Başvurular başladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Bartın’da Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak. Öğrenciler, robotik kodlama, havacılık uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi konularda çalışmalar yapabilecek. Sınav, 1 Haziran 2022- 26 Haziran 2022 tarihleri arasında 42 ilde belirlenen merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecek.
Bu haber 2022-05-09 09:22:50 eklenmiş ve 220 kez görüntülenmiştir.

 

2022 DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

55 ilde öğrencilerine teknoloji eğitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri 4. fazda Bartın başta olmak üzere 26 ilde daha açılıyor ve “81 ilde Deneyap Teknoloji Atölyesi” hedefi gerçekleşiyor.

 

Yeni öğrenci alımı yapılacak olan 1. fazda açılmış Deneyap Teknoloji Atölyeleri de dahil olmak üzere 2022 yılında toplam 42 ilde öğrenci seçme sınavı çağrısına çıkıldı.

 

Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak.

 

Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon, Amasya, Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak illerinden başvurular alınacak.

 

Bu illerde öğrenim gören ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerden e-sınav için başvuru yapacak.

 

Adayların başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip etmeleri gerekiyor.

 

Sınav, 1-26 Haziran 2022 tarihleri arasında 42 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecek.

 

 

4, 5, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri başvuru yapabilecek

 

 

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı iki aşamadan oluşuyor. İlk aşama olan e-sınavda başarılı olan adaylar ikinci aşama olan uygulama sınavına girmeye hak kazanırken iki aşamayı da başarı ile tamamlayıp il kontenjanları dahilinde sıralamaya giren öğrenciler Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanıyor.

 

E-sınav, Deneyap Türkiye'nin belirlediği merkezlerde elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Sınava yalnızca sınav merkezi olarak belirlenen illerde öğrenim gören ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf düzeyinde olan öğrenciler başvuru yapabilecek. Sınav başvurusu için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

 

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı (e-sınav), elektronik ortamda yapılacak. Bu nedenle sınava başvuracak adayların basit düzeyde bilgisayar kullanma bilgisine ve becerisine sahip olmaları gerekiyor. Sınav esnasında bilgisayar kullanımına dair adaylara yönlendirme yapılmayacak olup sadece sınav sistemi ve uygulaması hakkında bilgilendirme yapılacak.

 

 

31 Mayıs son gün!

 

 

Adayların öğrenci seçme sınavına başvurularını t3kys.com web sitesi üzerinden 31 Mayıs 2022 saat 23.59'a kadar tamamlamaları bekleniyor. Başvuru esnasında adayların bilgilerini doğru ve eksiksiz girmeleri gerekiyor. Girilen bilgiler daha sonra değiştirilemeyecek. Adaylar başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip etmekle yükümlü. Başvuru ekranında adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkânı sunulacak. Seans seçimi bir kez yapılacak olup daha sonra değiştirilmeyecek. Sınav salonu ve saatini seçen adaylar, Sınav Giriş Belgelerini t3kys.com web sitesi üzerinden alabilecek.

 

 

Engel durumlarını belirtmeleri gerekiyor

 

 

Adayların beyan ettikleri bilgilerin doğruluğundan adaylar ve velileri sorumlu olacak. Beyan ettikleri bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlara ilişkin itirazlar dikkate alınmayacak. Eksik ya da yanlış bilgi verildiğinin tespiti hâlinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün hakları geçersiz sayılacak. Sınav Giriş Belgesi ve kimliği yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınava katılım koşullarını sağlamadığı tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

 

 

Adaylar kayıtlı oldukları okulun bulunduğu illerde sınava girecekler. Adayın sınav tarihinde özel ya da mücbir bir sebeple farklı bir ilde bulunması durumunda (sebebini KYS üzerinden belirtme koşulu ile) bulunduğu il sınavın gerçekleşeceği 42 il içerisinde ise, adaya o ilde sınava girme imkânı sağlanacak. Ancak bu durumu ön başvuru sonrası sınav yeri seçimi aşamasında t3kys.com üzerinden belirtmesi gerekiyor.

 

 

Öğrencinin özel ya da mücbir bir sebeple farklı bir ilde sınava girmesi durumunda, sınav puanı başvuru yaptığı okulun ilinde değerlendirilecek olup tüm aşamaları geçerek sınavda başarılı olması durumunda yine başvuru yaptığı ilde kayıt hakkı kazanacak. Sürekli/geçici sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvuru ekranında engel durumunu belirtmesi gerekiyor. Söz konusu adaylar imkanlar dahilinde sınava alınacak.

 

 

42 ildeki merkezlerde gerçekleştirilecek

 

 

Sınav, 1 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olup birden fazla oturum halinde Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon, Amasya, Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Kahramanmaraş, Mersin, Şanlıurfa ve İstanbul olmak üzere toplam 42 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek.

 

Sınav, ortaokul ve lise düzeyi olmak üzere 2 farklı grup için ayrı ayrı yapılacak. Ortaokul grubu 4. ve 5.sınıfları kapsamaktadır. Lise grubu 8, 9. ve lise hazırlık sınıflarını kapsıyor. Ortaokul ve lise grupları farklı sınavlara tabi tutulacak. Sınavda hem ortaokul grubu hem de lise grubu öğrencileri için 15 Matematik, 15 Fen Bilimleri (5 Fizik, 5 Kimya, 5 Biyoloji), 6 Algoritma ve 4 Genel Kültür olmak üzere toplam 40 adet soru sorulacaktır. Sınav süresi 100 dakika. Doğru cevaplar dikkate alınacak ve yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Adaylar eğitim almaya hak kazanmaları durumunda başvuru yapılan okulun bulunduğu ilde eğitim görecekler.

 

 

Eksik belgesi olanlar sınava alınmayacak

 

 

Adayların sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile onaylı Kimlik Belgesi (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmeleri gerekiyor. Ancak, ilgili mevzuat gereğince 15 yaşından küçük adayların nüfus cüzdanı/kimlik kartı üzerinde fotoğraf bulunmayabilir. Bu durum problem teşkil etmeyecek. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup eksik belgesi olanlar sınava alınmayacak.

 

Adaylar sınava gelirken yanlarında kalem, kalemtıraş ve silgi getirecek. Sınav salonlarında öğrencilere kalem, kalemtıraş ve silgi verilmeyecek. E-sınav sonucunda puan sıralamasına göre en yüksek puanı alan adaydan başlayarak kontenjanın 2,5 katı kadar sayıda aday başarılı sayılacak ve uygulama sınavına girmeye hak kazanacak. Ortaokul ve lise seviyeleri için ayrı kontenjanlar belirlenecek olup buna göre hesaplanacak yüzdelik dilim eşiği dikkate alınarak her bir sınıf seviyesi kendi içinde sıralamaya tabi tutulacaktır. Kontenjanın son sırasında birden fazla aynı puana sahip aday olduğu takdirde, söz konusu adayların tamamı başarılı sayılacak. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sınav takviminde belirtilen tarihlerde KYS (t3kys.com) üzerinden erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapabilecek.

 

Adayların sınav sorularına yönelik itiraz talepleri, sınava girilen tarihten itibaren 1 hafta içinde KYS sistemi üzerinden alınacak.

 

Adayların sınavlarda başarılı olması halinde Bartın’da Tuna Mahallesi, Kanlı Irmak Caddesi, Ömer Tepesi Mevkii Sentetik Futbol Sahası Karşısı, 846. Sokak, No: 12, Bartın Gençlik Merkezi’nde bulunan Bartın Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde eğitim alacak.

ETİKETLER : Bartın Deneyap Teknoloji Atölyeleri
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›