Aman dikkat!

Türlü bahanelerle vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcılar yine işbaşında… Kamu yöneticilerinin adını ve unvanını kullanarak çeşitli yollarla yardım toplamaya çalışan dolandırıcıların tuzağına sakın düşmeyin!
Bu haber 2022-03-21 10:21:50 eklenmiş ve 110 kez görüntülenmiştir.

 

Dolandırıcılar yine iş başında!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-ÖZEL HABER

 

 

Bartın’da geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde yaşanan olaya göre bir cep telefonu numarasından aranan iş adamı, kendisini Valilik Özel Kalem’den aradığını iddia eden hatta bununla da yetinmeyip ‘Sizi Vali Bey’le görüştüreceğim’ diyen dolandırıcıların tuzağından son anda kurtuldu.

 

 

“Bir vatandaşa solunum cihazı alınacağı” iddia edilerek Cuma vaktine kadar 10 bin TL gönderilmesini isteyen sözde Vali ile görüşen iş insanı durumda bir gariplik sezince durumu ilgili birimlere bildirdi.

 

 

Valilik’ten bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması istenirken hiçbir devlet kurumunun vatandaşları arayıp bu tür yardım talepleri olmadığı vurgusu yapıldı.

 

 

Dolandırıcılık olayının önüne geçilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşların mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerince de gerekli çalışmaların yapıldığı belirtildi.

ETİKETLER : Dolandırıcılık Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›