Bartın’da trafik kazaları yüzde 40 azaldı!

2021 ve 2022 yıllarındaki 4 günlük bayram süreci baz alınarak gerçekleşen yaralamalı trafik kazaları karşılaştırmalı olarak incelendiğinde, Bartın’da şehir içi ve bölgeye ait yaralamalı trafik kazalarının yüzde 40 oranında azaldığı gözlemlendi.
Bu haber 2022-05-09 09:25:30 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

TEDBİRLER VE DENETİMLER SONUÇ VERDİ

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK- ÖZEL HABER

 

 

 

 

İçişleri Bakanlığı Emniyet ve Jandarma birimlerince bu yıl Ramazan Bayramı dolayısıyla alınan yoğun trafik tedbirleri ve “Bayramınız Kemerli Olsun” kampanyası neticesinde geçen yıllara oranla ölümlü trafik kazalarında düşüş yaşandı.

 

Son 10 yılda bayram tatil süresi 5 gün olan Ramazan Bayramı tatilleri kıyaslandığında bu yıl, kaza sayısında yüzde 37, ölümlü kazalarda yüzde 52, kazalara bağlı can kaybı sayısında  yüzde 58, yaralı sayısında ise yüzde 44 azalış görüldü. 5 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince bu yıl 1707 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalardan 26 kişi hayatını kaybetti.

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’nün 2021-2022 yıllarına ilişkin Ramazan Bayramı ve Ocak-Nisan ayları kıyaslamalı trafik kazaları verilerine göre; 2021 ve 2022 yıllarındaki 4 günlük bayram süreci baz alınarak gerçekleşen yaralamalı trafik kazaları karşılaştırmalı olarak incelendiğinde, Bartın’da şehir içi ve bölgeye ait yaralamalı trafik kazalarının yüzde 40 oranında azaldığı gözlemlendi. Ramazan Bayramı döneminde ayrıca şehir içinde meydana gelen yaralanmalı trafik kazalarında da yüzde 50 azalış olurken yaralı sayısında da yüzde 60 azalış olduğu görüldü.

 

Ocak-Nisan Ayları Kıyaslamalı Trafik Kazaları verilerine göre; bölge trafikte yaralı sayısı yüzde 66,6 azalırken il genelinde yaralı sayısı da yüzde 8,5 azaldı.

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre; hem Ocak-Nisan dönemi hem de 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Bartın’da ölümlü trafik kazası meydana gelmediği de gözlemlendi.

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, güvenli trafik için vatandaşlardan yasal hız sınırına uymalarını, seyir halindeyken cep telefonu kullanmamalarını ve trafik kurallarına uymalarını istedi.

ETİKETLER : Bartın İçişleri Bakanlığı Bartın İl Emniyet Müdürlüğü trafik kazası
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›