Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvurular sona erecek!

Sağlık Bakanlığı Bartın için değişik mesleklerde 40 eleman alacak. Alımlar kura ile belirlenecek, kontenjan sayısı kadar da yedek çekilecek. İşe alım sürecinde ayrıca mülakat olmayacak, kurada çıkan isimler şartları tutuyorsa direkt olarak işe başlayacak. Adaylar başvurularını, İŞKUR üzerinden 21 Mart 2022 Pazartesi gününe (bugün) kadar yapabilecek.
Bu haber 2022-03-21 12:12:07 eklenmiş ve 306 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’daki binlerce kişi başta olmak üzere milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvurular devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nca yapılan duyuruya göre; Bartın dahil olmak üzere taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak.

 

 

İlanda belirtilen şartların tamamını taşıyan adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 21 Mart 2022 Pazartesi gününe (bugün) kadar elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvurularını yapabilecek.

 

 

Sağlık Bakanlığının ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

 

 

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile kamu haklarından mahrum olanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekiyor. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacak.

 

 

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı’na bildirilecek.

 

 

İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10’uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Sağlık Bakanlığınca doğrudan noter kurası ile belirlenecek.

 

 

Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular “Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün” “https://yhgm.saglik.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecek.

 

 

İşte Bartın’daki kadro dağılımları!

 

 

Kadro ve meslek dağılımlarına göre; Bartın’da 15 temizlik görevlisi, 6 silahsız güvenlik görevlisi, 5 klinik destek elemanı, 3 şoför, 3 elektrikçi, 1 inşaat boyacısı, 1 marangoz, 3 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 2 bilgisayar sistem kurulum, bakım onarım ve arıza giderme elemanı, 1 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı olmak üzere toplamda 40 sürekli işçi alınacak.

ETİKETLER : Sağlık Bakanlığı İŞKUR Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›