Karakaş’tan emekliye zam verilmemesine tepki:

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, “Emeklilerimiz, babanızın malını değil analarının ak sütü gibi helal olanı istiyor. Emekli yurttaşlarımızı devlete yük olarak görenler, önce kendilerine sonra da yedire yedire doyuramadıklarına ve yanı başlarındaki doymayanlara baksınlar” diyerek emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmamasına tepki gösterdi.
Bu haber 2022-04-26 10:55:24 eklenmiş ve 148 kez görüntülenmiştir.

 

“Emeklilerimiz, analarının ak sütü gibi helal olanı istiyor”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Haftalık değerlendirmelerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, emekli bayram ikramiyelerine zam verilmemesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyeliler ile ilgili sözlerini gündemine aldı.

 

 

“Emekli yurttaşlarımızı devlete yük olarak görenler, önce kendilerine sonra da yedire yedire doyuramadıklarına ve yanı başlarındaki doymayanlara baksınlar” diyen CHP İl Başkanı Karakaş, ülkemizin, uyuşturucu trafiğinin, kara para aklamanın, suç örgütleri ve mafyalaşmanın merkezi haline geldiğini söylerken ülkenin ve halkın bunları hak etmediği belirtti.

 

 

İktidarın, milyonlarca Suriyeliye verilen bedava sağlık hizmeti için yüklü harcamalarla kaynakları tükettiğini iddia eden CHP İl Başkanı Karakaş, asgari ücretli için konut sahibi olmanın artık bir hayal olduğuna da dikkat çekerek haftalık değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Enflasyona rağmen emekliye zam konusunu gündeme almadı”

 

 

“Genel Başkanımızın ‘emeklilere bayram ikramiyesi vereceğiz’ sözüne önce karşı çıktılar, sonra vermek zorunda kaldılar. Şimdi de artış yapmıyorlar. ‘Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğiz’ sözümüzün üzerine önce, Tayyip Erdoğan ‘parayı nereden bulacaksın’ dedi. Kaynak gösterdik. Sonra kendisi bizim programımızı kopyalayıp bin TL ikramiyeye dönüştürdü. Emekliye gönülsüz olarak bayram ikramiyesini veren iktidar,  yüzde 61’e ulaşan enflasyona rağmen emekliye zam konusunu gündeme almadı. 

 

 

Emeklilerimiz yıllarca çalışarak, alın teri dökerek kazanmış, devlete vergilerini düzenli olarak ödemiş, ne yazık ki insan gibi yaşama koşullarına erişememiş, aldıkları maaş analarının ak sütü gibi helal olan bu ülkenin yurttaşlarıdır. Emekli ikramiyesini bile onlara çok gören ve devlete yük olarak düşünenler önce kendilerine, milyarlarca  dolarlık vergi borçlarını affettikleri yandaş işadamlarına ve 5-6 yerden aylığa bağladıkları yine de doyuramadıkları akraba, eş ve dostlarına  baksınlar. Emeklilerimiz, babanızın malını değil analarının ak sütü gibi helal olanı istiyor.

 

 

“Bu ülke ve bu halk bunları hak etmiyor”

 

 

İçişleri Bakanı Soylu’nun adını savcılara açıklayacağım dediği, mafyanın aylığa bağladığı milletvekili kim? AK Parti iktidarları görevde bulundukları 20 yıllık sürede Türkiye’yi tüm dünyanın gözünde uyuşturucu trafiğinin, kara para aklamanın, suç örgütleri ve mafyalaşmanın merkezi konumuna getirdi. Bugüne kadar belgeleriyle ortaya çıkarılan hiçbir yolsuzluğun, yakalanan tonlarca uyuşturucunun arkasındaki siyasi bağlantıların, mafyanın aylığa bağladığı milletvekilinin bile üzerine gitmeyen, savcıları harekete geçirmeyen bu iktidarın rüşvet, yolsuzluk konusunda söyleyeceği tek sözü olmadığı gibi, suskunluğu ve eylemsizliği de bunun işaretidir.

 

 

Dünyadaki en yüksek tonajlarda kokainin Türkiye üzerinden geçmesi yanında Mersin Limanında, İzmir’de ve diğer limanlarda yakalanan tonlarca kokainin arkasındakilerin, gerçek faillerin ve siyasi bağlantılarının ortaya çıkarılmaması, üzerinin örtülmek istenmesi artık sıradan hale geldi. Ülkemiz, uyuşturucu trafiğinin, kara para aklamanın, suç örgütleri ve mafyalaşmanın merkezi haline geldi. Bu ülke ve bu halk bunları hak etmiyor.

 

 

“Söylediğimiz noktaya geldiler ve yanlışlarını itiraf ettiler”

 

 

İktidar, milyonlarca Suriyeliye verilen bedava sağlık hizmeti için yüklü harcamalarla kaynakları tüketirken, kendi yurttaşları sağlık hizmetine ulaşamıyor, hastalanmamak için dua ediyorlar. Halkın sağlık harcamaları da iktidara yük oldu. Sağlık Bakanlığının pandemi sona ermeden, vakalar ve vefatlar devam ederken sağlık uygulama tebliğinde değişikliğe giderek hastanelere yatanlar için pandemi bakım ve yoğun bakım ücret ödemelerini yürürlükten kaldırması, sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmayan bir karardır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) pandeminin bittiğini ilan etmedi. Anlaşılan iktidarın acelesi var ve bir an evvel halkın sağlığı için yapılan salgın harcamalarından kurtulmak istiyor. İktidar, milyonlarca Suriyeliye verilen bedava sağlık hizmeti için yüklü harcamalarla kaynakları tüketirken, faturayı kendi vatandaşına çıkartmaktadır. Daha önce Suriyelilere harcanan milyar dolarları savunarak ‘yine harcarız’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde Suriyelileri ‘onurlu ve güvenli bir şekilde geri göndermekten’ söz etmeye başladı. İktidar ittifakının küçük ortağı, düzensiz göçün istila olduğunu, misafirliğin de bir sınırı olması gerektiğini söylemeye başladı. Bizim yıllardır söylediğimiz noktaya geldiler ve yanlışlarını itiraf ettiler.

 

 

Asgari ücretli için konut sahibi olmak artık hayal!

 

 

Asgari  ücretli 115 yıl çalışıp, yemeden, içmeden biriktirirse ancak ev sahibi olabiliyor. İktidar, konut fiyat ve maliyet endeksindeki artış yüzde 90’ı aşarken T.C. vatandaşlığı için gayrimenkul alımı tutarını, 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltti. Bir yabancının 400 bin dolara aldığı evi asgari ücretli bir Türk vatandaşının alabilmesi için, yemeden-içmeden yaklaşık bin 400 ay ücretini biriktirmesi ve bunun için de 115 yıl çalışması gerekir.”

ETİKETLER : CHP Selim Karakaş Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›