“Hükümet göstermelik cezalarla kahramanlığa soyunuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını eleştirdi.
Bu haber 2022-05-16 09:27:44 eklenmiş ve 163 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

AK Parti iktidarının göstermelik cezalarla kahramanlığa soyunduğunu belirten Milletvekili Bankoğlu, şunları kaydetti: "Bugün göstermelik cezalarla kahramanlığa soyunanlar, dün kadınların canını hiçe sayıp hukuksuzca İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanlardır. Ceza kanununda değişiklik yapan torba kanunla dağ fare yaratmıştır.  Samimiyetsizliği düstur edinmiş hükümetin torbasında, kadına yönelik toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddet tanımlanmamıştır.

 

 

“Ceza artışları koruyucu değil”

 

 

“Yapılan ceza artışlarının neredeyse hepsi, faillerin cezaevine girmesine bile yetmeyecek kadar azdır. Artan cezalar önleyici ve koruyucu tedbirlerle desteklenmemiştir. Kravat indirimi diye bilinen iyi hal indirimi, kaldırılmamış; “samimi pişmanlık” diye muğlak bir tanımın arkasına saklanmıştır.

 

 

“Şüpheli ölümler için adım atılmadı”

 

 

“Erkeklik indirimi diye bilinen haksız tahrik indirimi kaldırılmamıştır. Şüpheli kadın ölümlerini engellemek için hiçbir adım atılmamıştır. Şiddetin hiçbir halinde kabul edilemez olan uzlaşma kurumu, belli başlı şiddet suçları için hala kaldırılmamıştır. Israrlı takip şikayete tabi suç olarak düzenlenmiş; eksik sayılan nitelikli hallerinde bile öngörülen cezalar çok çok azdır. Uygulamadaki ihmallere ilişkin teklif hiçbir çözüm getirmemiştir.

 

 

“Uyarılara kulak asılmadı”

 

 

"Tüm bu konularda iktidar, teklifin gerek hazırlık gerekse komisyon sürecinde kadınlar tarafından yapılan uyarılara kulak tıkamıştır.  Söz konusu kadın hakkıysa, söz de kadınındır.”

ETİKETLER : CHP Aysu Bankoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›