Yaz mevsiminin müjdecisi “Hıdırellez”

Yaz mevsiminin müjdecisi olan Hıdırellez ve Anneler Günü, Bartın Belediyesi’nce organize edilen çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Bu haber 2022-05-07 11:08:17 eklenmiş ve 270 kez görüntülenmiştir.

 

Belediye’den hem Hıdırellez hem Anneler Günü şenliği

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Dünyada darda kalanlara yardımcı olduğu düşünülen Hızır ve denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas’ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak düşünülen ve aynı zamanda, baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olan Hıdırellez, bu sene de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

 

 

Hıdırellez, 5-6 Mayıs tarihleri arasında Türk kültürü içerisinde, kültürel miras alanları arasında yer alıyor.

 

 

Kış mevsiminin sona erdiği, doğanın canlanmaya başladığı, bolluk ve bereket getireceğine inanılan Hıdırellez için Bartın, çeşitli kutlamalara ev sahipliği yapacak.

 

 

Koronavirüs pandemisinin ardından sevdiklerimizle bir araya gelebildiğimiz ilk Ramazan Bayramı’nın ardından Hıdırellez için de Bartın Belediyesi’nce etkinlik düzenlendi.

 

 

Hıdırellez ve Anneler Günü şenliği gerçekleştirilecek

 

 

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mayıs Pazar günü (yarın) Tersane Caddesi(Yalı Mevkii)’nde Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği gerçekleştirilecek. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak 12.00-15.00 saatleri arası Bartın Irmağı’nda tekne gezintisi gerçekleştirilecek. 12.00-19.00 saatleri arası halat çekme, yumurta taşıma ve çuvalla zıplama gibi eğlenceli yarışmalar düzenlenecek. Yine çocuklar için oyun parkları kurulacak ve ikramlarda bulunulacak. Günün son etkinliğinde ise saat 20.00’da Sanatçı Hasan Yılmaz sahne alacak. Daha çok söylediği haraketli şarkılarla bilinen sevilen sanatçı tarafından gerçekleştirilecek olan konserle vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirecek.

 

 

Başkan Akın’dan Bartınlılara davet

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye olarak Bartın’ın kültür ve sanatına katkı vermeyi sürdürdüklerinin altını çizerek, bu kapsamda 8 Mayıs Pazar günü Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği düzenleyeceklerini kaydetti.  Yalı mevkiinde gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm Bartın halkını davet eden Başkan Akın, “Bartın Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda da 8 Mayıs Pazar günü Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği gerçekleştiriyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilecek olan etkinliklerle vatandaşlarımıza güzel bir gün yaşatmayı arzuluyoruz. Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez bayramını ve Anneler Gününü birbirinden eğlenceli ve dopdolu etkinliklerle kutlayacağız. Gün boyu devam edecek olan etkinliklere tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER : Hıdırellez Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›