Bartın Üniversitesi öğrencileri Dünya Sağlık Gününde stant açtılar

Bartın Üniversitesi öğrencileri “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” dolayısıyla şehir merkezinde açtıkları stantta ziyaretçilere bilgiler vererek çeşitli sağlık ölçümleri yaptılar.
Bu haber 2022-04-08 16:46:12 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

Tansiyon ve şeker ölçümü yaptılar

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Arş. Gör. Feyza Demir’in akademik danışmanlığını yaptığı Sağlıklı Adımlar Kulübü tarafından “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” dolayısıyla Bartın şehir merkezine stant kuruldu.

 

 

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik’in de ziyaret ettiği stantta katılımcılara “Sağlıklı Bir Yaşam” sloganıyla çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Bartın İl Sağlık Müdürlüğünün destek verdiği etkinlikte çeşitli broşürler dağıtılarak ziyaretçiler üzerinde farkındalık oluşturulması hedeflendi.

 

 

7 Nisan Dünya Sağlık Gününü kutlayan Prof. Dr. Çelik, bir bilinç oluşturma amacıyla açılan stantta sağlıklı yaşamın önemi ile kronik hastalıklardan korunma hakkında bilgiler verildiğini söyledi. 

 

 

Çelik, “Sağlık alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı yetiştirme konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz bilimsel çalışmalarla insanlığa fayda sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızın diğer bir önemli kısmını da sosyal sorumluluk faaliyetleri oluşturuyor. Bu doğrultuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Demir ise “Sağlıklı Adımlar kulübüne üye hemşirelik öğrencileri ile Bartın İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde stant açtık. Gönüllü bireylere boy, kilo ölçümü, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü yapılarak toplum sağlığını yakından ilgilendiren kronik hastalıkların önemine vurgu yapıldı. Ölçümleri normal değerlerin üstünde veya altında olan bireylerin aile sağlığı merkezlerinden, toplum sağlığı merkezinden alabileceği hizmetlere ilişkin bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Ayrıca gönüllü öğrenciler tarafından toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik broşürler de dağıtıldı” dedi.

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›