Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 175 yaşında!

175. yılına giren Bartın Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanında çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi.
Bu haber 2022-05-23 17:06:55 eklenmiş ve 194 kez görüntülenmiştir.

175. yılına özel fidan dağıtımı!

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 175. Yılına özel Bartın İl Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Meydanında tören düzenleyerek kutlama yaptı. 175. Kuruluş yıl dönümüne özel işlem yapan vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.

 

 

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Tapu Müdürü Vekili Günay Acar’ın konuşması ile devam etti.

 

 

“Köklü bir kurum”

 

 

2021 yılında fedakarca çalışan tapu ve kadastro müdürlüğü personeli sayesinde ise önemli projelerin hayata geçirildiğinden bahsetti. Türkiye’de 2021 yılında yapılan işlemleri ile devlete 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarıldığına da dikkat çeken Acar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 175 yaşında. 2 asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan Genel Müdürlüğümüz 23 tapulu ve kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm İl ve İlçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi 25-30 kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak işlem yaptığı, devletin vatandaşa bakan yüzü olarak tanımlayabileceğimiz 175. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan köklü bir kurumdur.

 

 

Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerine devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonuna tam 175 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

 

 

“Teknolojik gelişmelerden en önlerde!”

 

 

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz web tapu, tapu takas, e-haciz, parsel sorgulama, e-randevu, Türkiye tapu, 3 boyutlu kadastro, yetki alanı dışında tapu işleri projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için alt yapısını geliştirmeye devam etmektedir. İlham veren kamu yönetimi projeleri ile web tapu sistemi projesine laik görülen Genel Müdürlüğümüz teknolojik gelişmelerden en önlerde yer alan devlet kurumlarından biridir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşlarımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalamam bir işlem gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler neticesinde Türkiye’de 2021 yılında yapılan işlemleri ile devletimizi 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır.

 

 

Önemli projeler hayata geçirildi!

 

 

2021 yılında fedakarca çalışan arkadaşlarımız sayesinde ise önemli projeler hayata geçti. Bunlardan bazılarını sırlanacak olursak; tapu başvuru sorgulama ile tapu müdürlüğüne gitmeden yapılan başvurulara bağlı işleminizin aşamalarının durumunu internet üzerinden görülebilmekte. Güvenilir hesap, alım satım işlemlerinde takas bank ile diğer bankalar aracılığı ile para transferi güvenli bir şekilde yapılabilmekte. Sanal müze, kültür hazinelerimiz bir tık ötede. Yüzlerce yıllık arşivimiz oluşturduğumuz sanal müzede halkımız ile paylaşılmakta. 3-B şehir modelleri, 3-B kadastro altlıklarının oluşturulması projesi ile vatandaşlarımız gayrimenkul alım satım süreçlerine gayrimenkulün alan büyüklüğü, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölümlere web ve mobil uygulama üzerinden ulaşabilmekte. Değer bilgi bankası ve toplu değerleme sistemi sayesinde uluslararası standartlara ve bilimsel normlara uygun bir şekilde taşınmazların toplu değerleme yöntemi ile belirlenerek çeşitli ölçeklerde değer haritaları üretilip güncelliğinin korunması sağlanacaktır.

 

 

Tek sistem tek koordinat!

 

 

Hizmetin ortak noktası Türkiye tapu, mekana ve kişiye bağlı kalmadan personelimizin bilgisinden etkin biçimde faydalanarak minimum zamanda maksimum verimlilik ile işleminizi gerçekleştirebilmektedir. Tek sistem tek koordinat. Tüm Türkiye’de tek koordinat sistemine geçmekteyiz. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kalite yönetim sistemi ile TSO 9001, 2015 kalite belgesi alarak kamu kurumları içerisinde tüm birimleri ile kalite yönetim sistemine geçen ilk yaygın kamu kurumu olma unvanına eriştik. Tusaga, kors, aktif projeleri ile harita ve kadastro çalışmalarında coğrafi konum bilgileri hassas ve güvenilir biçimde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti genelinde 24 saat gerçek zamanda coğrafi konumu, 3-4 santim duyarlılığını belirleyen sistem kurulmuştur. Toplamda 158 adet istasyon ile 10 bin ’in üzerinde kamu ve özel sistem kullanıcısına hizmet verilmektedir. Kurumumuz bünyesinde son teknolojiyle donatılış dijital hava kamerası olan 2 adet uçağımız ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir. Ayrıca orta foto haritaları coğrafi bilgi sistemleri, kentsel dönüşüm, aktif yönetimi, kendi sistemleri gibi mühendislik için önemli bir altlık oluşturmaktadır. Harita bilgi banka sistemi sayesinde meta verileri ilgili kurumlarca internet üzerinden erişim sağlanarak mükerrer harita üretiminin önüne geçilmektedir. Yerbis projesi ile kurumumuz arşivinde bulunan tarihi değere sahip olan belgelerin mikrofilm ve dijital kopyaları alınarak asırlardır yaşatılması amaçlanmaktadır. Belgelerin asılları yerine dijital kopyaları üzerinden çalışmak mümkün hale gelmiş, yıpranmaların önüne geçilmiş, bilgiye erişim hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Diğer kurumlarla yapılan bilgi belge paylaşımı sayısal ortamda sağlanmakta, raporlama fonksiyonları sayesinde istatistiki bilgilere daha kolay ulaşılmaktadır” İfadelerini kullandı.

 

 

Tören, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

ETİKETLER : Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›