2021 Yılı Faaliyet Raporu Meclis’e damga vurdu

Bartın Belediyesi Nisan Ayı Gündeminde tartışma konusu olan 2021 yılı Faaliyet Raporu toplantıya damga vurdu. AK Parti, MHP ve CHP Grubu arasında sataşmaların yaşandığı Meclis Toplantısında, gergin anlar yaşanırken 2021 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti ve MHP’lilerin ‘evet’, CHP Grubu’nun ise ‘ret’ oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu haber 2022-04-08 16:26:36 eklenmiş ve 305 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Meclis Üyelerinin eksiksiz katılımıyla olarak gerçekleştirilen toplantıda toplam 29 gündem maddesi görüşüldü.

 

 

2 oturum halinde yapılan toplantıda 29 madde görüşüldü. Meclis gündemindeki 26 yeni konu bulunurken, 3 madde ise Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen konuları içerdi.

 

 

Nisan ayı gündeminde ilave konularla birlikte 28 dosya ile ilgili yapılan görüşmelerde kararlar alınırken, bazıları ise ilgili komisyonlara gönderildi.

 

 

Komisyonlara üye seçimleri yapıldı

 

 

Toplantıda ilk olarak Encümen’e üye seçimi yapıldı. Encümene Üyeliğine Sanem Çöme Taşdemir, Turgay Kabakçı, Tuncay Maden ve Recep Ahmet Çavuşoğlu seçildi.

 

 

Ardından da sırasıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Plan ve Bütçe Komisyonuna, Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna, Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna, Tarım Komisyonuna, Kültür ve Turizm Komisyonuna ve Engelliler Sosyal Hizmet Komisyonuna üye seçimi yapıldı.

 

 

Yapılan oylamada;

 

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na; Turgay Kabakçı, Burhan Enes Gizli, Egemen Kemik, Kemal Gözen ve Ömer Kemal Çubukçuoğlu

 

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’na; Canan Çavuşoğlu, Secaattin Aykan, Tuncay Maden, Semih Kaptan ve Alkım Tan

 

 

Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonu’na; İlker Yıldırım, Emrah Ulupınar, Semih Kaptan, Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Ümran Bayraktar

 

 

Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonu’na; Hüseyin Gevrek, İlker Yıldırım, Semih Kaptan, Ufuk Kasap ve Halil Sami Karakaş

 

 

Tarım Komisyonu’na; Hüseyin Manav, Canan Çavuşoğlu, Kemal Gözen, Ufuk Kasap ve Recep Ahmet Çavuşoğlu

 

 

Kültür ve Turizm Komisyonu’na Sercan Durası, İsmail Hakkı Toscu, Necmi Balık, Egemen Kemik ve Ümran Bayraktar

 

 

Engelliler Sosyal Hizmet Komisyonu’na; Secaattin Aykan, Hüseyin Gevrek, Ufuk Kasap, Necmi Balık ve Halil Sami Karakaş seçildi.

 

 

2021 yılı Faaliyet Raporu tartışma konusu oldu

 

 

Ardından da gündemin dokuzuncu maddesinde bulunan 2021 yılı Faaliyet Raporu görüşmeye açıldı. Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında Meclis’e Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Manav başkanlık etti.

 

 

“Biz istiyoruz ki Bartın’a dokunan bir şey yapalım”

 

 

2021 Yılı Faaliyet Raporunun okunmasının ardından CHP Grup Başkanı Av. Ahmet Çavuşoğlu, CHP grubu olarak raporda gördükleri eksiklikleri dile getirmek için söz aldı. Bartın’daki sorunların çözümüne ilişkin olarak raporda kayda değer bilgiler göremediklerini ifade eden CHP Grup Başkanı Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

 

 

"Faaliyet raporunu okuduk ve çok da uzun sürmedi. Çünkü kitabın yüzde 80’i fotoğraf. Bunları zaten biliyoruz. Hepimiz Bartın’da yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki Bartın’a dokunan bir şey yapalım. 20 yıldan beri bir TOKİ Köprüsü dedik, başka köprü yapılmadı. Rutin işleri bırakarak trafik sorununu artık bir halledelim. Şiremirçavuş’taki lisenin arkasında hastane inşaatı var. Geçen yağmurda o liseye giden çocuklarımız ayağı yarı çamura batmış bir şekilde anayola ulaşmaya çalıştı. Belediye bu konuya lütfen bir el atsın.

 

 

“Trafik ve otopark sorunun nasıl çözüldüğünü görmedik”

 

 

Üretimin ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde ve Rusya ile Ukrayna Savaşında gördük. Oysa ki Belediyemizin tarıma, üretime ve çiftçiye yönelik hiçbir faaliyetini şu kitapta görmedik. Savunma da; ‘Biz büyükşehir belediyesi değiliz.’ Bu iş çok rahatlıkta Tarım Komisyonuna görevler verilerek yapılabilir.

 

 

Trafik ve otopark Bartın’da sorun… Ve faaliyet raporunda trafik ve otopark sorunun nasıl çözüldüğünü görmedik. Bartın artık adeta özel sektörün otoparkı haline geldi. 15 TL, 20 TL, 30 TL’lik otoparklar var ve aldı başını gidiyor. Tutabilmek mümkün değil. Biz geçen toplantıda Meclis Üyesi arkadaşımızın parti gözetmeksizin hazırladığı projeyi sunduk. Başkanımız da ‘Bende sorun yok. İktidarda sorun var’ dedi. Hadi hep beraber şu otoparkı yapalım. Bu bir çözümdür.

 

 

Pandemi dönemi geçirdik. Faaliyet raporunda yardımlar yapıldı. Bize göre bu yardımlar yeterli değil. Ben yardımların biraz daha açıklayıcı yapılması isterdim. Bartın Belediyesi’nin bütçesi şuanda İl Özel İdaresinin bütçesinden fazla. Bartın Belediyesi pandemi döneminde halkın istek ve arzularına daha çok dokunabilecek bir belediye durumunda. Bartın Belediyesinin gerçekten borcu yok. Çok daha ciddi yardımları yapabilir.

 

 

“Aktarma sorununa neden çözüm bulmuyorsunuz?”

 

 

Üniversite öğrencilerini artık para kapısı olarak görmekten vazgeçelim. Öğrenciden artık para kazanma yolunu bırakalım. Bu konuda biraz daha gerçekçi olalım. Halk Otobüsleri kan ağlıyor? ‘Günde 200-300 aktarma yapıyorum’ diyor. Aktarma sorununa neden çözüm bulmuyorsunuz? Mazot 10 TL’den 20 TL’ye çıktı. Halk Otobüsleri hala 4.5 TL’den yolcu taşıyor ve şimdi zam istiyorlar. Faaliyet raporunda üniversite öğrencilerine yönelik destekleri arttırıcı ve sorunları kalıcı şekilde çözecek bir proje görmedim.”

 

 

Balık: “CHP’den doğru ve istikrarlı bir öneri görmedim”

 

 

Çavuşoğlu’nun sözleri üzerine MHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, söz alırken CHP Grubu’nun bu eleştirilerine “Ben 13 yıldır Belediye Meclis Üyesiyim ve 2,5 yıldır da Belediye Başkan Yardımcısıyım. Halk Otobüsleri konusunu çözmek için uzun yıllar çaba sarf ettik. Bu sorun çözülürken de Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde çelişkili açıklamalar yaptı. Önce ‘Otobüs sayısı çok fazla’ dedi. Sonra ‘Bu otobüs sayısı çok az’ dediler. Yine önce ‘Çok kısa süreliğine çözüm önerisi getiriyorsunuz’ dediler. Sonra biz bunu 30 yıllığına çözeceğimizi ifade ettiğimiz zaman da ‘Bu çok uzun süreli bir anlaşma. Siz Halk Otobüslerini tekel haline getiriyorsunuz’ dediler. Bir grup bir konu hakkında öneri getiriyorsa bu tek ağızdan tek bir öneri şeklinde sunulmalı. Bu yüzden ben şu söylediklerine katılamıyorum. Halk Otobüsçü arkadaşlarımız kendince haklıdır. Her dakika bir sürü şeye zam geliyor. Zam da talep edecekler. Bu konunun daha fazla uzatılması gerektiğini düşünmüyorum. Bir öneriniz varsa bu istikrarlı olmalı ve tek ağızdan çıkmalı. Ben bu zamana kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nden doğru ve istikrarlı bir öneri gördüğümü söyleyemem. Belediyemiz birçok vatandaşımıza yardım yapıyor. Yardımların gizli yapıldığı yerler de var. Çünkü bunları açıklamak çok doğru değil. Pandemi döneminde Türkiye’deki taksileri, minibüsleri ve devlet araçlarını ilaçlayan ilk belediye belki de biz olduk. Diğer konularda da bütçemizden büyük bir pay ayırarak bunu da rahatlıkla gerçekleştirdik. Elbette ki istikrarlı ve mantıklı bir öneri varsa buna Meclis muhakkak karar verir. Mantıklı olanları da gücümüz yettiğince yapacağızdır” diyerek yanıt verdi.

 

 

Aykan: “Olumlu bir faaliyet olarak değerlendiriyoruz”

 

 

AK Parti Grubu adına da Belediye Meclis Üyesi Secaattin Aykan Faaliyet Raporu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

 

 

“2021 mali yılı tahmini gelir bütçesi 144 milyon TL. Gerçekleşen ise 175 milyon TL. Yani pandemiye rağmen gelir bütçesinde tahminden daha fazla gelir elde edildiği anlaşılıyor. Gelirin yüzde 22.21 oranında artığını görüyoruz. Gider bütçesi de 144 milyon TL tahmin edilmesine rağmen 143 milyon 578 bin TL gider olmuş. Bu da giderin kafa kafaya denk geldiğini, gelirin de arttığını görmüş oluyoruz. Tahakkuklara baktığımızda gelir tahakkukunun 178 milyon 146 bin TL olduğunu, giderin ise 114 milyon 270 bin TL olduğunu görüyoruz. Tahakkuklar arası gelir ve gider karşılaştırması yaptığımızda 63 milyon 773 bin TL fazlalık oluştuğunu görüyoruz. Bunu olumlu bir faaliyet olarak değerlendiriyoruz. Diğer konulara baktığımızda biraz önce komisyon üyeleri seçildi. Bu komisyonlarda da bizler harıl harıl çalıştık. Tabi gündem maddeleri dışındaki çalışmaları da komisyon üyeleri olarak hazırlar,  öneri şeklinde idareye de sunabiliriz. Geçen ay Ahmet Bey çok güzel bir çalışmayı hazırlayıp buraya getirdiler, tabi bu çalışma da komisyonlarda değerlendirilebilir. Ben komisyonların çok çalıştığını düşünüyorum ve daha da iyi çalışabiliriz.”

 

 

Manav: “’Siyaset yapmayalım’ deyip siyaset yapmak hoş olmuyor”

 

 

Faaliyet Raporunun görüşülmesi esnasında Meclise Başkanlık eden Hüseyin Manav da şöyle konuştu:

 

 

“Herkes kendi siyasi görüşleri doğrultusuna muhakkak görüşlerini burada dile getirecek. Buna saygı duyuyoruz. Lakin burada görüşlerimizi dile getirirken bir başka Meclis Üyesi arkadaşımıza ya da Meclisin tamamına sataşma yapılmasını da hiç etik ve doğru da bulmuyorum. Kendimden cevap vereyim, ben Meclisi gayet iyi takip ediyorum. Halk Otobüsleriyle ilgili burada 3 tane gündem maddesi var. Yardım yapılması, indirim-bindirim ve aktarma tarifelerinin görüşülmesi ve zam talebi. Necmi Bey burada görüşünü bildirdi. Siz de hem CHP grubu adına hem de Genel Kurula görüşünüzü muhakkak bildireceksiniz. Ancak hem ‘Siyaset yapmayalım’ deyip, hem de siyaset yapmak hoş olmuyor.

 

 

Her şeyi Belediyeden beklememek lazım

 

 

Ben bugüne kadar Cemal Başkanın burada herhangi bir Meclis grubunun önerisini ‘Reddediyorum’ dediğini görmedim. Burada her şeyi idareden beklememek lazım. İdare bazen bazı aksaklıkları görmemiş olabilir. Bizler hepimiz farklı gruplardan olsak da bu şehirde yaşıyoruz. Bazı projeler yaptık, Meclise sunduk ve Belediye bunları değerlendirip bir kısmıyla ilgili çalışma başlattı. Bir kısmıyla ilgili belki de hazırlığını yapıyor. Ama bize düşen şudur; her şeyi belediyeden beklemek yerine parti grupları olarak bir eksilik konusunda proje hazırlayıp da proje hazırlandığında bunun geri geleceğini ben düşünmüyorum. Bunu da 3 yıldır gözlemlemedim.”

 

 

AK Parti, MHP’den “evet”, CHP’den “ret” oyu

 

 

Yaşanan gerginliğin ardından 2021 Yılı Faaliyet Raporu için AK Parti ve MHP’liler ‘evet’, CHP Grubu’nun ise ‘ret’ oyu kullandı. Oy çokluğuyla kabul edilen raporla ilgili Manav, “Bu oylama sonucu Bartın Belediyesinin 2021 Faaliyet Raporu yeterli görülmüştür. İnşallah Belediye burada yapılan eleştirilerden kendi üzerine düşeni alır ve bundan sonraki çalışmalarına da bu yönde devam eder. Yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Cemal Akın’a, Belediye çalışanlarına ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Akın: “Bartın’ın küçük bir Kocaeli olacağını hep birlikte göreceğiz”

 

 

Faaliyet Raporunun onaylanmasının ardından tekrar oturuma geri dönen Başkan Cemal Akın da Meclis’teki eleştirilere yanıt verdi. Bartın Belediyesi’nin faaliyetlerinden de bahseden Başkan Akın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Meclisimizin önerileri için teşekkür ederim. Eleştirileri de alıyoruz tabi. Fotoğraf koymasak ‘niye koymadınız’ diyorlar, koysak ‘niye koydunuz’ diyorlar. Biz o günkü şartlarda İmar Komisyonunda 70 milyon metrekare Bartın’da imar yaptık. Bana ‘Başkan seçimi alamazsın’ dediler. Filyos Projesi hayata geçiyor. Burada 9 bin kişi çalışacak. Organize Sanayi Bölgesinde 6 fabrikanın yeri verildi ve orada da 4 bin kişi çalışacak. Bartın’ın küçük bir Kocaeli olacağını hep birlikte göreceğiz. Bunun için benimde imar çalışması yapmam lazım. Bu iş sadece 7 yıl sürdü. Ya Cemal Akın ya da Bartın’dı. Ben ‘Bartın olacak’ dedim. Bunun için bu planı yaptık. Bunun için bu planı yaptık. Bu planı yaparken de trafiği, villaları, çok katlı binaları, sanayi bölgesini düşündük. Evet, köprü yapılmadı ama bu planın içerisine 15 tane köprü koyduk.  Karşısına da yolları koyduk. Bizim dönemimizde 18 uygulaması yapmak mecburi değildi. 2019’da ise bütün Türkiye’de şu anda 18 uygulaması geçerli ve bunun yapılmadığı hiçbir yerde bina yapılamaz. Bu 15 köprüden bir tanesi TOKİ Köprüsüydü, 2 tane yaya köprüsü yaptık, 12 tanesi de araç köprüsü. Bartın’da 4 milyon metrekare 18 uygulaması şuanda bitmek üzere.

 

 

“Trafik sorunu için imarların yapılması gerekiyordu”

 

 

Bartın’da 1970 yılından beri devam eden 9 tane hisseli parsel bölgesi vardı. 5’i bitti. Öbürküler de şuanda kadastroda. Trafik sorununa çözüm bulunmak için bu imarların yapılması gerekiyordu. Bartın’da 27 tane yere otopark izni verdik. Bir tane yerimiz var, oraya da kapalı otopark yapmak istedik. Yapmadığımız zaman orası 200 araba, kapalı otopark yaparsak da 100 araba alıyor. Bunu da çok düşündüm. Paramız da var.

 

 

Şiremirçavuş’ta lisenin oradaki yola 3-4 sefer asfalt yaptık. Ama orada bir hastane inşaatı devam ediyor. Yolu yapıyoruz ama ikinci günü yol yeniden batıyor. Biraz daha havalar düzelince önce statik daha sonra da sıcak asfalt yaparız.

 

 

“Bize kanuna uygun öneri getirin biz de yapalım”

 

 

Tarım Komisyonuna gelince bende tarımdan gelen bir insanım bütün desteği vereyim. Tarım Komisyonunu niçin kurduk, bize kanuna uygun öneri getirin biz de yapalım.

 

 

Yardım paketlerine gelince, biz sadece gıda dağıtmıyoruz. Sosyal Hizmet Merkezi kurduk. Bir yere yardım götürmeden önce orada bir araştırma yapıyoruz, çünkü yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine hakkaniyetli gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeteri kadar yardım veriyoruz. Yeri geliyor evlerin içine gelinceye kadar donatıyoruz. Yakacak veriyoruz. Pandemide yapamadık ama şimdi yavaş yavaş yapmaya başladık ev temizliği ve kişisel bakım da yapıyoruz.

 

 

“Halk Otobüsü arkadaşlarımız bunu 30 yıl istedi”

 

 

Özel Halk Otobüslerinin sıkıntısı var, zaten bunu da Meclis’e tekrar getirdiler. Bütçeye göndereceğiz. Bunu değerlendirecekler. Öğrenci kardeşlerimize de desteğimizi veriyoruz. 30 yıl meselesine gelince. Halk Otobüsü arkadaşlarımız bunu böyle istedi. Şikayet eden mi var?

 

 

Gelecek nesillere eser bırakmamışız. Valla görmek başka bir şey, bakmak başka bir şey. Bakarsın göremezsin. Ben Avrupa Birliği Projesi yaparak kanalizasyon arıtmayı yapabilmek için 100 sefer AB Proje Dairesine gittim. Bartın’da su yoktu. Allah nasip etti ve bulduk. Bunu görmezseniz ben ne diyeyim. Doğalgaz için 400 bin kilometre yol yaptık. 5 sene de bunu yaptık. Biz göreve geldiğimizde bu memleketten kül toplama parası alınıyordu. İlk Mecliste bunu kaldırdık. Yapacağımız daha birçok hizmet var ve bunu da beraber yapacağız.”

 

 

Ardından da gündemin onuncu maddesinde yer alan 2021 yılı Denetim Raporu okunarak, Meclis Üyelerine bilgi verildi.

 

 

Halk Otobüslerinin talepleri komisyonlara havale edildi

 

 

Gündemin on birinci maddesinde yer alan Özel Halk Otobüsleri gelir desteği talebi değerlendirildi. İlgili madde Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.  Gündemin on ikinci maddesinde yer alan Özel Halk Otobüslerinde aktarma ve ücretsiz kartların değerlendirilmesi talebi Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

 

 

Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan mahkeme dosyasının temyizi hakkındaki konu değerlendirildi. Söz konusu maddenin Mayıs Ayı Meclis Toplantı Gündeminde değerlendirilmesine karar verildi.

 

 

11 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi

 

 

Ardından da gündemin on dördüncü maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Karaköy Mahallesi, tapuda 1276 ada, 212 numaralı parselin satış talebi, gündemin on beşinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 101 ada, 29, 30, 31 numaralı parsellerin satış talebi, gündemin on altıncı maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 101 ada, 32 numaralı parselin satış talebi, gündemin on yedinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Esentepe Mahallesi,  tapuda 935  ada, 3 ve 4  parsel numaralı taşınmazların bedelsiz olarak Maliye Hazinesine devri talebi, gündemin on sekizinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Karaköy Mahallesi, tapuda 919 ada 101 numaralı parselin satış talebi, gündemin on dokuzuncu maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Gecen Mahallesi, tapuda 132 ada, 30 parsel numaralı taşınmazın üzerinde bulunan yapının 2. katının dini tesis amaçlı kullanılmak üzere İl Müftülüğü’ne tahsisi talebi, gündemin yirminci maddesinde yer alan Karaköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, tapuda 1635 ada, 2 parsel no.lu taşınmaz üzerinde “kültürel tesis” amaçlı nazım ve uygulama imar plan değişikliği talebi, gündemin yirmi birinci maddesinde yer alan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 4 ada, 117 parsel ile 4 ada, 283 ve 303 parsel nolu taşınmazlarda nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar plan değişikliği talebi, gündemin yirmi ikinci maddesinde yer alan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1 ada, 69 parsel nolu taşınmazda nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliği talebi, gündemin yirmi üçüncü maddesinde yer alan Bartın İli, Merkez İlçe, Bartın Çayı ve Çevresi Nitelikli Doğal Koruma Alanına İlişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve gündemin yirmi dördüncü maddesinde yer alan Belediye hizmetlerinin yapılabilmesi için Bartın Belediyesi Mücavir Alan Sınırlarına bitişik olan Çeştepe Köyü’nün ve Esenyurt Köyü’nün mücavir alana alınması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

 

 

Komisyonlardan gelen 3 madde kabul edildi

 

 

Gündemin yirmi beşinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Demirciler Mahallesi, tapuda 1968 ada, 8 numaralı parselin satış talebi kabul edildi. Gündemin yirmi altıncı maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 221 ada, 2 parsel nolu taşınmazın bulunduğu alandaki otopark alanı içerisinde trafo yeri ayrılmasına ilişkin olarak hazırlanan Nazım ve Uygulama imar planı değişikliği talebi ilgili komisyon raporu doğrultusunda değerlendirildi.  Gündemin yirmi yedinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kırtepe Mahallesi, tapuda 145 ada, 54 numaralı parselin satış talebi kabul edildi.

 

 

2 adet ATV ve 2 adet römork alınacak

 

 

27 gündem maddesinin değerlendirilmesinin ardından gündeme sonradan ilave edilen 2 maddenin görüşülmesine geçildi. Gündemin yirmi sekizinci maddesinde yer alan 2 adet ATV ve 2 adet römork alımı talebi kabul edildi.

 

 

Gündemin yirmi dokuzuncu maddesinde yer alan Özel Halk Otobüslerinin yolcu taşıma ücretlerine zam talebi Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

 

 

Meclis’e ara verilerek 23.madde görüşüldü

 

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen gündemin yirmi üçüncü maddesinde yer alan Bartın İli, Merkez ilçe, Bartın Çayı ve Çevresi Nitelikli Doğal Koruma Alanına İlişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Meclise ara verilerek, komisyonda değerlendirildi.

 

 

Komisyonda yapılan görüşmeler sonrası Bartın Belediye Meclisi 2. oturumunda gündemin 23.maddesi kabul edildi.

 

 

Son olarak da Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısının 5 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da yapılması karara bağlanarak, toplantı sonlandırıldı.

 

 

“Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum”

 

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, Belediye Başkan Yardımcılarımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Belediye Meclisi AK Parti MHP CHP Faaliyet Raporu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›