre güzelleştirme çalışmaları kapsamında kent merkezinde bulunan meydan, refüj, park bahçe, yeşil alan ve yol kenarlarına bakım-onarım, budama, yabani ot biçme, ağaç dikimi ve bitkilendirme çalışması gerçekleştiriliyor. Büyük önem verdiğimiz bitkilendirme çalışmaları kapsamında ekiplerimiz tarafından 2021 yılında ilkbahar ve yaz mevsiminde 65 bin, kış mevsiminde dikimi gerçekleştirilmek üzere 60 bin, Yine 5 bin dış mekan çalı grubu ve 50 bin de lale soğanı üretimi yapıldı. Toplamda 2021 yılında 180 bin bitkiyi üretip toprakla buluşturduk. 2022 yılında da şuana kadar 65 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin dış mekan çalı grubu yaz mevsiminde dikimi gerçekleştirilmek üzere yetiştirildi. Bu bitkilerin de dikimine başladık. Kış mevsimi için yetiştirilecek olan bitkilerle birlikte 2022 yılında toplam 200 bin bitki üretimi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla Bartın’ı her mevsim güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›