Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi’nde yaşanan gelişmeleri anlattı

Bartın Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘Bülten’ dergisinin 48’inci sayısı çıktı… Bartın Üniversitesi’nde yaşanan gelişmeleri anlatan Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun, “Sürdürülebilir yükselişimiz devam ediyor. Kalite odaklı sürdürülebilir bir gelişim hedefleyen Üniversitemizde elde edilen başarılar uluslararası sıralama kuruluşlarının raporlarına da yansıyor. URAP 2021-22 Dünya Sıralamasında 57 basamak yükselirken, Türkiye'den sıralamaya giren 112 yükseköğretim kurumundan biri oldu ve 30 üniversiteyi geride bıraktı” dedi.
Bu haber 2022-04-12 10:37:01 eklenmiş ve 89 kez görüntülenmiştir.

 

“Üreten Üniversite”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Üniversitesi'nin 'Bülten' isimli dergisinin 48. sayısı yayınlandı. Ocak, Şubat ve Mart ayını kapsayan dergide Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

 

 

Rektör Orhan Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Sürdürülebilir yükselişimiz devam ediyor”

 

 

Üniversitemizde yaşanan gelişmeleri siz değerli okuyucularımızla paylaşmak için hazırladığımız Bartın Üniversitesi Bülteninin 48'inci sayısıyla sizlerle yeniden bir araya gelmenin sevincini yaşıyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

 

 

Sürdürülebilir yükselişimiz devam ediyor... Kalite odaklı sürdürülebilir bir gelişim hedefleyen Üniversitemizde elde edilen başarılar uluslararası sıralama kuruluşlarının raporlarına da yansıyor. Son olarak Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarına (WebometricsRanking of Universities) yansıyan verilerde önemli bir yükseliş kaydedildi. Üniversitemiz, gende bırakılan yılın değerlendirildiği 2022 Ocak ayı sıralamasında 200’den fazla ülkede değerlendirilmeye alınan 31 bin yükseköğretim kurumu arasından 2 bin 856'ncı sırada yer buldu. 2017 yılında 7 bin 37'nci sırada yer alan Üniversitemiz böylece 5 yılda dünya genelinde sıralamaya değer bulunan 4 bin 181 yükseköğretim kurumunu geride bıraktı.  Ayrıca Üniversitemiz URAP 2021-22 Dünya Sıralamasında 57 basamak yükselirken, Türkiye'den sıralamaya giren 112 yükseköğretim kurumundan biri oldu ve 30 üniversiteyi geride bıraktı.

 

 

“Kalite yolculuğumuz devam ediyor...”

 

 

Kalite kültürünü tabana yaymanın ve bunu sürdürülebilir kılmanın hedeflendiği Üniversitemizde. Sürekli gelişim anlayışıyla daha iyiye ulaşmak hedefleniyor. Bunun sonucunda Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Demeği tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından Mühendistik. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Programı akredite edildi ve Üniversitemizde akredite olan program sayısı 6 ya yükseldi. Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi ve Resim-iş öğretmenlikleri programlarında akreddasyon sürecinin saha ziyaretleri ise tamamlandı. Bunların yanı sıra Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olan Üniversitemiz. Türk Standartları Enstitüsü uzmanları tarafından yapılan incelemeyle yeniden belgelendirildi.

 

 

“Üreten Üniversite...”

 

 

Bölge temelli çatışmalarımızı projelerimiz ile de desteklemeye devam ediyor, proje sayılarımızı da her geçen gün arttırıyoruz. Bu doğrultuda Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal'ın yürütücülüğünde TÜBİTAK projesi ile Türkiye'de ilk defa ilkokul çağındaki çocuklar için bireyselleştirilmiş aktivite programı geliştirilecek. Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Ersin Yavaşın projesiyle ise korkuların altında yatan nedenler araştırılacak. TÜBİTAK tarafından desteklenen diğer bir projemiz ise Mühendislik. Mimarlık ve Tasarım Fakültesin¬den Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan'ın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek ve el becerisi çoklu sensörler ve yapay zekâ tabanlı sistemle değerlendirilerek el beceri performansına ilişkin detaylı analizler elde edilecek. Bölgemizin tarihini aydınlatan çalışmalarımız da kaldığı yerden devam ediyor. Bartın'da tahrip edilmiş bir alanda Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam başkanlığında yürütülen arkeolojik çalışmalar sonucunda günümüzden yaklaşık 5000 yıl öncesine dayanan Kalkolitik ya da Erken Tunç Dönemlerine ait kalıntılar tespit edildi

 

 

“Türk Sporuna değer katıyoruz...”

 

 

Bartın Üniversitesi olarak sporda yeni başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor. Bunlardan biri olan öğrencimiz Evin Demirhan Yavuz. Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar 50 kiloda altın madalya alarak Avrupa Şampiyonaları tarihinde birincilik kürsüsüne çıkan üçüncü Türk kadın sporcu oldu. Diğer bir öğrencimiz Burhan Akbudak. Grekoromen stil 82 kiloda Avrupa üçüncüsü olurken; mezunumuz Buse Tosun Çavuşoğlu ise Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında gümüş madalya almayı başardı. Bireysel ya da takım halinde başarı elde eden tüm öğrenci ve mezunlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle herkese esenlikler diliyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi Orhan Uzun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›