“Bartın’a olumlu katkı sağlayacak konulardan başlayacağım”

Bartın’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Bartın Valisi Sinan Güner, “Elimdeki imkanları brifinglerle öğrendikten sonra kamuoyunu da değerlendirerek, memnuniyetin en fazla olacağı, öncelikle çözülürse Bartın’da olumlu anlamda etki yaratacak, olumlu katkı sağlayacak konulardan başlayacağım.” dedi.
Bu haber 2018-11-14 15:37:52 eklenmiş ve 612 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Valisi Sinan Güner, düzenlenen bir programla Bartın’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen programa bünyesinde faaliyet gösterdiğimiz EYBEY Medya ve Yayımcılık Ltd. Şti. Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, gazetemiz çalışanları ile Bartın’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 

“Basından katkı almak istiyorum”

 

Basın ile iyi ve aktif bir ilişki içerisinde olmak istediğini dile getiren Vali Güner, Bartın’daki hizmetin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi anlamında basından katkı almak istediğini de belirterek “Göreve ilk başladığımda bir metin hazırlayıp sizlerin yayınlamasını istemiştim. Çünkü o planlayarak yazdığım bir konuşmaydı. Arkasında duracağım için de yayınlanmasını rica etmiştim. Ben o konuşmamda belirttiğim beyanlarımın arkasında duracağım inşallah. Oradaki bir paragrafta iletişeme önem vereceğim yazıyordu. Basının buradaki olayların ve ihtiyaçların makama iletilmesinde bir araç olduğunu belirttim. Bunu ben çok önemsiyorum. Bu anlamda basın ile iyi ve aktif bir ilişki içerisinde olmak istediğimi de ifade etmiştim. Yine aynı düşüncelere sahibim. Benim niyetim basınla ilgili iletişimimizi canlı tutmaktır. Bartın’daki hizmetin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi anlamında basından katkı almak istiyorum. Basın sorunların bana iletilmesinde bir araç olacaktır. Göreve başlayalı bir hafta oldu. Hafta boyunca bana karşı aşırı ziyaretçi ilgisi olduğunu görüyorum. Çok teşekkür ediyorum. Bu ziyaretler ili tanıma açısından benim için çok önemli. Bana gerçekleştirilen ziyaretlerde veya benim yaptığım ziyaretlerde ilimizle ilgili bir şeyler öğreniyorum. İnşallah hep birlikte Bartın’a hayırlı hizmletler sunma imkanı buluruz.” diye konuştu.

 

“Hangi işe öncelik vereceğimi belirleyeceğim”

 

EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, Bartın Valisi Sinan Güner’e yeni görevinde başarılar dilerken Bartın için belirlediği bir sorun olup olmadığını ve ilk önceliğinin ne olacağını sordu.

Bartın için kafasında bir portre oluştuğunu ve elindeki imkanlar doğrultusunda Bartın’a olumlu anlamda katkı sağlayacak konulara öncelik vererek çalışacağını kaydeden Vali Güner, Oktay’ın bu sorusu üzerine “Burada iki şeyi planlıyorum. Stratejik planlamada ve stratejik yönetimde 4 ana basamak var. Burada birincisi ‘Neredeyiz?’ Sorusuna cevap bulabilmek. İkincisi ‘Nereye varmak istiyoruz’ sorusuna cevap bulmak. Üçüncüsü ‘Varmak istediğimize yere nasıl ulaşabiliriz?’ sorusu var. Dördüncüsü ise ‘Başarımızı nasıl ölçeriz?’ sorusu var. Yani bu ana sorulara cevap arıyorum. Şuanda burada sorunu anlayıp, neye ihtiyaç olduğunu, neyin öncelikli olduğunu belirlemem lazım. Çünkü benim bir kapasitem var. Benim elimdeki insan kaynağı potansiyeli nedir? Bunu bilmem lazım. Sonra mali durumum nedir? Bütçemde ne var? Sonuçta tüm bunları para ile yapacağım. Bir bütçe gerekiyor. Yılsonu bütçesi nasıl, önümüzdeki yıl bütçe çalışmalarında ne ön görülmüş, ne kadar bütçe ayrılmış? Bunlar çok önem arz ediyor. Önceden bunları görmem lazım. Bunları gördükten sonra bu kaynakları ayırırken hangi işe öncelik vereceğimi belirleyeceğim. Çünkü her işi her istediğim zaman yapacak kadar ne insan kaynağım olur, ne param olur, ne bütçem olur. O zaman bazılarını önce tutmam gerekir ki o elimde kapasiteyi ona göre kullanayım.  Peki bunlar nasıl belirlenir? En çok ihtiyaç duyduğumuz, yapıldığında memnuniyetin en çok sağlanacağı, vatandaşımızın en çok mutlu olacağı, kamuoyunun en çok beklediği, Bartın’ın gündemde en çok ne varsa onu ön plana almak ve bu kaynaklarla onu buluşturmak lazım. Tabi kafamda bir hafta içerisinde oluşmuş olan bir portre var. Bunları bir toplantıyla veya başka bir usulle bunları sizlere duyuracağım. Sorunuzun cevapsız kalmaması lazım. Sorunuzun cevabı şudur; elimdeki imkanları brifinglerle öğrendikten sonra kamuoyunu da değerlendirerek, memnuniyetin en fazla olacağı, öncelikle çözülürse Bartın’da olumlu anlamda etki yaratacak olumlu katkı sağlayacak konulardan başlayacağım.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Valisi Sinan Güner EYBEY Medya Mustafa Ahmet Oktay
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›