BARTIN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da coşkuyla kutlandı.
Bu haber 2022-04-23 13:00:00 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem Çömlek

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünü Bartın’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.  23 Nisan sabahı 09.45’te, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar’ın Cumhuriyet Meydanında bulunun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. 

 

 

Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında başlayan 23 Nisan bayram töreninde okullar bayrak ve flamaları ile hazır bulundu. Tören alanına gelen Bartın Valisi Sinan Güner öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı. Öğrencilerin bando eşliğinde coşkuyla Türk bayraklarını havalandırdığı görüldü.

 

 

“İnancımız tam”

 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Ömer Sait Gökmen konuşmasında yaşıtlarına çok çalışmalarını tavsiye ederek şu ifadeleri kullandı: “Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Savaşlardan zaferle çıkmış bu aziz milletin, gücünü geçmişten alarak geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinden inancımız tamdır. Bu günü bizlere armağan eden, başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

 

23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bizler bu günde büyüklerimizin bizlerden beklentilerinin farkında olarak, araştıran, düşünen, sorgulayan, ahlaki ve insani değerlere sahip olan bireyler olacağımıza söz veriyoruz. Bu bilinçle durmadan yorulmadan alışmaya devam edeceğiz. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle tamamlamak istiyorum; “Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğiz bir gülü, yıldız ve mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, ne kadar kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız.” Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

 

 

Günün anlam ve öneminin okumasının ardından 23 Nisan konulu şiir ilkokul öğrencisi tarafından okundu. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar da günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalar da bulundu.

 

 

Acar: “El ele ve omuz omuza”

 

 

Acar, konuşmasında hem öğrencilere, hem öğretmenlere hem de eğitim camiasına seslendi. Acar, konuşmasında şunları kaydetti:  “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. Yıldönümüne ulaşmış olmanın heyecanıyla kavuş olduğumuz bir 20 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde tutuşturulan, bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’dan Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan güneş haline gelmişti. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş, aynı zamanda ülkemizin kışını bahar, baharını yaza döndüreceğinin bir müjdecisiydi. Eğitim-öğretim sisteminin ana hedefi aklıselim, kalbi selim bireyler yetiştirmek olmalıdır. Bunu yanında evlatlarımızı günümüzün bilgi ve yoğun rekabetçi ortamlara en iyi şekilde hazırlamamız gerekmektedir. Uzun vadeli çalışmayı gerektiren bu hedeflere ulaşmak için devletimizin gayreti yanında aziz milletimizin tamamının el ele ve omuz omuza vermesi, aynı hedefe yönelmesi ve güç birliği yapması şarttır.

 

 

“Yeni ufuklar açılacak”

 

 

Acar konuşmasının devamında Çocuk Bayramını şu sözlerle kutladı; “Özellikle şunu belirtmek isterim ki, içinde ailenin aktif bir şekilde yer almadığı bir eğitim sisteminin başarı şansı ne yazık ki yoktur. Her bir canımızdan bir parça olan evlatlarımızın eğitim-öğretimini emanet ettiğimiz fedakâr öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve eğitim camiamızın tüm bireylerine çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in üstün çabaları sayesinde ülkemizin eğitim-öğretim alanında sıçrama yapma, nicelikten niteliğe şahlanışı ve hamleyi gerçekleştirme süreci devam etmektedir. 2023 eğitim vizyonu sabır, emek, samimiyet ve fedakarlık isteyen uzun bir süreç olan eğitim-öğretim konusundaki atılım ve şahlanış stratejisinin yol haritasını ifade etmektedir.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığımızın hayata geçireceği 2023 eğitim vizyonunda ki çalışmayla Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açılacaktır. Eğitim camiamızın fedakar öğretmenleri, çok kıymetli öğrencilerim, salgın döneminde yüz yüze eğitime ara vermiştik pandemi dolayısıyla buruk olarak kutladığımız bu anlamlı günü inşallah bundan sonra ine kesintisiz ilelebet coşkulu bir şekilde kutlarız. Bakanlığımızın pandemi sürecinde yürüttüğü kararlı duruş hem valililerimizin, hem de siz kıymetli evlatlarımızın sabrı, gayreti ve fedakarlığı sayesinde bugün yüz yüze eğitime devam ediyoruz. İnşallah etmeye de devam edeceğiz. Sevgili çocuklar okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcü eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendirebilen,yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanabilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, everensel insani değerleri tam olarak algılamış kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkamayınız. Bu donanım sizi, milletimizi, ailenizi ve tüm insanları yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın başarmak için samimi ve gayretli olun. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor hepinizi saygılarımla selamlıyorum.”

 

 

Konuşmaların ardında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İlkokullar arasında yapılan resim ve şiir alanında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.  İlkokul öğrencilerinin çeşitli halk oyunların gösterileri ve spor ve jimnastik gösterilerinin ardından program sona erdi.

 

 

 

 

ETİKETLER : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bartın Oğuzhan Acar Sinan Güner Cemal Akın
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›