“‘Başkanı aday bile göstermeyecekler’ diye bekleyenler varmış”

Belediyeciliğin bir gönül ve hizmet işi olduğunu ifade eden Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, adaylığıyla ilgili de ilk kez EYBEY Medya’ya konuşarak “Belediye işi, memleket işi gönül işidir. Eğer buna seçim işi diye bakarsak bu işler yürümez. O nedenle bizim işimiz gönül işidir. Seçim hiç sorun değil, biz yola çıkarız, halkımıza sorarız, eğer nasipse olur. 5 seneliğine Belediye Başkanlarına görev verilir. Önümüzdeki 5 sene için de eğer aday olursam ki aday olmayı düşünüyorum ne yapmışsam ama nasip Partimizin takdiridir. Ama ‘Başkanı aday bile göstermeyecekler’ diye bekleyenler varmış. Onlara da selam gönderiyorum. Ben Ulus’a hizmet ettiğim, Allah da bana nasip ettiği sürece biz hizmete devam ederiz. Bu can bu bedende, hizmet gönlü de ben de olduğu sürece biz karşılık beklemeden çalışmaya devam edeceğim” dedi.
Bu haber 2022-03-30 13:55:41 eklenmiş ve 473 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, EYBEY Medya’nın sosyal medya hesaplarından yayınlanan “Enine Boyuna” programına katılarak Mustafa Ahmet Oktay’ın sorularını yanıtladı.

 

 

Ulus’ta devam eden çalışmaları anlatan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, ekoturizm çalışmalarına öncelik verdiklerini vurgularken şunları söyledi:

 

 

“Ulus’ta şuanda biliyorsunuz bir ekoturizm bizim öne aldığımız en önemli yatırımımız. Bacasız fabrika diyorum ben. Ulus’ta şu anda önümüzde turizm anlamında en önemli yatırımımız Ulus Doğa Park Oteli kazandırdık şuanda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ulus Doğa Park yetmiyor. Çünkü Ulus’a insanların bir turizm amaçlı gelmeleri gerekiyor. Zaten bir gurbetçilerimiz var, ana, baba, toprak hasretiyle memleketlerine akın akın geliyorlar. Ama bizim asıl gelir elde edeceğimiz bir başka konuda Doğa Kenti Ulus yani bu güzel destinasyonda bu tabiatın güzel bahşettiği güzelliklerin insanların ziyaret etmelerini sağlamamamız gerekiyor. Bu konuda da Ulusta önemli yatırımlarımız var şu anda su oyunları parkımız ve yüzme havuzumuz bitti. Nisan-Mayıs ayında hava sıcak olursa açacağız.

 

 

“Ulus, doğa turizm alanında önemli bir yere gidiyor”

 

 

Macera parkımız Nisan ayında tamamlanacak, altta bir at binme alanımız var o da tamamlanıyor, tabi bu değil bir tek bizim Ulus’ta ekoturizm, bir de Doğa Hayatı Genel Müdürlüğünün, Tarım Orman Bakanlığının, Küre Dağları İl Müdürlüğünün bir yatırımı var Ulusta, bir değil birkaç tane yatırımı var. Bir tanesi Yukarıalpu seyir terası, zipline orada yine piknik alanları ve güzel bir destinasyon orada bir düzenleme var oranın da işletmesini Ulus Belediyesi olarak biz talip olduk ve orada 500 metrelik bir zipline var. 3 tane durağı var toplamı 500 metrelik bir zipline bu bölgede yok. Var fakat bu büyüklükte yok. Şu anda zipline orada 3 katlı seyir terası kapalı alanıyla oraların işletmesini Belediye olarak biz üstlendik. Doğa Park Otel işletecek. Yine Ağa köyünde bir Doğa Müzesi yine orada bir küre dağları merkezi oluşturuluyor. Buralarla beraber, daha önce yapılmış yatırımlarımızla Kemerlibağ arası seyir terası ve düzenlenmesi onun yanında Ulukaya Şelale’sinin üstüne yapılan seyir terası bunlarla falan bir araya geldiğinde Ulus’ta doğa turizm anlamında ciddi bir yeni sıcak noktalarımız oluşuyor. Tabi bunun yanında bir de en önemli projemiz Ulus Çayı’nı biliyorsunuz biz açılısını yapmıştık ama rekreasyon olarak yapmamıştık şimdi orada bir tane restoran, 3 tane çay bahçesi, oyun parkları, bisiklet yolları ile beraber 6 trilyonluk bir yatırım var. Bu yatırımın 3 milyon lirası bize hibe olarak Çevre Şehircilik Bakanlığından verildi. Yani şu anda sözü verildi bir kısmı da zaten verildi. 2 milyon lirası Millet Bahçesine 1 milyon lirası da bisiklet yolumuza. Tabi biz Belediye olarak kendi kaynaklarımızı ortaya koyduk. 3 milyon lira da bir yatırım yapacağız toplamda 6 milyon liralık bir yatırımla bu sene Ulus’un çehresini, önemli olan bu ırmak etrafındaki güzelliklerimizi ortaya çıkaracağız. Ulus, doğa turizm alanında önemli bir yere gidiyor. Bu turizmimize, ilçemize, bölgemize önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.”

 

 

Bayramdan önce ilk kazma vurulacak!

 

 

Doğa ve Ekoturizm Rekreasyon Alanı Projesinde gelinen noktayı anlatan Başkan Uzun, bayram öncesinde ilk kazmayı vurmayı planladıklarını belirtirken “Şuanda orada gelinen nokta, ihale aşamasına geldik. Nisan ayı ihalesi var. Nisan ayında ihalemiz tamamlanacak, yani Mayıs’ın başında bayramdan önce bu projeye ilk kazmayı vuruyoruz. Yani şuanda Nisan ayı ihale süresinin bittiğini düşünelim Mayıs’ın ilk haftası zaten başladığımız anda iki ayda bitecek bir proje. Temmuz ortasında en az biz burayı yüzde 50 yüzde 80 tamamlarız. Bu da bizim gurbetçilerimiz geliyor bu da bizim çok eksikti Ulusta. Endüstri Meslek Lisesinin karşısında güzel bir çay bahçesi restoran projemiz var orada iki tane büyük oyun parklarımız var, spor alanlarımız var, etkinlik alanımız var, otoparklarımız var, bunlarla falan bir araya geldiğinde gerçekten Ulus bir başka olacak. Doğa kenti Ulusu tamamen resimlemiş olacağız. Pandemi dönemi dedik zor bir dönem atlattık derken şimdi bir de Rusya Ukrayna savaşı çıktı. Ama biz hazırlığımıza devam edeceğiz mutlak umut varız Cumhurbaşkanımız bu konuya gerçekten hâkim, Rusya’yla Ukrayna’yı bir araya oturtabilen bir liderimiz var. İki taraflı rahat konuşabiliyor. Ülkemizin onun liderliğinde bu karamsar ortamı umut var bir ortama çevireceğine inanıyorum. Ekonomik olarak zor durumdayız dünyada bir gıda tedarikinde sıkıntılar var, petrol kaynaklarında oluşan fiyat olumsuzlukları var bunların hepsi birer sorun” ifadelerini kullandı.

 

 

İlave bungalovlar yapılacak

 

 

“Ulus’a kayak merkezi yapılabilir mi?” diye ilçede keşif çalışmaları yaptığını açıklayan Ulus Belediye Başkanı Uzun, turizmle ilgili yapılan diğer çalışmalardan da bahsederek şöyle konuştu:

 

 

“Bu sene otelimizde ilk defa avcılardan para kazandık. İspanya’dan avcılar geldi fakat az geldi. Domuz avcılığıyla ilgili bizim otelimize çok sayıda misafir geldi. Daha önce bu avcılar bizim bölgemizde kalmıyordu. Bizden daha önce Pınarbaşı’nda kalıyordu şimdi bu sene bizim bölgeyi keşfettiler oteli de çok beğendiler, 8 tane çalışanım var bize hiçbir yük olmadan otelimiz kendini çeviriyor. Burayı açarken vay burayı kim nasıl bulacak yazın anca 1-2 kişi gelir dediler biz yazın yok sattık.

 

 

Şu anda bungalovla ilgili çalışma yapıyorum. Bungalov evlerle ilgili yani özel aile evleri yapmayı planladık onunla ilgili bir çalışmamız var. Yani otele kat çıkamayız. Sahamızda müsait olan yerlere bungalov imkânı var, alt yapıları da müsait şimdi onu düşünüyoruz onunla ilgili önümüzdeki günlerde bir fırsat yakalarsak en azından 3 veya 5 tane bungalov yapacağız ilave. Bu da ne kazandıracak, bizim otelimiz 100 kişiyi geçerse zaten sınıf atlıyor şu anda 80.

 

 

“Kayak alanı için keşif yaptım”

 

 

Eğer bu kış her sene böyle devam edecekse önümüzdeki sene ben bunun keşfine, ben bunun için bu sene birkaç keşif yaptım. Drahna bölgesi bunun için uygun şuanda Drahna’da 1 metre kar olduğunu biliyor musunuz? Demek ki bizim o bölgemizde kayak merkezi yapılabilir.”

 

 

Güneş Enerji Sistemi kuruyor!

 

 

Ulus Belediyesi’nin Güneş Enerji Sistemleri ile ilgili projesinden de bahseden Başkan Uzun, “Projemiz Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na gitti yani Ulus’ta bizim böyle bir projemiz olduğunuz EPDK’ya ilettik. Şuanda Ulus Doğa Park Otelimizin çatısında kuruyoruz sistemimizi, bununla ilgili de Sayın Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a da projemizden bahsettik, kendisi de bize teşekkür etti. Böyle temiz bir enerji üretimini herkes destekliyor, İller Bankası’ndan da bu projeyle ilgili 2,5 milyonluk uygun bir kredi sözü aldık. Şuanda projemiz yürüyor, Nisan –Mayıs ayında da tamamlamayı planlıyoruz. Yaklaşık 2 milyon liralık bir proje ve Ulus’a önemli bir yatırım olacak. Projemiz aslında yatırdığımız parayı bize 4 yılda geri kazandıracak yani 4 yılda bu parayı amorti edeceğiz” dedi.

 

 

Ulus’a yeni bir bölüm açılıyor!

 

 

“Öğrenci Dostu Ulus Belediyesi”  olarak ilçedeki öğrenciler için de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uzun,  öğrenci memnuniyetinin Ulus’ta çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Ulus halkına da öğrenciye karşı yaklaşımından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Uzun, Ulus Meslek Yüksekokulu’nun ilerleyen dönemde büyümesine de katkı sağlayacağını söyledi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile de iletişimde olduklarını kaydeden Başkan Uzun, Ulus’a yeni bir bölüm açılacağının da müjdesini aldıklarını söylerken Ulus’taki öğrenci sayısının da önümüzdeki dönemlerde artacağını belirtti.

 

 

Ulus’ta kurulan Bartın’ın ilk kadın kooperatifi Ulus Doğa Kenti Kadın Girişimi Üretim ve İşletme  Kooperatifi’nin çalışmalarından da bahseden Başkan Uzun, “Gönül Köprüsü” projesinden de bahsederek sosyal sorumluluk projelerine de ayrıca önem verdiklerinin altını çizdi.

 

 

“‘Başkanı aday bile göstermeyecekler’ diye bekleyenler varmış”

 

 

Belediyeciliğin bir gönül ve hizmet işi olduğunu ifade eden Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, adaylığıyla ilgili de ilk kez konuşarak şunları söyledi:

 

 

 “Belediye işi, memleket işi gönül işidir. Eğer buna seçim işi diye bakarsak bu işler yürümez. O nedenle bizim işimiz gönül işidir. Seçim hiç sorun değil, biz yola çıkarız, halkımıza sorarız, eğer nasipse olur. 5 seneliğine Belediye Başkanlarına görev verilir. Önümüzdeki 5 sene için de eğer aday olursam ki aday olmayı düşünüyorum ne yapmışsam ama nasip Partimizin takdiridir. Ama ‘Başkanı aday bile göstermeyecekler’ diye bekleyenler varmış. Onlara da selam gönderiyorum. Ben Ulus’a hizmet ettiğim, Allah da bana nasip ettiği sürece biz hizmete devam ederiz. Bu can bu bedende, hizmet gönlü de ben de olduğu sürece biz karşılık beklemeden çalışmaya devam edeceğim. Birileri de bizim yerimize çok düşünmesin, onlar bizim hizmetlerimizi saysınlar, sözlerimiz, vaatlerimiz üzerine çalışıp çalışmadığımıza baksınlar. Böyle basit laflarla kalp kırmaya gerek yok.”

 

 

Doğalgaz çalışmaları ne durumda?

 

 

Doğalgaz sözü için de girişimlerde bulunduğunu kaydeden Başkan Uzun, doğalgaz ile ilgili çalışmalarını da anlatarak “Doğalgaz sözümün peşinde koşan bir Başkanım. Dünyada kriz bile bizi etkiledi, daha yanı başından doğalgaz geçen Kozcağız bile doğalgaz için uzun zamandır çalışıyor, çaba gösteriyor. Ulus için biz de ilk girişimimizi yaptık, doğalgaz için BOTAŞ’da Ulus’un adı geçiyor, artık Bartın’da öncelikle yerlerdeniz. Bu konuyu bir de Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a da ilettik. Ulus bunu hak ediyor” diye konuştu.

 

 

“Ulus’u büyüteceğiz”

 

 

2. Döneminin sonunda Ulus’u çok güzel bir yerde göreceğimizi belirten Başkan Uzun, “Ulus’u çok güzel bir yerde göreceğiz. Bir kere turizmden bahsedeceğiz, özellikle ekoturizm Ulus’ta bahsedilecek. Küre Dağları, zipline etiketlerimizde olacak. Ulus, yine bir sanayi kenti olacak. Yani mevcut sanayi sitesinin yanına yeni sanayi sitesiyle kazandıracağımız 30 dönümlük yeşil bir sanayi sitesini Doğa Kenti Ulus’a yakışır şekilde yapağız. Bu projeyi gerçekleştireceğime inanıyorum. İki yıla kadar bu projenin de kazmasını vurmak istiyorum, belki de bitireceğim. Ulus’ta Meslek Yüksekokulu güçlenecek, turizm güçlenecek, sanayi güçlenecek bunun yanında Ulus’u büyüteceğiz” dedi.

 

ETİKETLER : Ulus Hasan Hüseyin Uzun EYBEY Medya Enine Boyuna Ulus Belediyesi Mustafa Ahmet Oktay
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›