Atatürk’ün huzuruna çelenk sunacaklar

İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı(İBEV) ve Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği’nin kız öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ata’ya Saygı Bisiklet Turu” için Bartın’dan Ankara’ya pedallayan 16 bisikletli Atatürk’ün huzuruna çelenk bırakacaklar.
Bu haber 2018-11-12 10:58:19 eklenmiş ve 491 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında İBEV destekleriyle Bartınlı 16 bisikletli Ankara’ya kadar 300 kilometre boyunca pedal çevirdi. 

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği üyelerinin İBEV adına kız öğrencilerinin eğitimlerine de katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen “Ata'ya Saygı Bisiklet Turu” 10 Kasım Cumartesi günü sabahı saat 06.00’da Bartın’dan başladı.

16 pedaldaşı İBEV Kültür Evi’nde düzenlenen törenle Ankara’ya uğurlayan İBEV Yönetim Kurulu adına bir açıklamada bulunan Hüseyin Bankoğlu, İBEV’in Bartın yerelinde olduğu kadar, ulusal platformlarda da sivil toplum kuruluşları ile ortak etkinlikler planladığını ifade ederek şunları söyledi:

“2015 yılında faaliyete başlayan İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın temelini, Sayın İnci Bankoğlu’nun kız çocuklarının eğitimi için uzun yıllardır bireysel olarak yaptığı çalışmalar oluşturmaktadır. Vakfın amacı yüksek öğrenime devam eden kız öğrencilerin eğitimlerine burslarla destek vermek, yeni açılan Kültürevi ile de kentin sanat ve kültür yaşamını zenginleştirmektir. Hem bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hem de gelecekte yapmayı planladığımız faaliyetlerin amacı Bartın kadar ülke genelindeki kültürel gelişime de katkı sağlamaktır. Vakfımız Bartın yerelinde olduğu kadar, ulusal platformlarda sivil toplum kuruluşları ile ortak etkinlikler de planlıyor.

 

 

Eğitime büyük destek

 

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının sekseninci yılında Bartın’da faaliyet gösteren Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği ile 10 Kasım anma etkinliklerimiz kapsamında ortak bir girişimimiz var. 16 bisikletliyi İBEV ve vakfımızın bünyesindeki öğrencilerin eğitimlerine bu tura destek vererek katkı sunan 16 kişi, kurum ve firmanın katkıları ile Bartın’dan Ankara’ya gönderiyoruz. Bu kapsamda 300 kilometre pedal çevirecek bisikletliler vakfımızın mevcutta desteklediği bursiyerlerimizede katkı sunmuş olacaklardır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün spora ve kız çocuklarının eğitimine verdiği önemden yola çıkarak eğitime destek amaçlı yapılacak bisiklet turu Bartın’dan başlayıp TBMM ve ardından Anıtkabir’de çelenk sunma töreniyle son bulacaktır. İki gün boyunca 300 km yol kat edecek bisikletli Pedaldaşlar ve İBEV’e bağışları ile destek olan tüm kişi, kurum ve firmalara teşekkür ediyor, bizlere Cumhuriyet ve değerlerini armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve saygıyla anıyoruz.”

300 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletliler bugün Ata’nın huzuruna çıkarak çelenk sunacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret edecek.

ETİKETLER :
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›