IFAD Ekibi Bartın’da inceleme yaptı

Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinin kapsama alındığı IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) ile ilgili olarak uygulanabilecek projelerin hazırlanması ve uygulanması hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve çekimler yapmak amacıyla Barkaçboz, Özbaşı ve Kirsinler köyleri ziyaret edildi.
Bu haber 2018-11-07 16:28:22 eklenmiş ve 309 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Ziyarete İl Müdürü Abdulsetter Bayram, İFAD Bakanlık temsilcisi Nejla Furtana, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürleri, teknik personel, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Söz konusu ziyarete ilişkin açıklamada bulunarak bir değerlendirme yapan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “Tarım ve Orman Bakanlığımızca; Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenen ilçe bazlı gelişmişlik endeksleri dikkate alınarak; dağlık alanlarda, parçalı, küçük arazilere sahip, dezavantajlı coğrafik koşullarda yaşayan üreticilerimizin değer zinciri geliştirmek, sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi yoluyla ekonomik çeşitliliği destekleyerek gelirlerini artırmak, yaşam standartlarını yükselterek kırsal yoksulluğu azaltmak amacıyla Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinin genelde dağlık kesimlerinde yaşayan üreticilerimiz için bir kırsal kalkınma projesi uygulanacaktır. Bu kapsamda yerinde tespit ve gözlemler yapmak amacıyla İlimizde Merkeze bağlı Bakraçboz, Özbaşı köyleri ve Ulus İlçesine bağlı Kirsinler köyüne gidilerek köy ziyaretleri gerçekleştirilmiş, köylerde muhtar ile üreticilerle röportaj ve görüşmeler yapılarak proje hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Tespit ve gözlemler amacıyla köy semalarında dron uçurulup, uygulanabilecek alt projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman Müdürlüğü İFAD
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›