“BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

İpek Yolu'nda Bir Çıkış: “Amastris ve Kromna Rotası” projesi için Kurucaşile’de bilgilendirme toplantısı düzenleyen Bartın İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Handan Karakoç, “Proje ile ilimize turizm çeşitliliği sağlayarak, ilimizin doğal ve kültürel değerlerinin tanınmasında katkı sağlayacak” dedi.
Bu haber 2022-05-14 12:03:15 eklenmiş ve 198 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

BAKKA tarafından 2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen, Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce hazırlanan İpek Yolu'nda Bir Çıkış: “Amastris ve Kromna Rotası” projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

 

Projenin amaçları, hedefleri ve faaliyetlerinin yerel halk ve kamu kurumları ile paylaşılması ve tanıtılması amacıyla Kurucaşile Başkanı Mehmet Zihni Sayın’ın da katılımlarıyla Kurucaşile ilçesi muhtarlara ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine bilgiler verildi. Bisiklet ve yürüyüş rotasından oluşan güzergah merkez ilçeden başlayarak Amasra ve Kurucaşile ilçelerini kapsayan 7 yürüyüş ve 5 bisiklet parkurundan oluşuyor.

 

 

 “Turizm çeşitliliğini artırılması” hedefleniyor

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın “2020 Yılı Bartın İli Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında proje sahibi olan Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; eş finansmanı Bartın İl Özel İdaresi ve iştirakçisi Orman İşletme Müdürlüğüyle birlikte TR81/20/B-TURİZM/0006 sözleşme numaralı İpek Yolu’nda Bir Çıkış “Amastris ve Kromna Rotası” projesi hazırlandı. Bartın İlinin turizm çeşitliliği ve rekabet gücünün arttırılması için doğal, tarihi ve kültürel  kaynaklarını hem koruyarak hem de kullanarak bölgenin sürdürülebilir kalkınması ile “turizm altyapısının geliştirilmesine katkı sağlanması”, “kültürel turizmin gelişmesine katkı sağlayacak olan yerel halk girişimli uygulamaları teşvik edilmesi”, “il bazında doğal ve kültürel turizmin tanınmasının sağlanması”, “alternatif turizm altyapısının geliştirilmesi” ve “turizm çeşitliliğini artırılması” hedefleniyor.

 

 

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte; yürüyüş ve bisiklet parkurlarının belirlenmesinin ardından sürdürülebilir turizm kapsamında tüm yıla yayılmış turizm anlayışının kazanılması, Turizme kazandırılan rotanın kapsamlı tanıtım çalışmalarıyla bölge imajının  olumlu yönde güçlendirerek Turizmin çeşitliliğini tüm yıla ve bölgeye yayılması, Turizm sektöründe yerli ve yabancı sermaye sahiplerinin bölgemize yatırım yapmasının sağlanması, Kazanımların bölge için sürdürülebilir olması ve bölge ekonomisini hak ettiği düzeye getirilmesi amacıyla orta ve uzun vadede benzer yatırım ve projelere örnek olunması,  Yerel halkın proje ve alternatif turizmi benimsemesi sağlanmış olacak.

 

 

Rota Güzergahı

 

 

"Nehir, deniz, kıyı ve dağ temalı” olan AMASTRİS ROTASI’nda; yürüyüş, bisiklet,fotoğrafçılık, manzara seyri, kuş ve yaban hayatı gözlemi, gastronomi, yüzme, tırmanış, amatör olta balıkçılığı, kamping, oryantiring,piknik, tekne turları, doğal ürün toplama gibi aktiviteler yapılabilir. “Kıyı, dağ ve deniz temalı” olan Kromna Rotası’nda; fotoğrafçılık, manzara seyri, kuş ve yaban hayatı gözlemi, gastronomi, yüzme, tırmanış, amatör olta balıkçılığı,kamping, oryantiring, piknik, tekne turları, doğal ürün toplama, kestane hasadı, bisiklet,yürüyüş gibi aktiviteler yapılabilir.

 

 

ETİKETLER : BAKKA Amastris ve Kromna Rotası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›