Kurucaşile Kaymakamı yoğun tempo çalışıyor!

Bartın’ın en genç bürokratlarından biri olan Kurucaşile Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, yoğun tempoda çalışarak hem vatandaşların takdirini kazanıyor hem de ilçedeki sorunları çözüme kavuşturuyor.
Bu haber 2018-11-13 09:49:20 eklenmiş ve 1345 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Şeyhler- Demirci köy yolunda yapımı tamamlanan 400 metre sıcak asfalt yol çalışmasıyla; Hisar- Ovatekkeönü köyü yolunda yapılan 1 kilometre sıcak asfalt ve yol çalışmasını ardından da  Demirci Köyü’nde yapımı tamamlanan su yolu yapımı ve Hisar İlkokul-Ortaokulunda yapımı devam eden okul bahçesi çit yapım çalışmalarını yerinde denetleyerek yapılan işler hakkında bilgi alan Kurucaşile Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, “Vatandaşlarımıza güzel hizmetler sunmak için köylerimizin gerek alt yapı gerek üst yapı olsun imkanlar dahilinde ihtiyaçlarının, eksiklerinin giderilmesi açısından çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Köylerimizdeki çalışmalarımızı incelemeye ve talepleri dinlemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Askeri personel ve erlerle kahvaltıda buluştu

 

Kaymakam Gürses, daha sonra ise İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan personel ve erler ile kahvaltıda buluştu. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli er ve erbaşlara moral vermek amacıyla kahvaltıda bir araya gelen Kaymakam Gürses; “Böylesine şerefli ve kutsal görevi özveriyle yerine getiren sizler olduğu sürece, bu vatan emin ellerdedir. Vatandaşlarımız, sizlerin sayesinde evlerinde başlarını yastıklarına gönül rahatlığı ile koyabilmektedirler. Bu da devletimizin ne kadar büyük ve güçlü olduğunun göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kurum müdürleriyle bir araya geldi

 

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Kurum Amirleri Toplantısı da Kurucaşile Kaymakamı Burak Bozkurt başkanlığında yapıldı.

Daire amirlerinden vatandaşların huzurunu, esenliğini ilgilendiren konulara ilişkin olarak verilen talimatları titizlikle yerine getirilmesini isteyen Kaymakam Gürses; “Kurumların yürüttükleri hizmetlerin değerlendirilmesi ve işbirliği gerektiren hususlarda gerekli koordinasyonun sağlanarak, karşılaşılan sıkıntıların çözülmesi, yapılacak çalışmaları belirlemek üzere kurum amirlerimizle toplantı yaptık. Kamu hizmetlerinde vatandaşa sunulan hizmetin kalitesini artırmak ve var olan hizmetlerin iyileştirilmesini sağlamalıyız. Vatandaşımıza  hizmet sunarken hoşgörülü ve güler yüzlü olalım,devletin şefkatinin vatandaşların yanında olduğunun hissettirilmesini, kamu hizmetlerinde eşitlik, adalet ve tarafsızlık ilkesinin esas olduğunu ve hiçbir ayrım gözetmeksizin hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirilmesini sağlayalım ve  vatandaşlara en iyi şekilde hizmet sunalım.” dedi. 

 

 

İlçedeki eğitim değerlendirildi

 

Kaymakam Burak Bozkurt Gürses, daha sonra ise Kurucaşile İlkokulu-Ortaokulunda görev yapan öğretmenler ve ilçedeki okul idarecileriyle bir araya gelerek Eğitim Değerlendirme Toplantısı yaptı. Eğitim öğretim alanında yapılan çalışmalar ile yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıya dair bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Gürses, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın milletine sahip çıkan, ahlaklı, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirilmesi içinokul müdürleri, öğretmenlerimiz, okul aile birlikleri ve velilerimiz ile işbirliği içerisinde öneri ve sorunları birlikte değerlendirmeliyiz. Okullarımızda öğretimin yanı sıra iyi insan yetiştirmek için çocuklarımıza vereceğimiz eğitim de son derece önemlidir. Eğitim ve öğretim her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. İlçemizde eğitim noktasında gerçekleşecek olan gelişmelerin takipçisi ve destekçisi olacağız.” diye konuştu.

 

 

“Eğitim bizim için çok önemli bir değer”

 

Son olarak Bartın Üniversitesi Kurucaşile Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesi’ni ziyaret eden Kaymakam Burak Bozkurt Gürses, idareciler, öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi. “Buradaki kardeşlerimiz ailelerinin bize emanetidir. İsteğimiz; vatanına, milletine ve devletine sadık ve faydalı bireylerin yetiştirilmesidir. Eğitim bizim için çok önemli bir değerdir.” diyen Kaymakam Gürses, Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır ile yerleşkeyi gezerek bölümler ve öğrenciler  hakkında bilgi aldı.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Kurucaşile Kaymakamlığı Kurucaşile Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›