“Farkındayız, farklılıklarımızla bir aradayız”

Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü (BOED-DER SK) Derneği tarafından “Farkındayız, Farklılıklarımızla Bir Aradayız” etkinliği düzenlendi.
Bu haber 2022-04-01 11:45:06 eklenmiş ve 283 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Kültür Müdürlüğü binasında gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Başkanı Berna Şengün, destekleri için Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür etti.

 

 

“Büyük hassasiyet içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük”

 

 

Şengün’ün ardından ise Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konuşma gerçekleştirdi. Akın konuşmasında şunları kaydetti:  “ Öncelikle bu güzel ve anlamlı etkinlikte emeği geçen Dernek Başkanı Sayın Berna Şengün nezdinde programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yaratılanı severiz Yaradan dan  ötürü. Bartın Belediyesi olarak bu anlayışla sulh içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye Başkanlığı görevinden önce 2000 yılında Umut Okulunun derneğinde bulundum. Burada dernek başkanı ve yönetimiyle birlikte 5 yıl hizmet verdik.  Dernekte görev aldığım süre zarfında yapılan hizmetlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anladım. Daha sonra ise Bartın Belediye Başkanlığı görevine seçildim. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren de büyük hassasiyet içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. İlk olarak Yalı Bölgesi’ne Umut Kafe’yi inşa ettik.

 

 

“Festivalde yeteneklerini sergileme imkanı buldular”

 

 

Bir diğer çalışmamız ise Bartın Belediyesi Ritim Kurusuydu. Şamil Karakaş Hocamızın nezdinde Ritim Kurusu kurduk. Engelli kardeşlerimize burada müzik eğitimi veriliyor. Kardeşlerimiz çok başarılı çalışmalara imza atarken geçtiğimiz yıllarda Çilek Festivalinde sahne alarak yeteneklerini sergileme imkanı buldular. Buda bizim çok önemsediğimiz bir çalışmaydı.

 

 

“Engelsiz sanat evimizden 55 kardeşimiz buradan faydalanıyor”

 

 

Daha sonra ise büyük önem verdiğimiz Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi Projesi için start verdik. Bu projemizi de 1929 yılında mezbaha binası olarak yapılan, uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi eski mezbaha binasında gerçekleştirdik. 180 metrekare kapalı alanı olan bu binamızı en iyi şekilde restore ederek Otizmli ve Engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İşin uzmanı 4 kardeşimizi buraya istihdam ettik. Şuanda 55 kardeşimiz buradan faydalanıyor. Bartın Belediye olarak burada eğitim alan kardeşlerimiz ne isterlerse yapmaya gayret ediyoruz.

 

 

“Engelsiz belediye bayrağını belediye binamıza diktik”

 

 

Belediye Başkan Yardımcımızın Başkanlığında kurmuş olduğumuz Bartın Belediyesi Engelsiz Timi ile çalışmalarımızı büyük hassasiyet içerinde sürdürüyor,  Otizmli ve Engelliler vatandaşlarımızın tüm isteklerini hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu kapsamada da geçtiğimiz hafta Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından Engelsiz Belediye Bayrağı gönderildi. Bayrağımızı belediye binamıza diktik.  Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri oldukları bilinciyle, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleşeceğini düşünüyor, çalışmalarımıza da bu yönde devam ediyoruz. Dernek Başkanı Sayın Berna Şengün nezdinde programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimiz sunuyorum.”

 

 

Programında devamında ise Halk Oyunları Gösterileri, Ney Dinletisi, Semazen Gösterisi, Engelsiz Anneler Halk Oyunları Gösterisi ve  Engelli Annelerinin konuşmaları gerçekleştirildi.

ETİKETLER : BOED-DER SK Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›