Kanser tarama çalışmaları ödüllendirildi

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla Bartın’da Serviks Kanseri, Kolorektal Kanseri ve Meme Kanseri taramalarında en fazla tarama çalışması yapan aile hekimleri ile Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına ödül ve teşekkür belgesi verdi.
Bu haber 2022-04-06 10:56:19 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.

 

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarına ödül ve teşekkür belgesi

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında ilimizde görev yapan ve 2021 yılı verilerine göre, kanser tarama çalışmalarında en yüksek oranlara sahip aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına  teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.

 

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada; “Kanser, hem dünya hem ülkemizde ölüm nedenleri arasında kardiyovasküler hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları; tarama ve erken tanı, kanser, herhangi bir komorbid durum için tedavi sırasında ve sonrasında bakım sağlamaya ve yaşamın sonunda palyatif bakım sunmaya kadar kanser süreci boyunca önemli rollere sahiptirler. Pandemiye rağmen erken teşhis için vatandaşlarımızın kanser taramalarını aksatmadan takip eden tüm Aile Hekimliği Birimlerimize teşekkür ederiz” denildi.

 

 

2021 Yılı Serviks Kanseri Taramalarında hedef nüfusunun yüzde 78’ni tarayan ve aynı zamanda biriminde en çok HPV testi alan; Kumluca 6 Nolu Aile Hekimliği Birimi’nde görevli Dr. Musa Soyvural ve Ebe Engin Kaya’ya ödülleri İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Cebeci tarafından takdim edildi.

 

 

2021 Yılı Kolorektal Kanseri Taramalarında hedef nüfusunu yüzde 68’ni tarayan Gölbucağı 18 Nolu Aile Hekimliği Birimi’nde görevli Dr. Abdullah Kazım Arı ve Hemşire Hatice Arı’ya da ödülleri İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Selma Kaynak tarafından takdim edildi.

 

 

2021 Yılı Meme Kanseri Taramalarında hedef nüfusunun yüzde 49’nu tarayan Kemerköprü 14 Nolu Aile Hekimliği Birimi’nde görevli Dr. K. Buket Güler ve Hemşire Nur Tümra Akduman’a da ödülleri Şehit Cem Kanbur Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Elif Çelik tarafından takdim edildi.

 

ETİKETLER : Bartın Kanser Haftası İl Sağlık Müdürlüğü Kanser tarama
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›