Kara’nın projeleri madencilere “UMUT IŞIĞI” oldu…

Genel Maden-İş Sendikası Amasra Şubesi için Başkan Adayı olan Amelelerbirliği Amasra Şube Başkanı Ferhan Kara, madencilere hedeflerini ve projelerini anlattı. Projeleri büyük ilgiyle dinleyen madenciler, Ferhan Kara’yı uzun süre ayakta alkışladı. “Eşit işe eşit ücret” mesajı veren Ferhan Kara, “Sizler seçim günü sadece oy yermeyecek, maden işçisinin sorunlarının çözümü için yeni yüzlere yetki ve fırsat vereceksiniz. Bu önemli kararı verirken hiçbir etki altında kalmadan, kendi hür iradenizle oyunuzu güçten yana değil, değişim, yenilik ve hizmetten yana kullanmanızı arzuluyor ve temenni ediyorum… Bugüne kadar sizlerden aldığım güçle ayrıştırıcı değil bütünleştirici ve dışlayıcı değil kucaklaştırıcı olmaya çalıştım. Maden işçilerinin tek isteği var, insanca çalışmak ve insanca yaşamak. Her zaman birlik beraberlik içinde iş barışını bozmadan çalışma ortamları oluşturacağız. İşçiyi işçiye kırdırtmayacağız. Birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Zafer emek verenlerindir” dedi.
Bu haber 2018-11-13 09:33:11 eklenmiş ve 340 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

Haber: Erkan HIZOĞLU

 

 

 

Amelelerbirliği Amasra Şube Başkanı Ferhan Kara, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Genel Maden İş Sendikası Amasra Şubesi Kongresi’nde başkan adaylığını açıkladı. Başkan Adayı Ferhan Kara, hafta sonu Bartın Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği kahvaltılı toplantıda; projelerini, hedeflerini ve çalışmalarını anlattı.  Büyük katılımın olduğu toplantıda 30’a yakın projeyi tanıtan Ferhan Kara’yı madenciler uzun süre ayakta alkışlayarak, destek verdi. Projeleriyle ses getiren Başkan Adayı Ferhan Kara, konuşmasında madencilerinin sorunlarının takipçisi olacağına ve sorunlarının çözüme kavuşturacağının sözünü verdi. “Eşit işe eşit ücret” diyen Kara, konuşmasında şunları söyledi:

 

 

“Milletimizin başı sağolsun”

 

 

“ Değerli arkadaşlarım; Hakkari’deki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu, hak ve demokrasi mücadelesiyle, saygın bir yer edinen sendikamızın; kurucularını, bugüne kadar görev yapan genel başkanlarımızı, Genel merkez yöneticilerimizi, şube başkan ve yönetim kurulu üyelerimizi, işyeri temsilcilerimizi ve bugüne kadar üye olarak bize destek vermiş tüm arkadaşlarımızı, saygıyla anıyorum. Hakkın rahmetine kavuşanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara, sağlıklı ve huzurlu nice mutlu yıllar diliyorum.

 

“Sendikayı, daha ileriye götürme çabası içerisinde olacağız”

 

 

Her şart altında sendikasına sahip çıkan ve her zaman mücadelenin ön saflarında yer alan, sizlere şükranlarımı sunuyorum. Toplantımıza teşriflerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Söz gönülden çıkarsa gönle düşer; ağızdan çıkarsa kulağı aşamaz” diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Sevgili Meslektaşlarım, Genel kabul gören sosyal model düşüncesi iki temel düşünceye dayanır: Ekonomik düşünce ve toplumsal düşünce. Ekonomik düşüncenin arkasında ekonomik gelişmeyi tetikleyen rekabet olgusu, toplumsal düşüncenin temelinde ise toplumsal bütünleşmeyi sağlamayı amaçlayan ve çok büyük ölçüde sendikal gelenekten beslenen dayanışma düşüncesi vardır.

“Eğer emek en yüce değerdir diyorsak emeğe gereken değeri önce biz vermeliyiz. Genel Maden İş Sendikası gibi bir sendika, sendikal hareketin geleceğine yön vermiş, sendikal hareketin tarihinde iz bırakmış bir sendikayı, daha ileriye götürme çabası içerisinde olacağınıza ve bu duyarlılıkla hareket edeceğinize inanıyor vereceğiniz kararların hayırlı olmasını diliyorum.

 

“İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak”

 

Değerli arkadaşlarım, Sizler seçim günü sadece oy vermeyecek, maden işçisinin sorunlarının çözümü için yeni yüzlere yetki ve fırsat vereceksiniz. Bu önemli kararı verirken hiçbir etki altında kalmadan, kendi hür iradenizle oyunuzu güçten yana değil, değişim, yenilik ve hizmetten yana kullanmanızı arzuluyor ve temenni ediyorum. Her ne karar verirseniz saygıyla karşılayacağımı ifade etmek istiyorum.  Değerli arkadaşlarım bugüne kadar sizlerden aldığım güçle ayrıştırıcı değil bütünleştirici ve dışlayıcı değil kucaklaştırıcı olmaya çalıştım. Maden işçilerinin tek isteği var, insanca çalışmak ve insanca yaşamak.

 

“Ben sizlere hizmet etmek için bu yoldayım”

 

Değerli emekçi kardeşlerim; ben 42 yaşındayım emekliliğime 13 yıl var birileri gibi ne seçim kaybedince emekli olacağım nede birileri gibi seçim kazanınca emekli olacağım. Ben sizlere hizmet etmek için bu yoldayım. Bazı duyduklarım midemi bulandırmaya başladı. Ben buradayım kimse benim üzerimden oyunlar oynamasın ben bu zamana kadar ne kimsenin adamı oldum ne de kimsenin uşağı oldum. Her zaman anlım açık başım dik durdum. Sizlere söz veriyorum ben başkan olduğumda ne ben ne de ekibimdeki herhangi bir yönetici sizlerin sorunu olduğunda idare edelim kapatalım mı buralara diye cevaplar duymayacaksınız. Her zaman sorunların çözülmesi için elimi değil gövdemi taşın altına koyacağım. Bu saatten sonra kimsenin beni rakı masalarına meze yapıp anama karıma küfür ettirmem edeni de hesabını sorarım.  Kimsenin bana iftira atmasına müsaade etmem iftira atana da hesabını sorarım. Kimsenin benim yanımda diye tehdit edilmesini dışlanmasını iş yerinin değiştirilmesini ezilmesine müsaade etmem hesabını sorarım.

 

“İşçiyi işçiye kırdırtmayacağız”

 

Ekibim olarak kavgacı yaklaşım içinde değil hep barışçıl bir tutum içinde olacağız. Hiçbir zaman ben zihniyetiyle değil, her zaman biz zihniyetiyle görevi yapacağız. Her zaman birlik beraberlik içinde iş barışını bozmadan çalışma ortamları oluşturacağız. İşçiyi işçiye kırdırtmayacağız. Değerli arkadaşlar, sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, bu toplantımızın siz emekçi kardeşlerimize, ülkemize, hem de insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Hepinize saygılar sunuyor, sizleri Allaha emanet ediyorum. Zafer emek verenlerindir.”

 

İşte Kara’nın bomba projeleri…

 

“Dualarla deve keseceğim”

Kara, konuşmasının devamında projelerini şu şekilde sıraladı:

“1-Allah nasip eder ve siz emekçi kardeşlerim Teveccüh gösterirseniz Genel Maden iş Amasra Şube başkanı olduğumda iş yerinde dualarla deve keseceğim ve İkramda bulunacağım.

 

“Temiz su çekeceğim”

 

2- Kuyu dibine ve her kota siz emekçi kardeşlerimin su içebilmesi için temiz su hattı çektireceğim.

3- İş yeri hekimliğini yani doktorumuzu biz emekçilere hizmet etmek için kuyu başına veya tertip yerinde yer tahsis edeceğim.

4- Tertip yerinde bankları söküp yerlerine daha kullanışlı oturaklar yaptıracağım

5- Tertip yeri girişine bir kapı taktıracağım kalorifer petekleri koyduracağım tertip yerini kullanışlı hale getireceğim

6- Tertip yerinde tertip den sonra iki ayda bir olmak üzere gündüz vardiyasında kahvaltı dört vardiyasında yemek gece vardiyasında yemekler düzenleyeceğim buradaki amaç biz emekçiler hep iç içe birlik beraberlik içinde kaynaşmak içindir.

7- Amasra müessesinde çalışan harici ocakçı ayırımı yapmadan bütün işçilerin iş elbiseleri yıkanması için çamaşırhane yaptıracağım.

8- İş yerinden otoparka kadar yağmur da ıslanmamak için sundurma yaptıracağım

9-Barutçu arkadaşlara içinde tuvalet de dahil olan kullanışlı bir tane konteyner veya beton arme yer tahsis edeceğim.

10- Nezaretçilere kullanışlı bir oda tahsis edeceğim

11- Mühendis arkadaşlara sendikal hak olarak düzenli bir şekilde her gün verilen ayranı ben işçi kardeşlerime düzenli şekilde üç vardiya vereceğim.

 

“Muayene parasını kaldırtacağım”

 

12- İş yeri hekimimize gittiğimizde ilaç alırken eczaneye verilen muayene parasını kaldırtacağım.

13-Arkadaşlar bizler üç vardiya çalışan üretim yapan devlet ekonomisine katkıda bulunan bir iş yeriyiz üç vardiya temsilcimiz olacak ve temsilcilik 24 saat açık olacak benim temsilcilerim pas pas çekmeyecek çay dağıtmayacak işçinin sorunlarını biz yöneticilere getirecek.

 

“Üvey evlat muamelesi görüyoruz”

 

14- Haricide çalışan arkadaşlar bizim halimizi bizler anlarız şu anda bizim içimizde 1900 TL gibi komik rakam maaş alan arkadaşlar var arkadaşlar biz diyoruz ki eşit işe eşit ücret biz diyoruz ki bizlerin diğer kurumlardan ne farkı var bizim Kara yollarından Özel idareden belediyelerden ne  farkımız var ki bizler üvey evlat muamelesi görüyoruz. Harici çalışan arkadaşlara yeraltında çalışan arkadaşlar gibi cumartesi pazar tatil yaptıracağım.

15-Yarı ocakçı diye tabir ettiğimiz harici arkadaşların hepsini bir defaya mahsus tam ocakçı kaydına aldıracağım.

 

“Anlaşmalı mağazalardan indirimli alışveriş yapılacak”

 

16- Emekçi kardeşlerim 19 yıldır bu kurumda çalışıyorum biz emekçilere umduğumuz değer verilmedi ben sizlere değer veriyorum bunun için organizasyoncu birimi kuracağım bu birim altında düzenli turlar düzenleyeceğim. Ankara Anıtkabir’e, Konya Mevlana’ya, Çanakkale Şehitliği’ne, Kapadokya’ya, Pamukkale’ye, Yedigöllere, Kaplıcalara düzenli şekilde turlar yapacağım.

17- Arkadaşlar 19 senedir çalıştığım bu müessese de atıl durumda olan sinemayı sizler için aktif hale getireceğim

18- Emekçi kardeşlerim birlikte ve beraber olmak daha iyi kaynaşmak için bahar şenlikleri adı altında piknikler yapıp müzikler eşliğinde eğleneceğiz.

19- Arkadaşlar kurum içinde futbol, voleybol, santranç gibi sportif turnuvalar düzenleyip daha sosyalleşeceğiz.

20- Alışverişlerde anlaşmalı mağazalardan indirimli alışveriş yapılacak çalışanlarının ekonomik yükünü bir nebze de olsa rahatlatacağız

 

Temizlik yardımı!

 

21- İş yerinde çalışan üyelere; yılda bir adet banyo havlusu ile iki adet yüz havlusu ve iki kalıp (500 gr.) sabun verilecek.

22- Arkadaşlar elimde gördüğünüz bu suyla bizler banyo yapmak zorunda değiliz söz veriyorum size göreve geldiğimde içilebilir suyla tertemiz suyla banyomuzu yapacağız

23- Arkadaşlar İster harici olsun ister yer altı olsun hiçbir zaman birbirimizden kopmayacağız düzenli şekilde ocaklar gezilip sizleri ziyaret edip ve sorunlarınızı yerinde inceleyeceğiz harici arkadaşlar aynı şekilde düzenli biçimde sizin çalışma ortamlarınızı ziyaret edip hem çayınızı içeceğiz hem sorunları dinleyeceğiniz.

 

“Her türlü fedakarlığı yapacağız”

 

24- Emekçi kardeşlerim Bartın halkına Amasra halkına bütün Türkiye’yi bizlerin yanında olması için her türlü fedakarlığı yapacağız. Söylemlerde eylemlerde bizlerle olması için düzenli şekilde resim sergileri yapacağız

25- Halk ile iç içe olmak için Cumhuriyet Bayramı’nda madenci elbiseleriyle halkımıza bayrak dağıtacağız. Yine halk ile iç içe olmak için Aşure Günlerinde Amasra’da, Bartın’da,  Kurucaşile’de, Ulus’ta, Kozcağız’da işçi elbiseleriyle beraber aşure dağıtacağız.

26- Allah nasip ederse yine halk ile iç içe olmak için Amasra Genel Maden iş Şube binasının açılışına halkı da toplayarak orada bir kurban kesip madenci elbisesi ile Amasra halkımıza dağıtıp onların da bizlerle beraber olması için bütün fedakarlığı yapacağız.”

 

Konuşmadan sonra madenciler Ferhan Kara’yı ayakta alkışlayarak, destek verdi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

 


ETİKETLER : Bartın Amelelerbirliği Amasra Şube Başkanı Ferhan Kara Genel Maden İş Sendikası Amasra Şubesi Kongresi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›