Pedaldaşlar, Atatürk’ün huzuruna çelenk sundular

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında Bartın’da faaliyet gösteren Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği üyesi 16 bisikletli 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında İnci Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı’nın (İBEV) destekleri ile Bartın’dan Ankara’ya 300 kilometre boyunca pedal çevirdi.
Bu haber 2018-11-14 15:24:07 eklenmiş ve 269 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün spora ve kız çocuklarının eğitimine verdiği önemden yola çıkarak eğitime destek amacıyla yapılan bisiklet turu TBMM ziyareti ve ardından Anıtkabir’deki resmi çelenk töreniyle son buldu.

Anıtkabir resmi törenindeki heyete Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi, İBEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Dernek Başkanı Doç.Dr. Mustafa Artar eşlik etti. 300 kmlik bisiklet turu ve Anıtkabir törenini değerlendiren Artar, “Bartın’dan bu kadar kalabalık bir grup olarak yaklaşık bir aydır hazırlandığımız turumuzu sağ salim tamamladık. Mevsim koşulları nedeniyle yorucu ve zor bir rota olmasına rağmen konunun önemini kavramış 16 bisikletli dostumuz ile turu tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İBEV adına Bartınlı bisikletliler olarak böylesi özel bir programın bileşeni olmaktan ötürü onur duyuyoruz. Destekleri için İBEV Kurucu başkanı Sayın İnci Bankoğlu ve şahsında IBEV Mütevelli Heyetine ve yönetim kuruluna, pedalları ile etkinliğin parçası olan tüm bisikletli dostlara teşekkür ederim.” diye konuştu.

Heyet 10 Kasım sabahı başladığı turunu 12 Kasım Pazartesi günü TBMM ziyareti ve ardından araçla Bartın’a dönerek tamamlarken Heyet Başkanı Artar, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu notu düştü:

“Sevgili Atam, Aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı destekleriyle Bartın'dan yola çıkan 16 bisikletli olarak huzurunuza çıkmaktan onur duyuyoruz. Bartın'dan başlayan ve Ankara'da son bulan 300 kmlik yolculuğumuzu tamamlamanın mutluluğu içindeyiz. Bize bu vatanı armağan eden ve Cumhuriyet değerleri ile yaşamamıza olanak veren başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnetlerimizi sunarız.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği İBEV 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›