Koltuklar çocuklara teslim edildi!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi, Bartın Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde makam koltukları öğrencilere emanet edildi.
Bu haber 2022-04-23 13:10:00 eklenmiş ve 214 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’da Vali Sinan Güner ve idareciler makam koltuklarını çocuklara emanet etti.

 

 

Vali Güner, koltuğunu Asude Ceylin Özmen’e bıraktı

 

 

 

Bartın Valisi Sinan Güner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yıl dönümü dolayısıyla okul müdürü, öğretmen ve öğrenciden oluşan bir heyeti makamında kabul etti.

 

 

 

Vali Güner, ziyarette makam koltuğunu bir süreliğine Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu öğrencisi Asude Ceylin Özmen’e devretti. Makama oturma fırsatı verdiği için Vali Güner’e teşekkür eden Özmen bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

 

 

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güner; “Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Başta, içine doğduğunuz aileniz olmak üzere, Türk Milletinin maddi ve manevi kültürel değerlerini öğrenen, yaşayıp yaşatan birer birey olabilmeniz de aynı değerde önemlidir. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır” dedi.

 

 

 

Belediye Başkanı Yunus Talha Bolat oldu

 

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Ağdacı İlkokulu 4.Sınıf Öğrencisi Yunus Talha Bolat, temsili olarak Bartın Belediye Başkanlığı makamına oturdu.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, temsili Belediye Başkanlığı devir teslim töreni için Ağdacı İlkokulu Müdürü Engin Köstekçi, Sınıf Öğretmeni Mesut Günter ve temsili Belediye Başkanlığı görevini devralacak olan 4. sınıf öğrencisi Yunus Talha Bolat’ı misafir etti.

 

 

 

“Bu bayramda da geleneği bozmayarak Bartın halkımızın bizlere emanet ettiği bu makamı bizler de geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza emanet ediyoruz” diyen Başkan Akın, bu önemli günde Başkanlık koltuğunu Ağdacı İlkokulu 4.Sınıf Öğrencisi Yunus Talha Bolat’a teslim etti.

 

 

 

Yunus Talha başkan, Ağdacı İlkokulu önüne kapalı durak ve Ağdacı’ya doğal gaz talimatı verirken durak talebinin yerine getirilmesi için çalışma başlatıldı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, doğal gazla ilgili talebi için çalışmaların da önümüzdeki süreçte başlayacağının müjdesini verdi.

 

 

 

Başkan Akın, düzenlenen törenin ardından yaptığı açıklamada, “Bu bayramda da geleneği bozmayarak Bartın halkımızın bizlere emanet ettiği bu makamı bizler de geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza emanet ediyoruz. Bu önemli gün münasebetiyle Başkanlık koltuğunu Ağdacı İlkokulu 4.Sınıf Öğrencisi Yunus Talha Bolat’a teslim ettim. Yunus Talha Başkanımız, okulun önüne kapalı durak ve Ağdacı’ya doğal gaz talimatı verdi. Yavrumuzun durak talebini yerini getirilmesi için çalışma başlattık. Doğal gazla ilgili talebi de önümüzdeki süreçte başlayacağının müjdesini verdim. Çocuk demek, gelecek demektir, Umut demektir, Bağımsızlık ve Özgürlük demektir. Mustafa Kemal Atatürk Bağımsızlığımızın ve Egemenliğimizin devamı için bu bayramı geleceğimizin teminatı çocuklara armağan etmiştir. Bizim çocuklarımıza güvenimiz tamdır. Rabbim, bahtlarını açık eylesin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

 

 

Başsavcılık koltuğunda Rüzgar Efe Dinç vardı

 

 

 

Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Okul Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Rüzgar Efe Dinç’e devretti.

 

 

 

Ziyaret esnasında Müdür Yardımcısı Filiz Sağı Güzeloğlu ve Sınıf Öğretmeni Ömer Serdar Önal da yer alırken Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak’ın koltuğuna oturan 4. Sınıf öğrencisi Rüzgar Efe Dinç,  “Bu koltukta oturmaktan çok büyük gurur duyuyorum" dedi.

 

 

 

Rektör Uzun, koltuğunu “Çocuk Rektöre” devretti

 

 

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu İstiklal İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Gökçe Odalı’ya devretti.

 

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Bartın Üniversitesi Rektörlük makamında devir teslim töreni yapıldı. Rektörlük koltuğuna oturan İstiklal İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Gökçe Odalı ilk olarak tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

 

 

 

İstiklal İlkokulu Müdürü Taner Evren ile Sınıf Öğretmeni İlter Altun’un da yer aldığı programda Gökçe, gelecekte yapmak istediklerinden bahsetti. Hukuk okumak istediği ifade eden Gökçe’ye Rektör Uzun tarafından Bartın Üniversitesinin Adalet Programı hakkında bilgiler verildi. Rektör Uzun, ayrıca Gökçe’nin üniversite ile ilgili merak ettiği soruları da yanıtlayarak eğitim-öğretim, sosyal olanaklar, öğrenci toplulukları ve Bartın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi gibi konuları aktardı.

 

 

 

Eğlenceli anların yaşandığı programda konuşan Rektör Uzun, “Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102’nci yılına gururla ulaştık. Bugün aynı zamanda dünyaya duru gözlerle bakan ve yarınlara heyecanla yürüyen çocuklarımızın yegâne bayramıdır” dedi.

 

 

 

Rektör Uzun, 23 Nisan Gününün çocuklara armağan edilmesinin önemine de vurgu yaparak “Tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahip 23 Nisan’ı aynı zamanda dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak da kutlamaktayız.  Bu bize gösteriyor ki geleceğimizin dizginlerini elimize almak için giriştiğimiz mücadele yine geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Dünyamızı güzelleştiren yegâne şey olan çocuklarımızın refahı ve mutluluğu için her zaman çaba göstermeye devam etmeliyiz. Bu düşüncelerle TBMM’nin açılışının 102’nci yılında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Amasra’da Başkanlık Doğa ve Berke’ye emanetti

 

 

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları makamında ağırladı.

 

 

 

Makam koltuğunu ilk olarak Kaleşah İlkokulundan 3.sınıfi öğrencisi Doğa Oral'a emanet eden Başkan Çakır, minik başkana bir talimatı olup olmadığını sordu. Doğa Oral da okulu için salıncak istedi. Daha sonra başkanlık koltuğuna Kaleşah Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berke Özerden oturdu. Berke Özerden de okulu için oturma bankları ve bisikletleri için park yeri isterken Amasra Belediye Bakanı Recai Çakır, talimatları yerine getireceğini söyledi.

 

 

 

Çocuk Başkanlara çeşitli hediyeler veren Çakır, geleceğimizin teminatı tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak “Bugün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102.yılını kutluyoruz. Tam bağımsızlığı için büyük bedeller ödemiş, ulus olma yolunda uzun yıllar mücadele etmiş, kahraman bir milletin gurur günü olan 23 Nisan’ı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlarının teminatı olan kıymetli çocuklarımıza hediye etmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklara, Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak isterim; ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek Atatürk siz çocuklara olan güvenini ve inancını dile getirmiştir. Sizler daha çok çalışacak, daha çok öğrenecek ve gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Bugünün büyükleri olarak bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza barışın egemen olduğu, daha yaşanabilir, daha yeşil bir ülke bir dünya bırakmalıyız. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

 

 

 

Açıklamaların ardından Başkan Recai Çakır, öğrenciler ve öğretmenler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

Milli Eğitim’de koltuğa Deniz Aybars Maden oturdu

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. Yıl dönümü dolayısıyla İnönü İlkokulu okul müdürü, öğretmen ve öğrencimizi makamında kabul etti.

 

 

 

Acar, ziyarette makam koltuğunu bir süreliğine İnönü İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Deniz Aybars Maden’e devretti. Makama oturma fırsatı verdiği için İl Milli Eğitim Müdürü Acar’a teşekkür eden Deniz Aybars Maden bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, gelecek adına planladığı projelerinden söz etti.

 

 

 

Temsili makama oturan öğrencimiz ile bir süre sohbet eden Acar; “Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hedefimiz, sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişen potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Tüm çocuklarımızın bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, temsili makama oturan Deniz Aybars Maden’e başarılar dileyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken hediyesini verdi.

 

 

 

Ulus’ta Başkan Uzun, koltuğunu çocuklara bıraktı

 

 

 

Ulus İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Ayşe Zümra Yavuz ve Gökay Değirmenci, Öğretmenleri Selin Aydilek ile birlikte Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’u 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamında ziyaret etti. 

 

 

 

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’u öğrencilere sırası ile Temsili Başkanlık makamını teslim etti. Başkanlık makamına oturan öğrenciler Ulus İlçesinde yapmak istedikleri hakkında fikirlerini beyan ederek, İlçede devam eden projeler hakkında Fen İşleri Müdürü Sema Okcu'dan bilgi aldı.

 

 

 

Öğrencilere bu güzel ziyaret için teşekkür eden Başkan Uzun, Ulus hakkındaki değerli fikirleri için makamının 7'den 70'e herkese açık olduğunu ifade ederken halktan gelen her fikrin değerli olduğunu Ulus’u vatandaşlarla birlikte yönettiklerini belirtti. Başkan Uzun’un öğrencilere hediyelerini takdim etmesi ile ziyaret sona erdi.

 

 

 

Başkan Sayın da koltuğunu çocuklara emanet etti

 

 

 

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın’ın makamında da çocuklar vardı. Belediye Başkanlığını kısa süreliğine çocuklara emanet eden Başkan Sayın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak “23 Nisan 1920’de Türk Devleti’nin kurtuluşunun ve kuruluşunun gerçekleşmesini sağlayan TBMM’nin açılışıyla milletimiz bağımsızlığından ve milli egemenliğinden asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya ilan edilmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inanmış, bayramı Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan, özgürce düşünen çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin adı bilinen ve bilinmeyen tüm kahramanlarını rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yılını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

ETİKETLER : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›