Belediye’den Halk Otobüslerine 2 bin TL “gelir desteği”

Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nda Özel Halk Otobüslerini ve toplu taşımayı kullananları ilgilendiren önemli konular vardı. Geçtiğimiz Nisan ayında komisyonlara havale edilen Özel Halk Otobüsü esnafına gelir desteği talebi, Özel Halk Otobüslerinde aktarma ve ücretsiz kartların değerlendirilmesi talebi ile Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi Mayıs ayında yeniden Meclis gündemine gelirken 75 araç için her otobüs başına 3 ay süre ile 2 bin TL gelir desteği yapılmasına ve Bartın Belediyesi’ne borcu olan otobüs sahiplerinin borcuna karşılık mahsuplaşmaya gidilmesine karar verildi. Ayrıca aktarma süresinin 35 dakikadan 50 dakikaya çıkarılırken ücretsiz olan aktarmanın bilet ücretinin üçte biri oranında ücretlendirmesi kararlaştırıldı. Özel Halk Otobüslerinin artan akaryakıt maliyetleri üzerine yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi ise komisyon raporu doğrultusunda reddedildi.
Bu haber 2022-05-07 11:06:08 eklenmiş ve 265 kez görüntülenmiştir.

 

Aktarma ücretlendirildi, zam talebi reddedildi!

 

 

Rıdvan Göçmenoğlu

 

 

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nda Özel Halk Otobüslerini ilgilendiren önemli konular da görüşülerek karara bağlandı.

 

 

Nisan ayı toplantısında komisyonlara havale edilen Özel Halk Otobüsü esnafına gelir desteği talebi, Özel Halk Otobüslerinde aktarma ve ücretsiz kartların değerlendirilmesi talebi ile Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi Mayıs ayında yeniden Meclis gündemine geldi.

 

 

“Her zaman esnafların yanındayız”

 

 

Komisyonlarda değerlendirildikten sonra Meclis gündemine gelen bu üç madde içerisinde ilk olarak gelir desteği talebi değerlendirildi. Kovid-19 salgını sürecinden ve yakıt fiyatlarındaki artışlarından en çok etkilenen Özel Halk Otobüsü esnafına gelir desteğinde bulunulması kararlaştırıldı. Pandemi döneminde yaşadıkları maddi zorluklara ve yakıtta meydana gelen fiyat artışlarına rağmen vatandaşlara hizmet etmeyi sürdüren özel halk otobüsü esnafına 3 ay boyunca 2 bin TL destek verileceğinin müjdesini veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, her zaman esnafların yanlarında olduklarını ifade ederken “Belediye Meclisimizde 75 araç için her otobüs başına 3 ay süre ile 2 bin’er TL gelir desteği yapılmasına ve Bartın Belediyesi’ne borcu olan otobüs sahiplerinin borcuna karşılık mahsuplaşmaya gidilmesine karar verildi. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Tüm Meclis Üyelerine teşekkür!

 

 

Verilen desteğin önemine de değinen Başkan Akın; “Toplu taşımada çalışan esnafımıza gelir desteği sağlayarak pandemiden ve artan yakıt fiyatlarından kaynaklı zararların bir nebze olsun giderilmesine katkıda bulunduk. Sağladığımız gelir desteği ile beraber vatandaşlarımızın toplu ulaşımda oluşan artı maliyetlerden en az şekilde etkilenmesini hedefledik. Sadece toplu taşıma esnaflarımıza değil tüm hemşerilerimize katkı sunacak olan bu kararımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Aldığımız bu karardan dolayı Belediye Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilere mensup Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Aktarma süresi 35 dakikadan 50 dakikaya çıkarıldı

 

 

İkinci olarak da Özel Halk Otobüslerinde aktarma ve ücretsiz kartlar değerlendirildi. Alınan karara göre aktarma süresinin 35 dakikadan 50 dakikaya çıkarılması, ücretsiz olan aktarmanın bilet ücretinin üçte biri oranında ücretlendirmesine ve bu aktarma ücretlendirilmesinden öğrencilerin muaf tutulması, Bartın Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce verilen kartların dijital olarak verilmesi için gerekli yazışmaların yapılması konusu da kabul edilerek onaylandı.

 

 

Zam talebi ise uygun görülmedi

 

 

Özel Halk Otobüsleriyle ilgili son olarak da Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi görüşüldü. İlgili madde komisyon raporu doğrultusunda karara bağlanarak, zam yapılması talebi reddedildi.

 

ETİKETLER : Belediye Meclisi Özel Halk Otobüsleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›