Resmen cephanelik ele geçirildi!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Silah ve Mühimmat Kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında yapılan 9 şahsın evinde yapılan aramada; 435 adet TTK ibareli dinamit olarak adlandırılan patlayıcı madde, 31 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 455 adet elektrikli kapsül(patlayıcı madde), 16 adet uçlarına zamanlayıcı fitil irtibatlandırılmış ateşlemeye hazır kapsül ve birçok materyal ele geçirildi. Yapılan aramada yakalanan 8 şahsın 4’ü mevcutlu olarak Savcılığa intikal ettirilirken 4 kişi ise serbest bırakıldı. Bir kişinin ise firari olduğu öğrenildi.
Bu haber 2022-04-22 09:35:21 eklenmiş ve 328 kez görüntülenmiştir.

 

8 şahıstan 4’ü serbest 1 kişi firari!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nce Silah ve Mühimmat Kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Bartın-Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve talimatlarıyla ve alınan mahkeme kararına istinaden 9 şahsın ikametlerinde ve araçlarında arama yapıldı.

 

 

Yapılan aramada; 435 adet  TTK ibareli dinamit  olarak adlandırılan patlayıcı madde, 31 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 455 adet elektrikli kapsül(patlayıcı madde), 16 adet uçlarına zamanlayıcı fitil irtibatlandırılmış ateşlemeye hazır kapsül, 8 adet elektrik kablosu, bir miktar barut, çeşitli renklerde yaklaşık 30 metre civarında zamanlayıcı fitil, 4 adet zamanlayıcı fitil ile irtibatlandırılmış kibrit ile bağlantılanmak suretiyle patlamaya hazır hale getirilmiş patlayıcı madde, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet kurusıkı tabanca ve bunlara ait 50 adet fişek, 74 adet 9x19 mm çapında fişek, dinamit yapımında kullanılan alet edavatlar, dijital materyaller ele geçirildi.

 

 

Yakalanan 8 şahsın 4’ü mevcutlu olarak Savcılığa intikal ettirilirken 4 kişi ise serbest bırakıldı. Bir kişinin ise firari olduğu öğrenildi.

ETİKETLER : Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Bartın
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›