Tunç’tan Özdağ’a tepki!

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Bartın’daki Suriyelilerle ilgili skandal ifadelerini yalanladı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Yalan ve dezenformasyonu meslek haline getirmişsiniz” dedi. Bu tür paylaşımların 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesindeki “Kamu Barışına Karşı Suçlar” bölümünde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçunun en tipik örneklerinden biri olduğunu ifade eden Tunç, kamu adına Cumhuriyet Savcılığı’nın resen soruşturma başlatması ve sorumlular hakkında cezai yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.
Bu haber 2022-04-06 11:03:26 eklenmiş ve 240 kez görüntülenmiştir.

 

“Yalan ve dezenformasyonu meslek haline getirmişsiniz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’a 15 bin Suriyeli geldiği yönündeki söylemlerin ardı arkası kesilmezken AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Bartın’daki Suriyelilerle ilgili skandal ifadelerini yalanladı.

 

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın resmi sosyal medya hesabından “Değerli Türk kamuoyu, aşağıda bulunan paylaşım bir süredir sosyal medyada dolaşıyor. Zafer Partisi olarak bu tür haberlerin bazen bilinçli tahrikler olduğunu bildiğimiz için önce araştırdık. Bilgi doğru. Önümüzdeki günlerde bu konuda başka bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız” ifadeleri ile yaptığı paylaşımda, şu postu ekledi; “SURİYELİ GÖÇMENLERE KARŞI CEPHE ALINMASI AMACI İLE YAPILAN BİR POST DEĞİLDİR. !!!! Son 1 aydır çok küçük bir il olan Bartın'a 15 bin Suriyeli 1 günlüğüne geldi. Şehre gelen Suriyelilerin hepsi servis ile valiliğe geçtiler. Oradan ikamet alıp, emniyet yabancılar şubeye geçip onaylattılar ve indikleri gün geri İstanbul’a ve Ankara'ya geri döndüler. Ayrıca her ile gelen Suriyelileri yönlendirmesi için birer Suriyeli temsilci yerleştirildi. Bizzat kendim konuştum temsilci ile ve bana söylediği bu gel git işlerinin en az 3 ay daha süreceğini söyledi ki, bu nereden baksanız 100 bin kayıtlı seçmen demek bu küçük şehir için. Göç idaresi başkanlığı kişi başına gidiş dönüş sadece 600 lira bilet parası ve 2000 lira aile günlük yol harcırah ücreti ödeme yapıyor, yola çıkmadan önce Suriyeli Türk vatandaşlara. Amacım burada Suriyelileri küçük görmek yada büyük bir tehlike iş gibi lanse etmek değil. Adam 2023 seçimlerine gümbür gümbür, sinsi sinsi ve senin benim paramı dağıtarak hazırlanıyor. Bilin istedim.”

 

 

Tunç, Özdağ'ı mantığa davet etti

 

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma cevap veren AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, “Yalan ve dezenformasyonu meslek haline getirmişsiniz. 15.000 Suriyeli aynı gün merkez nüfusu 80 bin olan Bartın’a yüzlerce otobüs ile girecek, kayıtları yapılıp çıkacak ve bundan kimsenin haberi olmayacak öyle mi? ‘Araştırdık, doğru’ diyorsunuz bir de. Biraz mantıklı olun” ifadelerini kullandı.

 

 

“Dezenformasyon amaçlı yalan haberden ibaret”

 

 

Ardından da “dezenformasyon amaçlı yalan haberlere itibar etmeyiniz” diyerek yine sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Tunç, “15 Bin Suriyelinin 1 günlüğüne Bartın’a gelip ikamet aldıkları ve harcırahlarını devletin karşıladığı yönündeki paylaşımlarda ifade edilen hususlar gerçek dışıdır. Bartın’da geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 458’dir. Bu tür haberler, dezenformasyon amaçlı yalan haberden ibarettir, bu haberi yayanlar da Prof veya siyasetçi gibi görünür ancak onların gerçek unvanı ‘yalancı’dır. Yalancılara itibar edilmez. Yalan ve dezenformasyonu meslek haline getirenleri Bartın halkı tanımış oldu.

 

 

“Yalancıların attıkları çamur ellerine bulaştı”

 

 

15 bin Suriyeli aynı gün merkez nüfusu 80 bin olan Bartın’a yüzlerce otobüs ile girecek, kayıtları yapılıp çıkacak ve bundan kimsenin haberi olmayacak öyle mi? ‘Araştırdık, doğru’ diyorsunuz bir de. Biraz mantıklı olun. Bu tür yalan paylaşımları sürekli yapanlar, Bartın’ı da kötü emellerine alet etmeye çalışınca bunların ne olduğunu, hükümeti karalamak için ne tür alçaklıklara başvurduklarını Bartın halkı görmüş oldu, yalancıların attıkları çamur ellerine bulaştı.

 

 

“Cezai yaptırım uygulanmalı”

 

 

Bu tür yalan haber ve dezenformasyon amaçlı paylaşımları yapanlar hakkında gerekli hukuki işlem yapılmalıdır. Ayrıca Sosyal Medya mecralarının bu yalancıların cirit attığı bir mecra olmasını önlemek için gerekli yasal düzenleme ihtiyacı da ortada olup, bu konudaki çalışmalar da devam etmektedir. Bu tür paylaşımlar 5237 sayılı TCK’nın 216. Md. ‘Kamu Barışına Karşı Suçlar’ bölümünde düzenlenen ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ suçunun en tipik örneklerinden biridir. Kamu adına Cumhuriyet Savcılığı resen soruşturma başlatmalı ve sorumlular hakkında cezai yaptırım uygulanmalıdır.”

ETİKETLER : Suriyeli Yılmaz Tunç AK Parti
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›