Oruçlarını -250 metrede madencilerle açtılar

Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özkaya ve AK Parti Teşkilat üyeleriyle birlikte Amasra TTK -250 kotunda maden işçileriyle oruç açtı.
Bu haber 2022-04-07 10:47:33 eklenmiş ve 140 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde çalışan madencilerle iftarda bir araya geldi.

 

İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özkaya ve AK Parti Teşkilat üyelerinin de katıldığı iftar programında Amasra TTK -250 kotunda maden işçileriyle oruç açıldı.

 

Eksi 250 metrede işçilerle aynı sofrayı paylaşan Vali Güner ve Başkan Kalaycı, iftarın ardından da madenilerle birlikte çay sohbeti yaptı.

 

Amasra’da yerin metrelerce altında, alın teri dökerek emek mücadelesi veren maden işçileriyle iftarda bir araya gelen Vali Güner; bütün madencilere kazasız belasız hayırlı çalışmalar diledi.

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da iftar programı sonrasında yaptığı açıklamada; “Taşkömürü madenlerimiz bölgemiz için çok önemli. Uzun yıllar bölgenin ekonomisine yön veren maden ocaklarımızda çalışan maden emekçilerimizin iftar sonralarına misafir olduk. Bizleri bu manalı iftar sofrasında misafir ettikleri için hepsine teşekkür ederiz. Maden işçilerimiz bir yandan ülke ekonomisine katkı sağlarken, bir yandan da yerin metrelerce altında ibadetlerini aksatmadan yapmaya çalışıyor. Bu yüzden kazandıkları para analarının ak sütü gibi helaldir. Yüce Allah’ımız hepsine buradan kazasız bir şekilde emekli olmayı nasip etsin. Memleketimize ve ülkemize de huzur, mutluluk ve istikrar nasip etsin” dedi.

 

Kalaycı’nın Ramazan’ın ilk günü madencilerle buluşmayı planladığı, ancak Ramazan ayının ilk gününün hafta sonuna denk gelmesi ve işçilerin tatilde olması nedeniyle buluşmanın Salı gününe alındığı öğrenildi.

 

Yerin yüzlerce metre altındaki kömürlerin yeryüzüne çıkarılmasında baş rolde olan madenciler, iftarını yaptıktan sonra dua ederken maden ocağındaki mesailerini sürdürdü.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valisi Sinan Güner AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı madenciler iftar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›