Mimoza Yaşam Merkezi hizmete açıldı!

2020 yılında açılan Hürriyet Yaşam Merkezi’nin ardından 8.yaşam merkezi Mimoza Parkı’na inşa edildi. Hizmete giren 8. Yaşam Merkezi olan Mimoza; çeşitli kurslara, özel gün etkinliklerine, eğitim faaliyetlerine, sivil toplum kuruluşları etkinliklerine ve birçok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak.
Bu haber 2022-04-04 12:17:28 eklenmiş ve 289 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, görev yaptığı 13 yıllık süreçte ilklere imza attı. Bartın’ı yaşam merkezleriyle tanıştıran Akın, 2019-2024 yıllarını kapsayan yeni dönemde Yaşam Merkezi Projelerini uygulaya devam ediyor. 2020 yılında açılan Hürriyet Yaşam Merkezi’nin ardından 8.yaşam merkezi de Mimoza Parkı’na inşa edildi.

 

 

Yeni dönemde 2 yaşam merkezi hizmete alınırken, Gölbucağı Mahallesi’nde de çalışmalar devam ediyor. Daha önce Yalı, Elmalık, Cumhuriyet, Kavallar, Kavaklı, Şiremirçavuş ve Hürriyet Yaşam Merkezlerini ilimize kazandıran Bartın Belediyesi son olarak da Demirciler Mahallesi 482.Sokak’ta Mimoza Yaşam Merkezi’ni 1 Nisan 2022 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilen törenle hizmete açtı.

 

 

Hizmete giren 8. Yaşam Merkezi olan Mimoza; çeşitli kurslara, özel gün etkinliklerine, eğitim faaliyetlerine, sivil toplum kuruluşları etkinliklerine ve birçok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak.

 

 

“Şehrimize hayırlı uğurlu olsun”

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, insan odaklı kaliteli hizmet anlayışıyla, vatandaştan aldıkları destekle var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

 

 

Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “2015 yılında başlatmış olduğumuz yaşam merkezleri projelerimiz devam ediyor. Bu kapsamda da Yaşam Merkezlerimize bir yenisini daha ekledik. Demirciler Mahallesi’nde bulunan Mimoza Parkı’nda yaşam merkezimizin yapım çalışmalarını tamamladık. 4 bin metrekarelik alanda hayata geçen projemizin içerisinde kültürel ve sosyal etkinlikler, özel gün etkinlikleri ve çeşitli kurslara ev sahipliği yapacak olan 160 metrekarelik yaşam merkezi, çocuk oyun parkı, spor aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Yine bu çalışmaların yanı sıra Gölbucağı Yaşam Merkezi’nde çalışmalar devam ederken, Bartın Belediyesi Dinlenme Evi’nde de yaşam merkezi gibi hizmet veriliyor. Bu tür hizmetler büyük önem veriyoruz. Çalışmalarımızda emek veren tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“Güzel bir yeşil alanı daha şehrimize kazandırmış olacağız”

 

 

Devam eden projelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Hürriyet Mahallesinde mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan 113 bin metrekare alanda başlattığımız KöyPark projemizin çalışmaları devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden buyana çok sayıda park alanını halkımızın hizmetine sunduk. 2009 yılından itibaren Yalı Sevgi Parkı, Belediye Bahçesinin düzenlemesi, Gazhane Kültür Parkı projesi, 21 bin metrekare alanda birçok sosyal donatıyı içinde barındıran Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı, Ali Baysal Parkı ve VefaPark gibi projeleri ilimize kazandırarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Son olarak da KöyPark Projemizle ilgili çalışmaları yürütüyoruz. İçinde birçok sosyal donatıyı barındıran bu güzel projemiz ile güzel bir yeşil alanı daha şehrimize kazandırmış olacağız.

 

 

“5 katlı kültür ve sanat merkezi inşa ediyoruz”

 

 

Kültür ve sanat şehri Bartın’a yakışan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kırtepe Mahallesi’ndeki eski Hava Lokali’nin olduğu 2 bin 70 metrekarelik alanda hazırladığımız Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Projemizin yapım çalışmaları devam ediyor. 5 katlı olarak hazırlanan projemizin içerisinde kurs alanları, sergi alanları, ibadethane, kafeterya, konferans salonu, tiyatro eğitim salonu, halk oyunları salonu ve müzik atölyeleri olacak. Bu projemizin içerisinde Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi de yer alacak. Büyük önem verdiğimiz bu çalışma ile Bartın’ın yerel belleği oluşturulacak. Kentin yerel arşivi ve kültürel mirasını bünyesinde bulunduracak olan kütüphanede yerel kültürel mirası yansıtan her türlü yazılı ve görsel materyaller araştırmacılarla paylaşılacak. Bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapacak, kentlilik bilincine katkı sağlayacak olan bu kütüphane Bartın’ın yerel arşivine sahip olacağı gibi Bartın’a ilişkin tüm tarihi dokümanları da içinde barındıracak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu projeyi de hayata geçiriyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın Mimoza Parkı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›