İl Göç Kurulu Toplandı

Bartın Valisi Sinan Güner, düzenli ve düzensiz göçün Türkiye ve İlimiz açısından önemine değinerek olası risklerin belirlenip kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve düzensiz göç konusunda yabancılara yönelik yapılan işlemlerde hassas davranılması gerektiğini vurgularken yabancılara ait parmak izi ve biyometrik verilerin kayıt esnasında alınmasının önemli olduğunu belirtti.
Bu haber 2022-04-01 10:43:09 eklenmiş ve 161 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın İl Göç Kurulu Toplantısı, Vali Sinan Güner başkanlığında yapıldı.

 

 

Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Miraç Akbulut, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Ofluoğlu, ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile temsilcileri katıldı.

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güner, düzenli ve düzensiz göçün Türkiye ve İlimiz açısından önemine değinerek olası risklerin belirlenip kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasını, düzensiz göç konusunda yabancılara yönelik yapılan işlemlerde hassas davranılması gerektiğini, yabancılara ait parmak izi ve biyometrik verilerin kayıt esnasında alınmasının önemli olduğunu ifade etti.

 

 

Ardından İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Ofluoğlu tarafından Suriye’deki iç savaştan kaynaklanan kitlesel göçün ve Afgan göçünün ülkemizdeki ve ilimizdeki düzensiz göçe etkileri, ilimizde düzenli ve düzensiz göçle mücadele konusunda alınan tedbirler, ilimizde yabancılara yönelik devam eden Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Projesi ve istatistiki verilerle 2021 yılı değerlendirmeleri hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

 

 

Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu ile yabancılarla toplumun uyumuna ilişkin genel değerlendirmenin yapıldığı toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Sinan Güner İl Göç Kurulu Toplantısı Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›