“Kültürü ve Turizmi ile Bartın’ımız” konuşuldu!

Bartın’da 46. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce “Kültürü ve Turizmi ile Bartın’ımız” konulu program düzenlendi.
Bu haber 2022-04-21 09:27:40 eklenmiş ve 264 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

46. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Bartın’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

 

 

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve davetli katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç tarafından açılış konuşması yapıldı.

 

 

Ülkemizin her ilinin coğrafi konumu ve bölgesel olarak öne çıkan farklı özellikleri olduğu gibi Bartın ilimizin de birbirinden farklı alanlarda öne çıkan birçok özelliği bulunduğunu ifade eden Karakoç, hedeflerinin Bartın’da turizmi 12 aya çıkarmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

 

 

“Birçok medeniyete beşiklik etmiş, bu medeniyetlerden kalma zengin bir tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle, aynı anda dört mevsimi yaşayabileceğimiz, kıtalar arasında bir köprü konumunda olan ülkemiz; turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Ülkemizin her ilinin coğrafi konumu ve bölgesel olarak öne çıkan farklı özellikleri olduğu gibi Bartın ilimizin de birbirinden farklı alanlarda öne çıkan birçok özelliği bulunmaktadır. Konumu, doğası, ırmağıyla; mavi bayraklı İnkumu sahilini de içine alan  59 km’lik sahil şeridiyle, birbirinden güzel kumsallarıyla; yaylaları, şelaleleri, lav sütunları, mağaraları, ülkemizin ilk Panparkı Küre dağları milli parkıyla yemyeşil doğasıyla doğa kenti Ulusumuz, tersaneler diyarı Kurucaşile’miz ve ülkemizde ilk ev pansiyonculuğunun başladığı yer olan ve tarih kokan Ceşm-i Cihan Amasra’mızla birçok güzelliği içinde barındırmaktadır.

 

 

“Turizmi 12 aya çıkarmak hedeflerimizin başında”

 

 

İlimizin bu güzelliklerini ön plana çıkararak turizm destinasyonlarımızı artırmak ve turizmi 12 aya çıkarmak, ürün çeşitliliğini ve niteliklerini yükseltmek hedeflerimizin en başında gelmektedir.

 

 

Hepinizin bildiği gibi 80 Milyon yıllık olduğu tahmin edilen ve Dünyada dört yerde Türkiye’de sadece İlimizde bulunan lav sütunlarını turizme kazandırmak ve ilimiz turizmine katma değer oluşturmak amacıyla Müdürlüğümüz tarafından ‘Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi’ gerçekleştirilmiş ve ardından  ev pansiyonculuğu, aşçılık eğitimleri verilmiş,  sonrasında ise İl Özel idaremizce ‘Güzelcehisar Turizm Köyü Alt Yapısını Güçlendiriyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen dış cephe giydirmeleri ile Güzelcehisar turizm destinasyonları arasındaki yerini almıştır.

 

 

6 proje hayata geçirildi!

 

 

Sayın Valimizin talimatlarıyla projelendirilen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın ‘2020 Yılı Bartın İli Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ kapsamında İlimizde turizm alanında hayata geçirilen 6 proje yer almaktadır: İpek Yolu’nda Bir Çıkış ‘Amastris ve Kromna Rotası’, Kurucaşile Sahil Mesire Alanı ve Parkı, Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor, Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor, Fatih'in Mirası, Dünyanın Göz Bebeği Amasra Mavi Bayrakla Buluşuyor ve  Ulus Doğa ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı  olmak üzere projelerinin bir çoğu gerçekleştirilmiş olup, Bartın turizmine büyük kazanımlar sağlayacaktır. Müdürlüğümüzce bizde projelerden biri olan İpek Yolu’nda Bir Çıkış ‘Amastris ve Kromna Rotası’ projesini kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesi olarak kazandırdığımız İpek Yolu’nda Bir Çıkış ‘Amastris ve Kromna Rotası’ projemiz ilimize turizm çeşitliliği, kültürel turizmin gelişmesine katkı sağlayacak olan yerel halk girişimli uygulamaları teşvik edilmesi,il bazında doğal ve kültürel turizmin tanınmasının sağlanması ve konaklama sayısını ve gününü artırılmasında katkı sağlayacaktır. Projemiz, ‘Nehir, deniz, kıyı ve dağ temalı’ olan AMASTRİS ROTASI ve KROMNA ROTASI’ olmak üzere 167 km uzunluğunda 5 bisiklet ve 7 yürüyüş rotasından oluşmaktadır.

 

 

“Mayıs ayı içerisinde kurtarma kazısı çalışmalarına başlıyoruz”

 

 

Kültür Turizmi adına ise, Bakanlığımızın izinleriyle Amasra Müze Müdürlüğümüz tarafından Amasra İlçemizde Bedesten Mevkiinde Sütunlu Cadde veya Agora olduğu tahmin edilen alanda Mayıs ayı içerisinde kurtarma kazısı çalışmalarına başlıyoruz.  Buradaki Arkeolojik potansiyelin görünür hale getirilerek turizme kazandırmak istiyoruz. Bu bağlamda İlimiz turizmine verdiği önemle turizm projelerinin gerçekleştirilmesinde talimatları ve girişimleriyle yapılmasında büyük katkıları olan Valimiz Sayın Sinan Güner’e şahsım ve kurumum adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle bu yıl 46.sını kutladığımız Turizm Haftasının İlimiz ve ülkemiz adına sağlıklı ve verimli geçmesini temenni ederek başta turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sektör çalışanlarımız olmak üzere turizme emek veren herkesin Turizm Haftası’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

 

Başkan Akın’dan destek sözü!

 

 

Programa katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da kültürel mirasa sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirterek “Birçok medeniyetin izlerini coğrafyasında yansıtan tarihi, kültürel, sosyal, ekonomik, tarımsal özellikleri ile bilinmesi ve araştırılması gereken bir il olan Bartın’da Belediyemiz bu değerlerin tarihine ışık tutmak için kültür yayınlarına ayrı bir önem veriyor. Bu kapsamda son 13 yılda 10 adet kültür yayınını okuyucularla buluşturduk. Belediye olarak toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç ve dış turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Mavi bayrak sahibi İnkumu sahilini de içine alan 59 kilometre sahil şeridiyle, kazandırdığımız müzeleriyle, kentin içinden geçerek denize akan ve üzerinde nakliye yapılabilen bir ırmağı olan, 4 bin yıllık köklü bir tarihe sahip mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu nadide şehirlerimizden olan Bartın’ın tanıtılması adına üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye devam ediyoruz. Şehrimizde turizmin geliştirilmesi ve tanıtılması adına gerçekleştirilen bu etkinliklerin düzenlenmesinde emek ve katkıları olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Turizm sektörüne emek veren herkesin Turizm Haftası’nı kutluyorum” dedi.

 

 

Ardından “Bartın Turizm Tanıtım Videosu”, İpek Yolu’nda Bir Çıkış “Amastris ve Kromna Rotası” tanıtım slaytları ile devam eden programda Tiyatro Bartın Grubu oyuncuları tarafından hazırlanan "Hikayeleriyle Bartın Manileri Temsili Gösterimi” yapıldı.

 

 

“Bartın Kitapları” konulu serginin gezilmesiyle program sona erdi.

 

 

ETİKETLER : Kültür Merkezi Bartın’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Handan Karakoç
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›