İlaçlama çalışması yapılıyor

Yaz günlerinde vatandaşların açık alanlarda daha rahat vakit geçirmesini sağlamak ve haşerelerin zararlı etkilerini en aza indirmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına Karaköy Mahallesi’nde devam etti.
Bu haber 2022-05-20 10:04:14 eklenmiş ve 59 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sıcak yaz günlerinde vatandaşların açık alanlarda daha rahat vakit geçirmesini sağlamak ve haşerelerin zararlı etkilerini en aza indirmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

 

Bu kapsamda Belediye ekipleri geçtiğimiz gün Karaköy Mahallesi’ndeki yeşil alanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ilaçlama çalışmalarında insan sağlığını olumsuz etkileyen haşerelere karşı Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar kullandıklarının bilgisini paylaşırken ilaçlama çalışmalarının periyodik aralıklarla yaz mevsiminin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

 

 

Başkan Akın, ilaçlama çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından lavra ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Yaz aylarının yaklaşması sebebiyle başlattığımız çalışmalar kapsamında kent merkezimizde sivrisinek, karasinek ve böcek lavralarının üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, derelere, rögarlar ve çöp konteynerlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Planlanmış periyodik ilaçlama programımız kapsamında son olarak Karaköy Mahallesi’ndeki yeşil alanlarda çalışma yapıyoruz. İlaçlama çalışmalarımızda insan sağlığını olumsuz etkileyen haşerelere karşı Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçları kullanıyoruz. İlaçlama çalışmalarımız periyodik aralıklarla yaz mevsiminin sonuna kadar devam edecek” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›