BARTIN’IN İLK KADIN VALİSİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Bartın’da olmak üzere birçok ilin valisi değişti. Bu Kararname ile birlikte Bartın’a ilk kadın vali atandı. Yeni Bartın Valisi, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan olurken, Bartın Valisi Sinan Güner de Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.
Bu haber 2022-05-13 13:02:07 eklenmiş ve 210 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Valiler Kararnamesi resmi gazete yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından yayınlanan kararnameye göre; Ankara ve İstanbul Valileri görevlerine devam ederken; Bartın, Bolu, Şanlıurfa, Van, Diyarbakır, Kayseri, Uşak, Karaman ve Isparta Valileri görevden alınarak merkeze çekildi.

 

 

Alınan karara göre; 9 ilin valisi görevden alınıp yerlerine yenileri atandı. 20 ilin valisi değişti.Yayımlanan kararname ile 10 ilin valisi yer değiştirdi, 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, yerlerine yeni vali atandı.

 

 

Valiler Kararnamesi’ne göre; Bartın Valisi Sinan Güner, Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atanırken, Bartın Valisi olarak atanan kişi ise İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan oldu.

 

 

Güner Mülkiye Başmüfettişliğine atandı

 

 

Mülkiye Başmüfettişi olarak görevden alınan valilerden biri de yaklaşık 3.5 yıldır bu görevi yürüten Bartın Valisi Sinan Güner oldu. Hatırlanacağı üzere Güner, 26 Ekim 2018’de yayınlanan kararname ile Bartın Valisi olmuş ve o tarihten bu yana Bartın’ın gelişmesi için çalışmalar yürütmüştü.

 

 

Güner’in dışında Valilik görevinden alınarak Mülkiye Başmüfettişi olan diğer Valiler ise şunlar oldu:

 

 

“Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve Isparta Valisi Ömer Seymen.”

 

 

Bartın’ın ilk kadın Valisi: Nurtaç Arslan

 

 

Kararname ile Bartın Valisi olarak atanan kişi ise İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan oldu. Henüz 46 yaşında olan Arslan ilimizin ilk, Türkiye’nin de sayılı kadın Valileri arasındaki yerini almış oldu.

 

 

10 Vali yer değiştirdi

 

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp Batman Valiliği’ne, Mersin Valisi Ali İlhan Su Diyarbakır Valliği’ne, Malatya Valisi Aydın Baruş Isparta Valiliği’ne, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Kayseri Valiliği’ne, Batman Valisi Hulusi Şahin Malatya Valiliği’ne, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan Mersin Valiliği’ne, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Sivas Valiliği’ne, Sivas Valisi Salih Ayhan Şanlıurfa Valiliği’ne, Kırıkkale Valisi Osman Bilgin Şırnak Valiliği’ne, Tokat Valisi Ozan Balcı Van Valiliği’ne atandı.

 

 

İlk kez vali oldular

 

 

Son kararname ile Arslan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı Afyonkarahisar’a, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne’ye, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu’ya, Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün Uşak’a, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara Kırşehir’e, Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli’ye, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç Niğde’ye, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu Tokat’a vali oldu.

 

 

İşte yeni Bartın Valisi

 

 

Nurtaç Arslan, 1976 yılında Amasya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Amasya ili Taşova ilçesinde tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

 

 

6 Ocak 1999 tarihinde Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Arslan, Aydın Karpuzlu ve Kırıkkale Delice İlçelerinde Kaymakam Vekili; Nevşehir Acıgöl Kaymakamı, Bayburt Aydıntepe Kaymakamı, Sivas Vali Yardımcısı, Çankırı Kurşunlu Kaymakamı ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. 20 Ağustos 2017 tarihli Müşterek Kararname ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına atanan Nurtaç Arslan, halen bu görevine devam etmekteydi.

 

 

İngiltere Exeter Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2001 yılında; Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2014 yılında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Bölümü’nde doktora çalışmasına devam etmekte olup tez aşamasındadır.

 

 

Nurtaç Arslan iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk annesidir.

ETİKETLER : Nurtaç Arslan Bartın Valisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›