DOĞAN’DAN EKONOMİYE İLİŞKİN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Bartın’daki Saadet Partisi Teşkilatlarıyla iftar programında bir araya gelen Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, hiçbir şey yapmadan sürekli borcu artan bir ülke haline geldiğimize dikkat çekerken “Gelirken merak ettim, Bartın Belediyesi’nin 1 yıllık yatırım bütçesini öğrendim 180 milyon TL. Bartın Belediyesi’nin 1 yıllık yatırım bütçesine eş değer rakamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti 6,5 saatte faize ödüyor. Rakamları bir kenara bırakalım bu ülkede işsizlik, fatura, zam ve kuyrukları konuşmaktan yorulduk. Biz bu fotoğrafa layık bir ülke değiliz” dedi.
Bu haber 2022-04-26 10:56:47 eklenmiş ve 317 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın Belediyesi’nin 1 yıllık yatırım bütçesine eş değer rakamı devlet 6,5 saatte faize ödüyor”

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Saadet Partisi Bartın Teşkilatları, geçtiğimiz gün akşam Parti binasında düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

 

 

23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla yarının büyükleri bu günün çocuklarının da onur konuğu olduğu programa Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan da katıldı.

 

 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç başta olmak üzere ilçe, belde, Gençlik Kolları, Kadın Kolları başkanları ile birlikte teşkilat üyelerinin da katıldığı programda açılan oruçların ardından katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

“Bugün aramızda bulunan kıymetli yavrularımızın ve tüm çocukların 23 Nisan Çocuk bayramını kutluyorum. Yine aramızda bulunan tüm katılımcıların Ramazan ayını ve yaklaşan bayramlarını tebrik ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Doğan’ın gündeminde ülke ekonomisi vardı.

 

 

Ülke, bölge ve dünya olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ifade eden Doğan, Türkiye’nin sürekli borcu artan bir ülke haline geldiğine dikkat çekti.

 

 

Günlük 660 milyon TL faiz ödeyen bir ülkede yaşadığımıza vurgu yapan Doğan, Bartın Belediyesi’nin 1 yıllık yatırım bütçesini olan 180 milyon TL’yi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 6,5 saatte faize ödediğinin altını çizerek şunları söyledi:

 

 

“Değerli bir araştırma şirketinin ortaya koyduğu 18 ve 29 yaş arası, çoğunluğu üniversite gençlerinden oluşan bir raporda, gençlerimizin yüzde 74.6’sı yurtdışında yaşamak istiyor. Yüzde 66.4’ü Türkiye’ye tekrar geri dönmek istemiyor. Yüzde 77’si ise bu ülkede adaletin değil torpilin geçerli olduğuna inanıyor. Özet olarak bu ülkede yaşayan gençlerin üçte ikisi bu ülkeye tekrar geri dönmek istemiyor.

 

 

“İşsizlik, fatura, zam ve kuyrukları konuşmaktan yorulduk”

 

 

20 yıl önce Türkiye’de yaşayan tüm insanların bankalara olan toplam borçları 6.7 milyar TL imiş, bugün 1.2 trilyon TL, 85 kat artmış. 20 yıl önce devletin iç borcu 130 milyar TL imiş, bugün 1.5 trilyon TL, 12 kat artmış. 20 yıl önce devletin dış borcu 212 milyar TL imiş, bugün 7.5 trilyon TL, 33 kat artmış. Devletin dolara endeksli toplam borcu 470 milyar dolar, hiçbir şey yapmadan sürekli borcu artan bir ülke haline geldik. Bu rakamları size örnekler ile sunacağım; Çanakkale Köprüsünün maliyeti 2,5 milyar euro, yani 41 milyar TL. 2022’de faize ödeyeceğimiz miktar 240 milyar TL. 6 tane Çanakkale Köprüsü yapıyor. Günlük 660 milyon TL faiz ödeyen bir ülkede yaşıyoruz. İşsizlik nedeniyle ülkesini terk etmek isteyen gençlerin olduğu bir ülke, her gün en az 1 fabrika parasını faize veriyor. Gelirken merak ettim, Bartın Belediyesinin 1 yıllık yatırım bütçesini öğrendim 180 milyon TL. Bartın Belediyesinin 1 yıllık yatırım bütçesine eş değer rakamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti 6,5 saatte faize ödüyor. Rakamları bir kenara bırakalım bu ülkede işsizlik, fatura, zam ve kuyrukları konuşmaktan yorulduk. Biz bu fotoğrafa layık bir ülke değiliz.

 

 

“Eninde sonunda bu fotoğrafı değiştireceğiz”

 

 

Türkiye’de milli görüş olarak ne zaman iktidarda söz sahibi olmuş isek bu ülkede neler olabileceğini hep göstermişiz. Biz yeraltı ve yerüstü kaynakları olarak çok zengin bir ülkeyiz, böyle bir ülkede geçim sıkıntısı konuşuyorsak bu bizim ayıbımız. Biz bu fotoğrafa layık bir toplum değiliz, biz bu fotoğrafı derhal değiştirmek zorundayız. Eninde sonunda bu fotoğrafı değiştireceğiz. Dünyada yaşayan herkes, dünyanın tüm nimet ve tüm haklarına ortaktır. Devletin görevi ise buna uygun sistem kurmak ve yönetmektir. Biz Saadet Partisi olarak bu bakış açısı ile siyaset yapıyoruz.

 

 

“Birlik ve beraberliğin anahtarı Saadet Partisi’dir”

 

 

Son 10 yıldır unutmamız gereken her şey zorla hatırlatılıyor, hatırlamamız gereken her şey zorla unutturulmaya çalışılıyor. Bu ülkede kardeş olduğumuzu hatırlamak mecburiyetindeyiz. Farklı düşünce ve farklı yaşantıya sahip olan insanlar; iftira, hakaret ve tehdit etmedikleri sürece istedikleri gibi yaşayabilmeli ve konuşabilmelidirler. Buna kimse engel olmamalıdır. Çünkü bu kutuplaşma sebebi değil büyük bir zenginliktir. Saadet Partisi olarak bu ülkede yaşayan tüm insanlar ve kurumlar arasında köprü vazifesi gören muhteşem bir hareketiz. Birileri bu köprünün yıkılmasını arzu etse de biz buna asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin menfaatine olacak bir adım atmaktan da çekinmeyeceğiz. Ülkenin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, bu birlik ve beraberliğin anahtarı Saadet Partisi’dir.”

 

 

Saadet Partisi Genel Sekreteri Doğan’ın açıklamasının ardından çay sohbeti yapılırken sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

ETİKETLER : Saadet Partisi Mesut Doğan
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›